Nieuw

Paus Franciscus: Rechten van illegale immigranten wegen zwaarder dan de nationale veiligheid

Paus Franciscus riep de politieke leiders op om de de rechten van illegale immigranten zwaarder te laten wegen dan de nationale veiligheid.

De katholieke leider is van mening dat de veiligheid van immigranten die over de grens reizen voorrang moet krijgen boven nationale veiligheidsbelangen en dat zij niet moeten worden uitgezet.

Reuters rapporteert: Zijn oproep aan politici, die uit een uitgebreide standpuntnota over migranten en vluchtelingen gepresenteerd werd, leek hem weer in conflict te brengen met het restrictieve beleid van een aantal regeringen die zich bekommeren om de groeiende stemming van de bevolking tegen immigranten.

“Solidariteit moet in elke fase van de migratiebeleving concreet tot uitdrukking komen – van vertrek en reis tot aankomst en terugkeer”, zei hij in een boodschap aan de Werelddag van de Rooms-katholieke Kerk van Migranten en Vluchtelingen.

Hij eiste “uitgebreidere mogelijkheden voor migranten en vluchtelingen om veilig en legaal de landen van bestemming binnen te komen” en zei dat de mensenrechten en de waardigheid van alle migranten moeten worden gerespecteerd, ongeacht hun wettelijke status.

“Het principe van de centrale positie van de mens …. verplicht ons om altijd voorrang te geven aan persoonlijke veiligheid boven nationale veiligheid”, zei hij.

Dit leek te wijzen op de vrees dat de instroom van vluchtelingen in veel Europese landen zou kunnen leiden tot veiligheidsproblemen in hun gastland. Hij zei dat het noodzakelijk was om “ervoor te zorgen dat de ambtenaren die verantwoordelijk zijn voor de grensbewaking goed zijn opgeleid”.

Hij eiste “alternatieve oplossingen voor detentie” voor illegale immigranten en zei dat “collectieve en willekeurige uitzettingen van migranten en vluchtelingen geen geschikte oplossingen zijn”.

Franciscus verklaarde dat migranten gezien moeten worden als een “echte hulpbron voor de gemeenschappen die hen verwelkomen” en dat ze vrijheid van verkeer, toegang tot communicatie, toegang tot justitie en alledaagse rechten zoals het openen van een bankrekening moeten krijgen.

Franciscus, een Argentijn die de verdediging van migranten tot een belangrijk element van zijn pausdom heeft gemaakt, bekritiseerde de houding van anti-immigranten door nationale leiders zoals de Amerikaanse president Donald Trump. Vorig jaar veroordeelde Franciscus het voornemen van Trump om een muur te bouwen aan de grens met Mexico.

Migrantenkinderen verdienen speciale bescherming, zei de paus. Zij “moeten uit alle vormen van detentie met betrekking tot de migratiestatus worden vrijgelaten“, zij moeten gegarandeerde toegang tot basis- en middelbaar onderwijs krijgen en het recht hebben om te blijven wanneer zij de meerderjarigheidsleeftijd bereiken.

De boodschap van Franciscus riep onmiddellijk de woede van de rechtse partij Lega Nord in Italië op, omdat die impliciet pleitte voor een omstreden wetsvoorstel dat het staatsburgerschap toekent aan kinderen die van immigrantenouders in Italië geboren zijn.

“Het universele recht op staatsburgerschap moet voor alle kinderen bij de geboorte worden erkend en naar behoren worden bevestigd”, aldus de paus.

Matteo Salvini, leider van de Lega Nord, antwoordde: “Als hij het in zijn staat, het Vaticaan, wil toepassen, kan hij onmiddellijk beginnen”.

Onder auspiciën van de Verenigde Naties zullen de wereldleiders hun landen tegen eind 2018 verbinden tot twee globale verdragen, één voor vluchtelingen en één voor migranten.

Bron:

Papst Franziskus: Illegale Immigrantenrechte überragen die nationale Sicherheit

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7492 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

25 Comments on Paus Franciscus: Rechten van illegale immigranten wegen zwaarder dan de nationale veiligheid

 1. Kwaadaardige demente bejaarde is aan vervanging toe.

  Liked by 2 people

 2. koddebeier // december 17, 2018 om 12:22 //

  Hoelang laten ze deze demente gek nog aan de macht ??

  Liked by 1 persoon

 3. Wordt tijd voor een nieuwe Paus. Deze is kapot!

  Liked by 1 persoon

 4. Hij zit veilig! Wij hier niet meer!

  Liked by 1 persoon

 5. de nationale veilgheid is minder belangrijk, ja dat weten we al een poos, mensen die overal worden doodgeschoten of met messen vermoord maakt die kliek niets uit, als hij maar veilig in zijn achtelijke paus mobiel rond kan karren.
  nu weer idioot Rutte Nederland is als een broze vaas die we met zijn allen moeten omarmen of zo iets, Nederland is een prachtig land, o ja? Was een prachtig land die je naar de kloten helpt, boodschappen doen is eerdaags een luxe, maar daar merken de rijken niets van, die proppen zichzelf toch wel vol, van € 942,00 per maand kan je goedkope troep kopen of eten dat tegen de datum is

  Liked by 3 people

 6. het wordt tijd dat hij eens bij zijn schepper een bezoek brengt

  Liked by 2 people

 7. Deze Paus is een SATAN,en VERRAAD miljarden Katholieken gelovigen,als er ECHT een GOD bestaat Vernietigd hij deze VATICAANSE PALJAS.

