Nieuw

EU ziet af van strafexpeditie tegen Italië om begroting – gele hesjes bedankt

De EU kon ook weinig anders meer nadat ze Macron groen licht hadden gegeven om 10 miljard extra uit te geven in een mislukte poging om de protesten van de gele hesjes af te kopen.

Il Giornale:

Het college van Europese commissarissen heeft het licht op groen gezet voor het akkoord dat de Commissie met de Italiaanse regering heeft bereikt over de begroting. In Brussel werd daarom, volgens bronnen die dicht bij het dossier liggen, besloten geen inbreukprocedure tegen Italië in te leiden wegens een buitensporig tekort.

“De overeenkomst is niet perfect – zegt de vice-voorzitter van de Europese Commissie, Valdis Dombrovskis – maar zij stelt ons in staat de inbreukprocedure te vermijden, op voorwaarde dat de maatregelen volledig ten uitvoer worden gelegd”. De “havik” en de voormalige Letse premier hebben uitgelegd dat Italië in vergelijking met de eerste versie van de begrotingswet “10,25 miljard euro” heeft gekort en de ramingen van de BBP-groei naar beneden heeft bijgesteld. “Nu is de groei van de reële economie voor dit jaar en volgend jaar vastgesteld op 1%,” legde hij uit, “Nu zijn de gegevens plausibel. Hoewel de samenstelling van de aangekondigde maatregelen en de begroting als geheel een punt van zorg blijven.

De commissie keurde eerder de Italiaanse ontwerpbegroting voor 2019 af waarin een begrotingstekort van 2,4 procent werd voorzien. Dat is nu omlaag gebracht naar 2,04 procent van het bbp. Het akkoord volgt op een wekenlange ‘dialoog’ tussen de Italiaanse regering en de commissie. Volgens vicevoorzitter Valdis Dombrovskis is de gevonden oplossing ‘niet ideaal’ en moet Italië de staatsschuld dringend omlaag brengen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on EU ziet af van strafexpeditie tegen Italië om begroting – gele hesjes bedankt

  1. Jochem Jaarsma // december 19, 2018 om 22:49 //

    EU … vaffanculo

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s