Nieuw

Yoga binnenkort verboden vanwege “culturele toe-eigening”?

Een yogaclub aan de Amerikaanse Universiteit is gesloten nadat een Indiase student zich gekwetst voelde en een klacht had ingediend tegen de groep voor “culturele toe-eigening”.

Er was slechts één klacht van een student nodig om de Bhakti Yoga Cursus en de Vegetarische Club, die zeven jaar op de campus van de Amerikaanse Universiteit (AU) actief waren geweest, op te heffen.

AU-student Maya Krishnan voelde zich in oktober beledigd op een evenement waar de yogaclub de reisgroep Viva Kultura had uitgenodigd voor een festival op India Dag.

In haar verklaring beschuldigde Krishnan de yogaclub van “culturele toe-eigening” omdat de Viva Kultura groep “bijna uitsluitend bestond uit blanke Europese dansers”.

“Het is ongelooflijk frustrerend om mijn cultuur vertegenwoordigd te hebben door een bijna uitsluitend blanke groep dansers,” schreef Krishnan in haar lezing: “Het hindoeïsme wordt niet vaak door blanken beoefend – om te zien hoe vooral blanken deze praktijken beoefenen is niet de manier om dit geloof te beoefenen”.

“Witte Europese dansers zullen mijn ervaring als hindoeïstische vrouw nooit leren kennen, hoe het is om blootgesteld te worden aan systematisch racisme als bruine persoon, wat ik net als andere Zuid-Aziatische mensen heb meegemaakt,” vervolgde de AU-student.

Volgens ISKCON News had Krishnan ook een klacht ingediend bij de Raad voor Diversiteit en Inclusie van de president.

De faculteitsadviseur, president en vice-president van de yogaclub besloot vervolgens af te treden en de groep verloor zijn status van actieve club op de campus van de AU en werd volledig gesloten.

Niet alle studenten die betrokken zijn bij de yoga club gaan akkoord met de sluiting van de club.

“Dit is een belediging voor vrije religieuze praktijk op deze campus voor iedereen die mediteert of spirituele praktijk beoefent”, vertelde student Ben Zavaleta aan ISKCON News. “Er waren ook enkele Indiërs in onze groep. Maya heeft zich ook gericht op andere Indiase studenten omdat ze niet van haar asana’s hield”.

Dankbaarheid om ver weg te kunnen leven van het eigen, met afval beladen en verwaarloosde vaderland ten koste van de inboorlingen is duidelijk niet aanwezig in de Hindoes.

Bron:

Yoga schon bald verboten wegen „kultureller Aneignung“?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.073 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9784 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

7 Comments on Yoga binnenkort verboden vanwege “culturele toe-eigening”?

 1. De westerse cultuur mag altijd al door iedereen toegeëigend worden…..

  Like

 2. Aan haar kleding te zien had ze zich zelf westerse cultuur toegeeigend, zeer onbevredigend. Weet ze niet dat wij in de westerse wereld het copyright daarop hebben.
  Ik vermoed dat ze engels gesproken heeft. Zeer onbevredigend en asociaal.

  Liked by 1 persoon

 3. Yoga is meditatie, iets wat door iedereen beoefend kan worden, en het heeft helemaal niets met de huidskleur te maken.
  Hier gaat dat trutje direct de mist in!
  Volgens mij beseft ze zelf niet eens hoe racistisch zij zelf is, want zij is de enige in dit hele verhaal die hier zo ongelofelijk moeilijk over doet.

  Like

 4. trebor2110 // december 16, 2018 om 14:13 //

  Liked by 1 persoon

 5. trebor2110 // december 16, 2018 om 14:16 //

  Like

 6. En je mag ook geen cowboy en indiaantje spelen want ook dat is culturele diefstal en toe-eigening.

  Ik snap nu een stuk beter waarom de integratie nooit is gelukt. Wat over blijft is een multi-culti samenleving want 1 samenleving zal het nooit meer worden.

  Like

 7. Je kan geen samenleving hebben met een cultuur die aan de hoofddoek uitstraalt zich te willen afschermen van hun gast-cultuur.
  Het is enorm ondankbaar.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s