Nieuw

Trump: ‘we hebben ISIS verslagen’ – Tijd om de troepen uit Syrië terug te trekken

Er wordt gewerkt aan een “volledige” en “snelle” terugtrekking van Amerikaanse troepen uit Syrië, vertelde een Amerikaanse defensieambtenaar woensdag aan CNN.

Het besluit, dat een ommekeer zou zijn ten opzichte van het eerder vastgestelde Amerikaanse beleid, werd genomen door president Donald Trump, die altijd al uit Syrië weg wilde en zich nu kennelijk niet meer belemmerd voelt.

Nog maar drie dagen geleden schreef de Washington Post dat ‘de Amerikaanse troepen nu voor onbepaalde tijd in Syrië zullen blijven en dat ze een derde van het land onder controle hebben’.

Israël en de Neo-cons zullen woest zijn, op hun aandringen (en Qatar en Saoedi-Barbarije) was die hele oorlog tenslotte gestart. Blijkbaar ziet Trump de mogelijkheid om af te stappen van de agenda van de Neo-cons. Ondertussen heeft de ambassadeur van Israël bij de Verenigde Naties beloofd Iran in Syrië te blijven bestrijden als de Amerikaanse troepen vertrekken, maar dat zal lastig worden sinds Rusland daar extra luchtverdediging geïnstalleerd heeft nadat een Russisch vliegtuig neergehaald werd en het daar Israël de schuld van gaf.

Netanyahu zei dat: “De Amerikaanse regering heeft me verteld dat het de bedoeling van de president is om hun troepen uit Syrië te halen. Ze hebben duidelijk gemaakt dat ze andere manieren hebben om hun invloed in het gebied te laten voelen.”

Het Pentagon heeft nog altijd 5000 troepen in buurland Irak en kan nog altijd luchtaanvallen vanuit Qatar organiseren en dat was toch voornamelijk de enige wijze waarop het zich in de strijd mengde.

“Dit is een specifiek Trumpiaans besluit, en een besluit dat zeer impopulair zal zijn binnen de overgrote meerderheid van de buitenlandse beleidsmachine van GOP,” zei Charles Lister, een senior fellow van het Middle East Institute, “en een besluit dat zeer impopulair zal zijn binnen de overgrote meerderheid van de buitenlandse beleidsmachine van GOP. Dit versterkt niet alleen de Iraanse haviken, maar wetgevers en kabinetsleden zoals nationale veiligheidsadviseur John Bolton en minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo voelen zich verraden”. Mooi !

Het Pentagon bevestigde dat de terugtrekking daadwerkelijk begonnen is. Al het personeel van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Syrië zal binnen 24 uur uit het land wordt geëvacueerd en alle Amerikaanse strijdkrachten zullen binnen 60 tot 100 dagen vertrekken, zodra de definitieve operatie tegen ISIS is voltooid.

De aankondiging komt een paar dagen nadat Turkije verklaarde dat het binnen een paar dagen militaire aanvallen zal uitvoeren in Syrië. Grootspraak, want vorige keren dat Turkije binnenviel had het toestemming. Rond Al-Bab toestemming van de Amerikanen en voor Afrin was er een deal gesloten waarbij het geruild werd voor Aleppo.

Uit Irak weten we nog dat de Amerikanen er geen enkele moeite mee hebben om Koerden voor hun karretje te spannen en dan met hetzelfde gemak onder de bus te smijten. Het staat ze weer mooi, dat ze dat nu weer doen. Maar Rusland, Iran en Syrië hebben net gisteren weer bevestigd dat de Syrische territoriale integriteit niet geschonden mag worden. Tijd voor de Koerden om een beetje in te binden richting Assad.

Eindelijk op weg naar vrede, of

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

10 Comments on Trump: ‘we hebben ISIS verslagen’ – Tijd om de troepen uit Syrië terug te trekken

 1. Flying_Dutchman74 // december 20, 2018 om 06:40 //

  Het feit dat ISIS verslagen is komt volgens mij nog door
  onze Russische vrienden.

  Like

 2. antiislamnu // december 20, 2018 om 08:42 //

  Behalve die Koerden mogen ze van mij allemaal dood

  Like

 3. Toen ik het gisteren las dacht ik ja je kan daar niet eeuwig blijven, je kan wel politieman blijven spelen maar voor wat, je doet het uiteindelijk toch nooit goed dus waarom dan niet weggaan, scheelt geld en manschappen. En wat denk je, vanochtend twitterde Trump exact hetzelfde.

  Ik begrijp het probleem wel, als de vs weggaat ontstaat er een vacuum, maar ja moet je daarom eeuwig blijven wat nooit in dank afgenomen en als excuus gebruikt zal worden waarom wij “vluchtelingen” moeten opnemen.

  Ben benieuwd hoe Trump dit gaat oplossen.

  Like

 4. trebor2110 // december 20, 2018 om 13:50 //

  Is ISIS dan verslagen ??? tot de laatste man ???

  Like

 5. In syrië, maar je kan het gedachtegoed nooit uitroeien zoals het ook nooit met nazisme gelukt is.

  Like

 6. Trump gaat Gulen uitleveren en de Turken hebben vrij spel tegen de Koerden.
  Trump blijkt ook een misbaksel.

  Like

 7. The Real Reasons Trump is Leaving Syria

  Trump Orders Full Withdrawal. What this Really Means!

  Like

 8. “Trump gaat Gulen uitleveren en de Turken hebben vrij spel tegen de Koerden.
  Trump blijkt ook een misbaksel.”

  Wacht een keer rustig af wat er precies gaat gebeuren, of gaat het enkel om het afgeven?

  Like

 9. Weet je wat het is, wie er ook aan de macht is, er wordt altijd geklaagd, mensen weten de motivaties altijd beter en het is nooit goed. Wat ik me dan afvraag, wat heeft klagen dan nog voor zin als niemand het ooit goed doet? Niemand doet het ooit goed, punt. Laat pas wat van je horen als iemand het wel goed doet. Begin bv te vertellen waarvan je denkt dat die het wel goed zal doen, ik ben benieuwd.

  Like

 10. Congressman Tom Garrett: Turkey’s Real Agenda in Syria

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s