Nieuw

Venezolanen betreuren het dat ze de staat hebben toegestaan om de mensen te ontwapenen – “Wapens hadden ons in staat gesteld vrij te blijven”

Zes jaar geleden heeft Venezuela een verbod op wapens ingesteld. De staat verklaarde dat het de enige oplossing was om alle moorden in het land te elimineren. Vandaag de dag betreuren veel van de onderdrukte en uitgehongerde mensen dat ze hun wapens hebben ingeleverd. “Wapens hadden ons in staat gesteld vrij te blijven of in ieder geval verzet te plegen”, zegt een leraar uit Venezuela.

In het noodlijdende communistisch gecontroleerde land Venezuela wordt de ellende steeds groter. De voormalige rijke olienatie heeft nu grote problemen met armoede en hongersnood. Terwijl de bevolking haar strijd tegen de zittende president Nicholás Maduro voortzet, is er niet veel kracht om zich tegen zijn besluitvorming te verzetten.

Venezuela is altijd al een gevaarlijk land geweest. Jaar na jaar wordt de hoofdstad Caracas beschouwd als een van de gevaarlijkste steden ter wereld. In 2016 schreef Time Magazine dat uit officiële cijfers blijkt dat er in 2015 18.000 moorden hadden plaatsgevonden. Met andere woorden, 58 moorden per 100.000 inwoners. In de Verenigde Staten waren dat voor dezelfde periode 4 moorden per 100.000 inwoners. Andere organisaties stellen dat de statistieken onjuist zijn, in plaats daarvan zou het in 2015 ongeveer 28.000 moorden zijn geweest.

Volgens voormalig president Hugo Chavez was de staat gedwongen een wapenverbod voor de bevolking in te voeren. De nieuwe wet werd gerechtvaardigd als enige oplossing voor geweld. Naast het verbod werd ook een wapen-amnestie ingevoerd om de ontwapening van de bevolking te versnellen, wat betekende dat mensen hun wapens konden inleveren in ruil voor consumentenelektronica, onder andere huishoudelijke apparaten. Het voorstel was niet erg populair onder de bevolking en in plaats daarvan moest de staat de wapens van de bevolking met geweld afdwingen.

De huidige president is blijven investeren in de ontwapening van de bevolking. Het dragen of verkopen van wapens betekent nu 20 jaar gevangenisstraf. Tegelijkertijd zijn er sinds april vorig jaar meer dan 200 mensen omgekomen die tegen Maduro en voor democratie protesteerden. Deze mensen zijn meestal gewapend met stenen en zelfgemaakte wapens, schrijft Fox News.

Oorlog tegen ongewapende bevolking

Nu spreken mensen hun spijt uit over het verbod op wapens dat in 2012 is ingevoerd. Volgens Javier Vanegas, 28-jarige leraar, voelt de situatie hopeloos aan. Hij is van mening dat de regeringstroepen duidelijk weten dat ze geen echte weerstand hoeven te verwachten. Vanegas beschrijft Maduro’s acties in het land als een oorlogsverklaring tegen een ongewapende bevolking.

Wapens hadden ons in staat gesteld vrij te blijven of in ieder geval verzet te plegen”, zegt Vanegas.

De Venezolaanse leraar, die onlangs naar Ecuador is gevlucht en Engels onderwijst, zegt dat de mensen in Venezuela zich helemaal geen zorgen maakten over wapens. “Mensen konden zich nooit voorstellen dat ze wapens nodig hadden om zich te beschermen tegen de regering”. Vangegas legt verder uit hoe de bevolking van Venezuela altijd geloofde in de regering, dat het land altijd de mensenrechten zou volgen en nooit een soort tirannieke staat zou worden.

– Als wapens deel hadden uitgemaakt van onze cultuur en hadden we het belang ingezien van een wapen om onze eigen rechten te beschermen. Het bezitten van een wapen tegen een regering die het volk onderdrukt. Als het legaal was om wapens te dragen. Dan denk ik dat de situatie in dit land er vandaag heel anders zou uitzien, zegt Vanegas.

Controleer de bevolking

Het feit dat het verbod op wapens is ingevoerd en met geweld is uitgevoerd, betekent volgens de risico-onderzoeker Vanessa Neumann dat men de bevolking in duistere tijden van honger en woede onder controle kan houden. Neumann werkt met risico-onderzoek in Washington en is goed ingelicht over Venezuela. Deze situatie was iets wat de overheid vooruit zag en daarom vroeg heeft aangepakt.

– Het verbod op wapens ging nooit over veiligheid voor de bevolking, het was een manier om een monopolie te krijgen op geweld en verdere controle over de bevolking.

Terwijl de crisis voortduurt, legt Maduro uit dat de situatie te wijten is aan het feit dat zijn regering wordt blootgesteld aan een economische oorlog die samen met de oppositie in het land wordt geleid door de Verenigde Staten. Critici zijn van mening dat de crisis in het land gebaseerd is op het linkse bestuur van de economie en de socialistische staatsvorming over het bedrijfsleven.

Grote verschillen

Sinds 2015 hebben naar schatting meer dan drie miljoen Venezolanen de ellende ontvlucht naar het naburige Colombia. Voor de mensen die nog steeds in het land wonen, zijn armoede en het gebrek aan voedsel alom aanwezig. Daar trekt president Maduro zich echter niets van aan. In september bezocht hij een beroemd vleesrestaurant in Istanbul, Turkije, waar een hoofdgerecht meer dan 200 euro kost.

Bron:

Venezolaner ångrar att de tillät staten avväpna folket – ”Vapen hade låtit oss vara fria”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7486 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Venezolanen betreuren het dat ze de staat hebben toegestaan om de mensen te ontwapenen – “Wapens hadden ons in staat gesteld vrij te blijven”

 1. copywriter // december 16, 2018 om 11:19 //

  In het Roemenie van Nicolae Ceaușescu gold ook een wapenverbod, we weten allemaal hoe dat afliep.

  Like

 2. Gladiator // december 16, 2018 om 20:01 //

  @copywriter,

  Nou dat is dan duidelijk nietwaar,

  Dan weten WIJ hier in Nederland ook hoe het gaat aflopen, toch, en nog blijven we met onze reten in de luie stoelen zitten.

  Gladiator

  Like

 3. scherpschutter1943 // december 16, 2018 om 21:29 //

  Het hebben van vuurwapens is in Venezuela verboden. Het hebben van een keukenmes niet. Met dat mes kan je iedere politicus de keel afsnijden. Stiekem in het donker, zonder geluid. Je moet het alleen willen en kunnen. Oefen op de kip of de hond van de buren. Het is gemakkelijker dan je denkt. Vergeet niet daarna je handen te wassen. Het wordt anders zo’n smeerboel in huis.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s