Nieuw

Poolse minister van Buitenlandse Zaken: Frankrijk is de ‘zieke man van Europa’ terwijl Polen zijn ‘lichtpunt’ is

Een gallische haan op een gedenkteken in La Rochelle. Bron: Wikimedia. Auteur: Jean-Pierre Bazard Jpbazard.

Frankrijk is de nieuwe “zieke man van Europa”, aldus de minister van Buitenlandse Zaken van Polen, onder verwijzing naar de Gele Hesjes onregelmatigheden en de recente islamitische aanslag in Straatsburg. Polen, aan de andere kant, is een “lichtpunt” van het continent, zei hij.

De problemen van Frankrijk schaden de gehele regio, zei Jacek Czaputowicz tegen het TV-kanaal Polsat Nieuws op maandag.

De terroristische aanslag in Straatsburg, waarbij vijf mensen om het leven zijn gekomen, en de protesten van de Gele Hesjes die de afgelopen weken hebben gewoed, bewijzen “dat er iets niet klopt in Frankrijk”, aldus de politicus. Tegelijkertijd is “de terugtrekking van de staatshervormingen door president Macron” – veroorzaakt door de druk van de demonstranten – ook een “trieste” zaak.

De niet-benijdenswaardige titel “de zieke man van Europa” werd in het midden van de 19e eeuw gemunt en verwees oorspronkelijk naar het Ottomaanse Rijk, omdat de andere, machtige rijken van weleer de vervallen staat omcirkelden.

Toen het Osmaanse Rijk ineenstortte in de nasleep van de Eerste Wereldoorlog, werden veel Europese landen als “ziek” bestempeld, toen ze verschillende binnenlandse problemen ondervonden.

Frankrijk ontvangt niet voor de eerste keer deze twijfelachtige ‘eer’. In de late jaren 2000 werd het zo aangeduid in een rapport van Morgan Stanley, terwijl de Europese media met deze ‘titel’ tot in midden 2010 naar Frankrijk verwezen.

Bron:

France is the ‘sick man of Europe’ while Poland is its ‘bright spot’, says Polish foreign minister

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7492 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Poolse minister van Buitenlandse Zaken: Frankrijk is de ‘zieke man van Europa’ terwijl Polen zijn ‘lichtpunt’ is

  1. jochemjaarsma // december 18, 2018 om 18:10 //

    Het kwaadaardig gezwel Macron wegsnijden lijkt mij een uitstekende remedie.

    Like

  2. Von Puffelen // december 18, 2018 om 22:21 //

    Vergeet zijn handlers niet anders blijft het dooretteren.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s