  Liked by 2 people

 8. De paus heeft gelijk, Wil jij geld geven aan een bedelaar die in jou land zit, in het straatbeeld?
  Neen? stel jezelf de vraag, wat recht geeft het hier om meer te geven aan vluchtelingen dan aa n je eigen bevolking, je broeders en zusters? zelfs politie zijn ons broeders en zusters.
  Zij werken onder bevel tegen.
  Als je je land en dergelijke wilt beschermen dan ge je er tegen in.
  Ons volk heeft ook problemen , waarom andere problemen opnemen terwijl we de onze niet te baas kunnen.
  het is allemaal mooi tot er iemand in je familie wordt verkracht of misbruikt.
  Zijn dan de vluchtelingen ook zo mooi?
  Stel de vraag en kijk naar het verleden.
  Meer mannen, zoveel miljoen, wetten opleggen of regels.
  Den duits was ook zo, waar uw voorvaderen voor gevochten hebben, voor de vrijheid, om uw land terug op te bouwen, awel alles gaat in een down spiraal maar we zien het nog niet.
  Tot het te laat is.
  Kwa vluchteling een mooi voorbeeld, een vrouw neem 3 vluchtelingen in huis in vertrouwen (anders doe je het niet) en na een dag zijn ze met bijna alles uit het huis vertrokken.
  Waar is de grens? neemt u mij ook in huis? in vertrouwen terwijl ik ongeveer 500km verder woon?in het buitenland.
  Stel jezelf de vraag en wees niet zo naief om het antwoord te zien.

  Liked by 1 persoon

 9. je zou bijna denken dat deze mens bewust op die plaats gezet om de katholieke kerk naar de verdommenis te helpen

  Liked by 1 persoon

 10. Maak jullie geen zorgen, dit schepsel zal niet ontkomen aan de karma die hem toebehoort.
  Is het niet in dit leven, dan wel tijdens de reïncarnatie als mestkever in een volgend leven.

  Like

 11. @Marly // december 17, 2018 om 15:15 //

  Beslist

  Like

 12. @Marly, de ironie ervan verraad het kwaad dat erachter schuilt.

  Ik heb hierboven de verborgen Satan-tekens om ons heen vernoemt.

  Kijk ook bijvoorbeeld eens naar de NGO getiteld: Artsen Zonder Grenzen.
  De ironie van de titel verraad weerom het kwade dat erachter schuilt. En, toevallig of niet, Beiden (de kerk en de NGO) zijn betrokken in grootschalige pedofiliezaken.
  Dat zijn dus Satan-aanbidders.

  Like

 13. Dus stuur ze door naar het Vaticaan. Hij mag ze niet weigeren anders is hij helemaal niet geloofwaardig meer. Kunnen ze daar kerken slopen en aanslagen plegen op de paus. Wat zal hij piepen.

  Like

 14. Dan te bedenken voor dat hij het licht zag en zich liet inwijden als priester na zijn opleiding en later paus is geworden. Hij werkte als portier in een gentle mens club en een vriendin had die daar ook werkte maar een gentle mens club is een ander woord voor hoerenkast. Gods wegen zijn ondoorgrondelijk van pooier tot paus, halleluja

  Like

 15. Ik zou zeggen laten we beginnen de muur rond het vaticaan neer te halen, kijken of ie dan nog zulke praatjes heeft. Wat een geit.

  Liked by 1 persoon

 16. het word geen tijd voor een andere paus, het hele vaticaan opdoeken en niks popi jopi meer. flauwekul, ziek gasten en wereldvreemd zijn die, en ze zijn machtsgeil dat ganse vaticaan

  Like

 17. Dan moet het vaticaan maar alles dokken. Wanneer zij de helft van hun rijkdom afstaan,wordt direct de armoede bestreden.

  Like

 18. templars2017 // december 17, 2018 om 22:17 //

  Deze uitspraken kaderen perfect in het Marakesch akkoord , wat hij dus verkondigd is wat daar beschreven staat.
  De zorgen van de mensen die er aan onderworpen worden trekt deze wereldvreemde Jezuiet zich niet aan.
  In plaats van zijn geloof ten harte te nemen wil hij het samensmelten met de religie van de vrede, we hebben dus een duivels geloof en een duivelspact ,wat is er nog meer nodig……????

  Like

 19. Von Puffelen // december 17, 2018 om 23:53 //

  Jesuits worden altijd onderschat maar daar zijn het dan ook jesuits voor.

  Like

 20. https://www.youtube.com/watch?v=hD9pJzZ1XGI. Religion is no different.
  Gaat Popi jopi 25 jaar later weer boete doen voor het kindermisbruik van de zandhappers?!

  Like

 21. Deze Paus is door een kwaadwillende beweging in het Vaticaan geplaatst…..de ouwe hoewel zwakjes was niet eens dood.Daar wilden ze dus niet op wachten.Rare zaak.Nog nooit eerder vertoond.

  Like

 22. Von Puffelen // december 18, 2018 om 23:21 //

  Bedoel je deze kinderliefhebber?

  Like

 23. Het hele vaticaan is uitschot van de duivel. Alles stinkt en blinkt er van het goud en viezerikken zijn het ook.

  Like

 24. Ach, de ‘rechten’ van het contingent aan pedofielen en hun activiteiten binnen deze club wogen ook decennia lang zwaarder dan het leed dat de slachtoffers was aangedaan.

  Kortom hij doet gewoon wat zijn voorgangers van deze club al honderden jaar hebben gedaan, tw. bij voortduring op de ‘verkeerde knoppen’ drukken.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s