Nieuw

Linkse regering Italië gaf 40 duizend vergunningen aan migranten. Maar slechts 3.200 werken

Salvini beperkt het gebruik van de humanitaire verblijfsvergunning. Links protesteert, maar degenen die het hadden waren niet geïntegreerd met het risico om in de criminaliteit terecht te komen.

De humanitaire verblijfsvergunning was een soort “gratis hol voor iedereen” geworden. Asielzoekers die geen internationale bescherming of vluchtelingenstatus hadden verkregen, hadden vaak een tweejarige vergunning in hun portemonnee die gerechtvaardigd werd door de meest uiteenlopende aannames.

Zo’n 40.000 illegale immigranten zijn met een handtekening omgevormd tot reguliere immigranten en vervolgens aan zichzelf overgelaten zonder echt integratieperspectief.

In 2014 heeft 28% van de aanvragers dit type document verkregen. In 2015 22%. In 2016, 21% en in 2017 25%. Deze “ruime discretie” was een volledig Italiaanse eigenaardigheid , aangezien Rome humanitaire bescherming “gaf”, maar de rest van de EU-hoofdsteden dit alleen als een restvorm gebruikten.

Met de komst van Salvini op Binnenlandse Zaken is het een beetje veranderd. De richtlijnen die aan de commissies zijn gezonden, hebben de beoordelingen strenger gemaakt en op magische wijze zijn de verblijfsvergunningen eerst gedaald tot 13% ( oktober ) en vervolgens tot 5% ( november ) van het totale aantal asielzoekers.

Links klaagt over het risico dat migranten die geen humanitaire bescherming krijgen, illegaal worden. “Ze komen op straat terecht”, zeggen ze. Onmogelijk om dat uit te sluiten, natuurlijk. Maar er zijn twee dingen die moeten worden overwogen. De eerste: “spoken” waren ook zo ten tijde van de documenten die aan iedereen werden gegeven. Het ministerie heeft aangekondigd dat van de ongeveer 40.000 door de territoriale commissies in de afgelopen drie jaar erkende humanitaire beschermingen er slechts 3.200 zijn omgezet in werkvergunningen.

Vertaald: de meeste immigranten met dat soort documenten bleven in Italië zonder een verdomd ding te doen. Legaal ja, maar nog steeds werkloos, crimineel of dakloos. In sommige gevallen zijn ze verkrachters of moordenaars zonder genade, zoals het geweld in Rimini Pamela Mastropietro of Desirée Mariottini leert. Zelfs de aspirant-terrorist van Isis in Bari had een humanitaire vergunning verkregen.

De humanitaire vergunning heeft dus niet geleid tot (arbeids)integratie, maar verhinderde slechts uitzetting.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.076 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9816 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on Linkse regering Italië gaf 40 duizend vergunningen aan migranten. Maar slechts 3.200 werken

 1. scherpschutter1943 // december 19, 2018 om 16:38 //

  heel simpel, illegalen opsluiten in een kamp. Als je er voldoende hebt voor een bepaald land, uitzetten per schip. Als ze niet aan land mogen kan je ze altijd nog buiten de 12 mijlszone in internationale wateren overboord zetten. Die kant moet het op want iets anders werkt niet. Maar voor mijn meer dan duurzame oplossing zal men wel te laf zijn. In mijn opvatting zijn de zich vluchteling noemende massa’s, een bezettingsmacht en zitten wij in Europa midden in de 3e wereldoorlog. Jammer voor ons houden onze regeringen dat stil. Ze weten het wel maar ze wachten tot we op ons rug liggen en pas dan komen met maatregelen die hun elitaire macht consolideert. Jammer voor de elites zijn zij de eerste die aan een touw hangen te spartelen. Wordt het niet gedaan door de moslims dan wel door de eigen bevolking maar hangen zullen ze. De elites denken dat de geschiedenis zich niet herhaalt. Nou die herhaalt zich wel degelijk. Zie Mussolini, mooie foto, hem te zien hangen aan een lichtmast. Geweldig. Dat zou meer regeringsleiders moeten over komen, Merkel bijvoorbeeld of…..? (hier in vullen wie u graag aan een lichtmast ziet gehangen)

  Like

 2. paulzwueste // december 19, 2018 om 16:46 //

  Méér inzetten voor uitzetten…!

  Like

 3. Wat een sukkels die 3200 die wel werken!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s