Nieuw

Duitse school weigert kind omdat zijn vader een rechtse politicus is

Een vrije school heeft nu definitief besloten om het kind van een Berlijns AfD-parlementslid niet te accepteren. Het kind heeft eerder al de Waldorf vrije kleuterschool bezocht. Dit werd voorafgegaan door een oudervergadering waarin de toelating van het kind werd besproken.

Daarnaast moesten de AfD-afgevaardigde en zijn vrouw eind november worden ondervraagd tijdens een bijeenkomst met ongeveer 20 docenten, ook over politieke opvattingen. “Er werd gestreden voor een minnelijke oplossing van het conflict, maar die kon niet worden bereikt”, aldus de directeur vrijdag.

“In het licht van dit conflict ziet de school geen enkele mogelijkheid om het kind te ontvangen met de nodige onpartijdigheid en onvooringenomenheid – beide zijn basisvoorwaarden voor een adequate bevordering van de ontwikkeling van het kind.

Ouders en leerkrachten van de Waldorf School verschillen van mening

Een vijfkoppige toelatingscommissie beslist over de toewijzing van plaatsen. Er zijn pluspunten voor broers en zussen of als het kind de Waldorf kleuterschool al heeft bezocht, zoals het geval was in het concrete geval.

Er zijn 140 inschrijvingen geweest voor 30 plaatsen voor het komende schooljaar. “We willen ons nu concentreren op ons pedagogisch werk”, zei de directeur en noemde de bouw van een nieuw gebouw voor handwerk en het co-leerkrachtprincipe in de lagere school.

Ouders en leerkrachten waren blijkbaar diep verdeeld over de vraag of het kind al dan niet moest worden opgenomen. Sommigen vrezen dat de AfD-politicus op zijn minst subtiele invloed kan uitoefenen en zelfs de vrede op school in gevaar kan brengen door xenofobe of nationalistische standpunten. Er is geen tolerantie ten opzichte van intoleranten.

De AfD-man benadrukte in het meest recente interview opnieuw dat hij in geen geval actief wil worden in het bestuur van de school. Andere ouders en opvoeders waarschuwden ervoor om hier geen klein kind uit te sluiten en wezen op de vrijheid van meningsuiting.

De AfD-man uit het Huis van Afgevaardigden betreurde dit besluit uitdrukkelijk. “We waren erg dol op deze school”, zei hij op verzoek. “Hoe moeten we ons kind uitleggen dat zijn vrienden volgend jaar naar de vrije school mogen gaan, maar dat wij daar niet welkom zijn? Hij benadrukte dat hij het politieke en het particuliere strikt gescheiden wilde houden.

Bron:

Schulleitung beschließt Kind von Berliner AfD-Politiker darf nicht auf Waldorfschule

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

6 Comments on Duitse school weigert kind omdat zijn vader een rechtse politicus is

 1. Communisten nemen de boel over en ze zijn al heel vergevorderd.

  Liked by 2 people

 2. Hoef niet meer nijn betoog over school indoctrinatie te houden, behalve dan de extra touwen die nodig zijn op judgement day

  Liked by 1 persoon

 3. Ooit zal het omgekeerd zijn. Schoppen we de socialisten van onze scholen.

  Liked by 2 people

 4. En maar roepen dat wi(!)j racistisch, Xenofobisch Islamofobisch zijn en anderen discrimineren vanwege hun achtergrond.

  De schoolleiding zou hiervoor strafrechterlijk vervolgd moeten worden.

  Liked by 1 persoon

 5. Buit deze ‘tegenslag’ uit.
  Geef het kind zelf onderwijs, dan leert het veel meer. Op zo’n vrije school leren ze vooral onzin.

  Like

 6. trebor2110 // december 17, 2018 om 23:05 //

  Een vijfkoppige toelatingscommissie beslist over de toewijzing van plaatsen.

  als je een toelatingscommissie nodig hebt dan ben je niet echt een vrije school .

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s