Nieuw

Nieuwe Braziliaanse regering zal handtekening onder Marrakesh-Pact weer verwijderen

Ambassadeur Ernesto Araújo, die is bevestigd om het ministerie van Buitenlandse Zaken over te nemen, zei vandaag [10 december] in de sociale media dat de regering van de gekozen president Jair Bolsonaro het land zal distantiëren van het Global Migration Compact. Volgens hem moet immigratie worden behandeld volgens “de realiteit en soevereiniteit van elk land”.

“De regering van Bolsonaro zal zich distantiëren van het Global Migration Pact dat in Marrakesh wordt gelanceerd, een ontoereikend instrument om het probleem aan te pakken. Immigratie moet niet worden behandeld als een wereldwijde kwestie, maar eerder volgens de realiteit en soevereiniteit van elk land,” zei de toekomstige kanselier in zijn Twitter-account.

Het VN Global Compact voor een veilige, geordende en regelmatige migratie werd vandaag goedgekeurd door vertegenwoordigers van meer dan 150 landen op de intergouvernementele conferentie van de organisatie in de Marokkaanse stad Marokko.

Tijdens de conferentie vestigde de secretaris-generaal van de VN, António Guterres, de aandacht op “het soevereine recht van staten om hun migratiebeleid te bepalen en hun prerogatieven om migratie binnen hun jurisdictie te regelen, in overeenstemming met het internationale recht”, benadrukte de secretaris-generaal.

Bron:

Futuro chanceler diz que Brasil vai deixar Pacto Global de Migração

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

6 Comments on Nieuwe Braziliaanse regering zal handtekening onder Marrakesh-Pact weer verwijderen

 1. antiislamnu // december 16, 2018 om 21:07 //

  Kan niet onmogelijk om er uit te stappen

  Like

 2. Als een land wil kan het overal van af. Van elk verdrag , elke overeenkomst. De politicus die zegt “dat kan niet “, zegt eigenlijk “ik wil niet”.

  Liked by 2 people

 3. tim pietersen // december 16, 2018 om 21:46 //

  scherpschutter heeft gelijk

  Like

 4. Een land kan zelfs uit de VN stappen, indien het dat wil.

  Like

 5. Antiislamnu, niet zo negatief, alles kan

  Like

 6. Uitzichtloosheid, dat is precies wat de machthebbers willen. Het wil ons laten doen geloven dat we niet uit dat zelfmoordpact kunnen stappen!
  Het doel is ook dat we hierdoor hartstikke depressief van worden.
  Trap daar er niet in, we kunnen uit dat walgelijke pact stappen als Nederland weer van ons is.
  Het moge wel duidelijk zijn dat we veel vijanden hebben die genadeloos omgebracht moeten worden!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s