Nieuw

OPGEDOEKT: Revolte in Frankrijk – Macron belooft veel – Gele Hesjes eisen aftreden

Screenshot europe1.fr

Vanwege de aanhoudende felle protesten tegen de Franse president Macron en zijn beleid, kondigde Macron aan om maandagavond een toespraak te houden voor de natie. In het weekend waren er weer overal in het land protesten, die zich intussen hebben uitgebreid naar Nederland en België. De Franse eisen Macron’s ontslag, belastingverlagingen, hogere pensioenen en lonen. Macron kondigde aan dat hij maandag gesprekken zou beginnen met vertegenwoordigers van vakbonden, werkgeversorganisaties, de Nationale Vergadering en de Senaat. De minister van Arbeid van de president zei dat Macron “concrete en onmiddellijke maatregelen” zou voorstellen.

Emmanuel Macron’s toespraak werd met grote verwachting tegemoet gezien. Het duurde slechts 12 minuten. Macron bekritiseerde het geweld in de straten van Parijs, maar beloofde ook “grote concessies”: “Wij willen een Frankrijk waar men van zijn arbeid waardig kan leven van”. Daarnaast zullen in de toekomst geen belastingen of sociale premies worden geheven over overuren. Bovendien moet het minimumloon met 100 euro per maand worden verhoogd. Aanvullend moeten werkgevers hun werknemers een eindejaarspremie betalen. De geplande belastingverhoging voor gepensioneerden die minder dan 2.000 euro per maand ontvangen, wordt ingetrokken.

Volgens de televisiezender TF1 zullen de maatregelen gevolgen hebben voor ongeveer twee miljoen huishoudens in Frankrijk. Verhoging van het minimumloon en verlaging van de brandstofbelasting zijn kernvereisten van de Gele Hesjes. Maar de concessies van Macron zullen niet veel Franse burgers treffen, waaronder de vele werklozen, ambtenaren en studenten. Vorige week kondigde Macron aan dat hij de brandstofbelasting voorlopig niet zou verhogen.

Macron heeft zich in zijn toespraak weliswaar de moeite genomen om de Fransen tegemoet te komen. Maar daar bleef het bij. Deze man kan men niet ontkennen dat hij binnen enkele dagen van standpunt is verandert. Zijn woorden klonken ook hoorbaar gekunsteld toen hij zei dat hij “velen pijn had gedaan en de eisen van de Gele Hesjes legitiem waren geweest”. De concessies van Macron zullen niet voldoende zijn om de vuurzee in het land te blussen. Men kan bij Macron geen sociaal belang in het volk herkennen. Daarom zullen de Gele Hesjes blijven protesteren tot Macron ontslag neemt. Want dat is ook een cruciale eis van de “Gilets Jaunes”. Men moet rekening houden met nieuwe protesten volgende week zaterdag.

Bron:

AUFGEDECKT: Revolte in Frankreich – Macron verspricht viel – Gelbwesten fordern Rücktritt

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.073 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7476 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on OPGEDOEKT: Revolte in Frankrijk – Macron belooft veel – Gele Hesjes eisen aftreden

 1. Republikein // december 16, 2018 om 13:32 //

  Aanlengen dus.

  Like

 2. Alles platleggen is een vele betere actie. Dan is het zo gebeurt met Macron.

  Like

 3. Zijn dat alle eisen? En remigratie dan?

  Like

 4. Kijk dat is actie voeren
  Nederlanders zijn laf laf laf
  Geen saamhorigheid meer .
  Rutte lacht zich eigen de koelere
  En jullie laffe blijven op de bank zitten terwijl hij jullie portemonnee leeg rooft

  Like

 5. Alles plat liggen zegt er een .
  En zelf op de bank blijven zitten terwijl Rutte je financieel uitkleedt.
  Wat een giller die domme Nederlander

  Like

 6. Nederlanders zeggen altijd de Belgen zijn dom.
  Ik denk dat je eens goed in de spiegel moet kijken .
  Want ook de Belgen gaan massaal de straat op.

  Like

 7. @Rudolf Ben jij ook Belg en heb jij meegelopen dan.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s