Nieuw

Logopediste in de Verenigde Staten ontslagen voor het weigeren om trouw te zijn aan Israël

Northwest Elementary School, onderdeel van de Pflugerville Independent School District. © YouTube / PfISDvideo

Een logopediste op een school in Texas start een rechtszaak tegen haar werkgever wegens haar ontslag. Ze had geweigerd een belofte te onderschrijven om pro-Israël te zijn.

De eis aan de logopediste Bahia Amawi op een school in Texas was dat ze een verklaring moest ondertekenen dat ze de Israëlische politiek steunde. Omdat de vrouw weigerde dit te doen, verloor ze haar baan die anders was verlengd.

Amawi heeft sinds 2009 op contractbasis gewerkt voor het onafhankelijke schooldistrict van Pfulgerville. Het contract met haar werd elk jaar verlengd. Amawi vulde altijd de juiste gegevens in en kreeg op die manier een verlengd arbeidscontract.

Eis om Israël te steunen

Maar in augustus van dit jaar is er samen met het contract een nieuw document toegevoegd. Het document dat moest worden ondertekend impliceerde dat zij “Israël niet zou boycotten tijdens de looptijd van het contract” en dat zij zich zou onthouden van elke handeling “die bedoeld is om Israël of een persoon of entiteit die handelsbetrekkingen heeft met Israël of door Israël gecontroleerd gebied te bestraffen, economische schade toe te brengen of te beperken”.

Dit betekende een probleem voor Amawi, die met haar familie weigert goederen te kopen van Israëlische bedrijven om de wereldwijde boycot te ondersteunen die gericht is op de omstreden bezetting van de Westelijke Jordaanoever en Gaza.

“Extreem vreemd” contract

Amawi vond dit een “uiterst vreemde belofte”. Het was ook heel vreemd dat het de enige belofte was die van haar verwacht werd te ondertekenen – en dat het te maken had met Israël.

“Het is verbijsterend dat zij dit door onze keel kunnen douwen en besluiten om de economie van een ander land te beschermen in plaats van onze grondwettelijke rechten”, aldus de in Oostenrijk geboren Palestijnse vrouw.

Ze zei dat het volstrekt uitgesloten is om zo’n verklaring te ondertekenen omdat het een slechte dienst zou betekenen voor zowel Palestijnen als Amerikanen.

Gaat tegen de grondwet in

“Ik kon dat niet naar eer en geweten doen. Als ik dat wel zou doen, zou ik niet alleen Palestijnen verraden die lijden onder een bezetting die naar mijn mening onrechtvaardig is… maar ik zou ook mijn mede-Amerikanen verraden door schendingen van onze grondwettelijke rechten op vrije meningsuiting en vreedzaam protesteren mogelijk te maken”, zei Amawi, die de afgelopen 30 jaar in Amerika heeft gewoond en een Amerikaans staatsburger is.

Vanwege het incident heeft de advocaat van Amawis de school voor de rechter gedaagd met de beschuldiging dat haar grondwettelijke rechten zijn geschonden.

De eed werd gecreëerd in het kader van een pro-Israël Texas staatswet die op 2 mei 2017 werd aangenomen en overheidsinstanties verbiedt om samen te werken met aannemers die Israël boycotten. Toen het wetsvoorstel door Republikeinse Gouverneur Greg Abbott in wetgeving werd ondertekend, zei hij dat “om het even welk anti-Israël beleid een anti-Texas beleid is”.

Verreikende wet

De wet is ongelooflijk verreikend en betekende dat sommige slachtoffers van de orkaan Harvey werden verteld dat ze alleen noodhulp van de staat konden ontvangen als ze dezelfde soort pro-Israël eed ondertekenden. De auteur van de wet, Rep. Phil King, zei later dat zijn toepassing van de wet tegen rampslachtoffers een “misverstand” was geweest.

Texas is verre van de enige staat van de V.S. die van zijn contractanten eist om Israël niet te boycotten. Een totaal van 26 staten hebben door middel van Joodse lobbygroepen dergelijke wetten aangenomen, en nog eens 13 staten hebben soortgelijke wetten in de pijplijn.

De staatswetten ter ondersteuning van Israël zijn er gekomen met behulp van het feit dat de president van het land, Donald Trump, herhaaldelijk zijn trouwe steun aan Israël heeft geuit, wat hij onder andere bewees toen hij – net als Israël en de Joodse lobbygroepen in de Verenigde Staten – de ambassade van de Verenigde Staten in Israël naar Jeruzalem wilde verplaatsen. De ambassade verhuizing leidde tot protesten en veroordelingen van veel landen in de wereld.

Bron:

Texas school pathologist files lawsuit after being denied work for refusing to sign pro-Israel oath

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7492 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Logopediste in de Verenigde Staten ontslagen voor het weigeren om trouw te zijn aan Israël

 1. Ik ben geen moslim en heb zowel niets met Israël als Palestina of welk gat dan ook in het Midden-Oosten. Maar van mijn leven niet dat ze me kunnen dwingen trouw te beloven aan een ander land dan mijn vaderland. En ik maak zelf wel uit wie ik boycot of niet. Iemand die niet ziet welke doos van Pandora deze absurde wetgeving opent, is een politieke onbenul.

  Liked by 1 persoon

 2. Von Puffelen // december 18, 2018 om 14:01 //

  Trouw zweren aan een Rothschild maffiastaat? ik dacht het niet, het idee alleen is al te zot voor woorden.
  Who’s next, hun crypto-broeders in Saudi-Arabia?

  Liked by 2 people

 3. Als een Democratische gouvernement zou toegeven aan islamitische lobbygroepen en dezelfde wetsprocedure zou invoeren met het verschil dat men een belofte moet ondertekenen om geen halal-producten te boycotten, zou de pleuris uitbreken. Maar wanneer het onze jodenvrienden betreft, kijken ze allemaal fluitend naar hun schoenen.

  Liked by 1 persoon

 4. Dit geldt ook en vooral voor leden van het US Congres. Je budget hangt af van de onderschreven loyaliteit aan schurkenstaat Israël. De naam Israël is een gotspe en een lange vinger tegen de Schepper. Maar goed, de afrekening komt nog.

  Liked by 1 persoon

 5. @Rommel // december 18, 2018 om 14:14 //

  Exact want er zijn meer kosher producten dan je denkt. En daar worden dieren op een halal manier geslacht. Mohammed heeft het – zonder te beseffen waarom – afgekeken van de Thora. Maar dat had tenminste nog een heel duidelijke bedoeling.

  Like

 6. scherpschutter1943 // december 18, 2018 om 22:08 //

  Leve ISRAEL

  Liked by 2 people

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s