Nieuw

VN: Honderdduizenden Syrische vluchtelingen kunnen naar huis terugkeren

Volgend jaar kunnen 250.000 Syriërs terugkeren naar hun thuisland, volgens VN’s vluchtelingorganisatie UNHCR, schrijft Al Jazeera. Dit jaar zijn er 37.000 teruggekeerd naar huis.

Dankzij alle succesvolle militaire inspanningen tegen terroristische groeperingen in Syrië zijn reeds tienduizenden Syriërs naar huis teruggekeerd. In 2018 zijn ongeveer 37.000 mensen naar huis gegaan, de meeste naar Deraa, Damascus en Homs.

Volgens VN’s vluchtelingorganisatie UNHCR wordt verwacht dat volgend jaar nog eens 250.000 mensen naar Syrië terugkeren.

Dit cijfer kan echter toenemen of afnemen, afhankelijk van de manier waarop de verschillende belemmeringen voor terugkeer worden aangepakt.

– Nu is de oorlog in zijn geheel gezien grotendeels tot een einde gekomen. We hebben nog wat oorlogszones, inclusief in Idlib, en er is een onderhandeling over een staakt-het-vuren en een de-escalatiezone, zegt UNCHR-baas Amin Awad.

Het grootste obstakel voor terugkeer is de documentatie van mensen en hun bezittingen. Ook de kwestie van amnestie voor degenen die uit het Syrische leger zijn gedeserteerd.

Andere problemen kunnen onontplofte mijnen in de grond zijn.

De meeste Syrische vluchtelingen bevinden zich in landen als Turkije, Libanon, Jordanië, Egypte en Irak. UNHCR vraagt nu om donaties om te helpen met water, sanitatie, voedsel, onderwijs en psychosociale steun voor Syriërs. Het aantal teruggekeerden kan van invloed zijn op het herstel van de Syrische economie, schrijft Al Jazeera.

Bron:

UN says 250,000 refugees could return to Syria in 2019

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7492 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on VN: Honderdduizenden Syrische vluchtelingen kunnen naar huis terugkeren

 1. Dus hebben we het Pact van de VN ook niet nodig, verneukerij.

  Like

 2. Lang gewacht, stil gezwegen, nooit verwacht maar toch nog gekregen.

  Potverdriedulleme!! Zou het kwartje nou toch uiteindelijk aan het doorvallen zijn. Het inzicht dat wij hier met zijn allen 15 jaar geleden al hadden schijnt nu ook, bij de VN nota bene, te zijn doorgedrongen. Gedane fouten kunnen daarbij natuurlijk niet ongedaan worden gemaakt want die vluchtelingen hadden hier natuurlijk al helemaal niet moeten zijn maar opgevangen moeten zijn in de regio. Dat schijnt voor een deel ook het geval te zijn als ik het verhaal goed lees maar waarschijnlijk beschouwden die NGO-globalisten dat meer als doorvoerlanden dan als voorlopige eindbestemmingen. Gelukkig wordt die ballon nu doorgeprikt. Zooitje VN of EU geld er heen om die opvang verder handen en voeten te geven en verder wachten op het einde van de oorlog.

  En watte? Donaties? Gebruik daar de door mij opgebrachte belastingen maar voor die bij de overheid geparkeerd liggen in de la met het opschrift ‘ontwikkelingshulp’. Ik als belastingbetaler acht het op zijn plaats om dat geld daar aan uit te geven. Geneer je niet!!

  Overigens, oorlogsvluchtelingen terug dus en nu nog even diep nadenken over die zogenaamde cultuurverrijking, arbeidsmigratie, vergrijzing enz. waarvoor migranten nodig zouden zijn. Ik heb nieuws voor u VN: die zijn ook niet nodig en ik hoop dat u er niet weer 15 jaar over doet om ook dat kwartje door te laten vallen.

  Like

 3. Republikein // december 18, 2018 om 11:14 //

  Kunnen ze het theezakje meenemen, neem je vrienden mee svp.

  Like

 4. Republikein, idd ik word strontziek van de man met het theezakje die wil mee voetballlen
  trouwens Zeeman had een reclame waar een meneer in zijn relax traningsbroek zat te frummelen, was belachelijk, heel veel reacties op internet en tot nu toe heb ik de reclame niet meer gezien

  Like

 5. Mooi kudt voor al die honderdduizenden gelukszoekers die beweerden dat ze Syriër, homo en christenhond waren want dat liep zo lekker soepeltjes binnen. En dat die dan daar tussen de flatfladderaars komen te zitten terwijl ze eigenlijk in Ghana samenwoonden, met een peniskoker.

  Like

 6. Von Puffelen // december 18, 2018 om 17:22 //

  De factuur kan opgestuurd worden naar Rothschild, The Crown Temple, London wegens mislukte bedrijfsovername.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s