Nieuw

Venezuela bereidt zich voor op een Amerikaanse invasie – bewapent het volk “tot de tanden”

Om het land beter voor te bereiden op een mogelijke Amerikaanse invasie heeft Venezuela besloten om zijn bevolking “tot de tanden” te bewapenen.

De socialistische Zuid-Amerikaanse staat Venezuela is sinds de tijd van Hugo Chávez een doorn in het oog van de Verenigde Staten. Dit onder andere omdat ze delen van de olie-export nationaliseerden, de goudreserves van het land terug verhuisden en kritiek uitte op de Verenigde Staten.

De Verenigde Staten hebben onder Donald Trump zelfs gedreigd Venezuela militair binnen te vallen om Chávez’s opvolger Nicolás Maduro te vervangen. Die bereidt zijn volk echter voor op verdediging door zijn volksmilitie te bewapenen.

– We zullen de Boliviaanse militie tot de tanden bewapenen. Een binnenvallende imperialistische macht kan een deel van ons vaderland binnendringen, maar de imperialisten moeten weten dat ze hier niet levend weggaan, zei Maduro in een televisietoespraak.

De Boliviaanse militie werd door Hugo Chávez in 2008 opgericht, maar zal nu haar aantal uitbreiden van ongeveer 400.000 leden tot ongeveer een miljoen.

Venezuela kampt momenteel met economische problemen. Volgens critici van Maduro is dit te wijten aan het socialistische beleid dat wordt gevoerd, terwijl het volgens de regering in Caracas het gevolg is van de sancties die de VS heeft opgelegd.

Bron:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 996 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6666 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

1 Comment on Venezuela bereidt zich voor op een Amerikaanse invasie – bewapent het volk “tot de tanden”

  1. scherpschutter1943 // december 19, 2018 om 09:54 //

    het is slecht vechten met een lege maag, zeker als je bij de tegenstander goed te eten krijgt en als normaal mens wordt behandeld (eerst je overgeven natuurlijk).Kijken hoelang die bavianen het vol houden.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s