Nieuw

Denemarken: Somaliërs gaan naar huis

Foto: De Deense immigratie- integratie en volkshuisvestingsminister, Inger Støjberg. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Arno Mikkor, Aron Urb.

Bijna 1.000 Somaliërs hebben hun Deense verblijfsvergunning verloren sinds de Migratiedienst begin 2017 is begonnen met de herziening ervan. Dit blijkt uit de laatste cijfers van de Migratiedienst die betrekking hebben op de periode tot oktober van dit jaar.

– De beslissingen zijn gebaseerd op het feit dat het nu in delen van Somalië zo veilig is dat vluchtelingen en hun families naar huis kunnen reizen. Daarom is het ook op zijn plaats dat de Somaliërs hun verblijfsvergunning verliezen, zegt immigratieminister Inger Støjberg (V).

– Als je onze bescherming niet meer nodig hebt en je leven en gezondheid in je eigen land, en vooral in Somalië, niet langer in gevaar is, moet je natuurlijk terug naar huis en het land waar je vandaan komt opbouwen, zegt Støjberg (Venstre).

Als de voormalige vluchteling besluit vrijwillig te vertrekken, is er de mogelijkheid van repatriëringssteun met bijna 14.000 euro per volwassene en 4.200 euro per kind.

Bron:

1.000 somaliere har mistet deres opholdstilladelse: ‘Nu skal de rejse hjem’

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7492 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

18 Comments on Denemarken: Somaliërs gaan naar huis

 1. Frans Gerards // december 16, 2018 om 20:37 //

  Dat zou ook een goede oplossing in Nederland, Dan wordt We Are Here (not anymore)

  Liked by 1 persoon

 2. Goed idee. Zo simpel is het nou!! Alleen met die 14.000 en 4200 ben ik het nog niet zo eens.

  Met hoeveel op zak waren ze ook al weer binnen gekomen?

  Liked by 3 people

 3. Hadden wij maar een Kabinet als in Denemarken in plaats van die NO BODYS.
  Ze weten Niets,ze kunnen Niets,ze doen Niets,Alleen maar praten over Niets,maar zij kosten HEEL VEEL GELD EN ELLENDE VOOR DE BETALERS en dat zijn WIJ.

  Liked by 1 persoon

 4. antiislamnu // december 16, 2018 om 21:11 //

  Dom om ze met de voor Somalische begrippen de jackpot terug te sturen heeft enorme aanzuigende werking.

  Liked by 1 persoon

 5. Gemiddeld maandelijks inkomen in Somalië 297 dollar.
  Dus je zit inderdaad met je 14.000 euro wel even gebakken.

  Liked by 2 people

 6. trebor2110 // december 17, 2018 om 00:41 //

  1400,= euro vind ik wel genoeg , dan kunnen ze zelf een geitje kopen .

  Liked by 1 persoon

 7. Denemarken is wakker geworden de laatste jaren. Kunnen ze hier nog wat van leren. Alleen dat geldbedrag is natuurlijk belachelijk. Dat is hoe politiek denkt overal. Met grote geldbedragen, die onrealistisch zijn, gooien.

  Like

 8. ik zie ze nog niet terug gaan, er is zojuist getekend in marroko dat gelukzoekers dezelfde rechten hebben dan asielzoekers, dus dan kunnen ze gewoon blijven met n uitkering

  Like

 9. Van mij mogen ze echt gratis naar huis. Okay €1000 per gezin.

  Like

 10. @H.Tak. Wat is het verschil tussen asielzoekers en gelukzoekers?

  En dat ze dezelfde rechten hebben is alleen als ze er zijn. En dus kun je er voor zorgen dat als ze er niet zijn of niet komen, ze ook die rechten niet hebben. Migranten hebben het recht op migratie staat er voorts in dat Marrakesh gedoe. Zo ik dat interpreteer hebben ze dus wel het recht om weg te gaan maar voor bepaalde landen niet de plicht om ze op te nemen. Want dat pact is juridisch niet bindend volgens de Lichten der Lichten die dat verzonnen hebben en dus bepaalt elk land zijn eigen toelatingsbeleid. En dus mag je ze weigeren en terugsturen ook.

  In Marrakesh staat ook dat landen teruggestuurde asielzoekers niet mogen weigeren in het land waaruit ze oorspronkelijk zijn gemigreerd. Dus dat komt dan mooi uit. Bovendien, volgens de Linkse globalisten waren het allemaal (oorlogs)vluchtelingen. En dus komt ook dat mooi uit want dan kun je ook iedereen(!) terug sturen als straks die oorlogen voorbij zijn volgens de eigen redenering van die Linkse Gutmenschen.

  En dan laat ik overige onzinargumenten zoals cultuurverrijking, vergrijzing en arbeidsmigratie nog maar even buiten beschouwing.

  Like

 11. Met het Pact van Marrakesh in de hand kan men inderdaad de uitgeprocedeerde asielzoekers retourneren naar de landen van herkomst. Maar dan moet men wel de politieke wil en de motivatie hebben zoals in het geval van Denemarken.

  We moeten overigens wel even afwachten of ze daar daadwerkelijk in gaan slagen, de nabije toekomst zal dit gaan uitwijzen.
  Als het Denemarken inderdaad gaat lukken dan zou ons land vanzelfsprekend moeten volgen. Maar voorlopig wil een partij als GroenLinks de uitgeprocedeerde asielzoekers een geriefelijk onderkomen bieden op diverse locaties voor een periode van 18 maanden met alle mogelijke voorzieningen. Behalve D66 zijn de overige partijen hier fel op tegen i.v.m. de aanzuigende werking van dit onzalige plan.

  Volgend jaar zullen er ook geen vluchtelingen meer via de Middellandse Zee arriveren volgens de voorstanders van het pact. Ook hier veel vraagtekens wat de praktijk zal gaan inhouden, want de asielzoekersindustrie levert de mensensmokkelaars vele miljoenen op. Een overtocht per bootje kost inclusief een handleiding voor het verwerven van een verblijfsvergunning per individu 7000 Euro op.

  Dat Denemarken een riante oprotpremie verstrekt is min of meer logisch, want een levenslang verblijf kost veel meer aan uitkeringen, toeslagen, detentie en reclassering.

  Is geheel Afrika een werelddeel waar voortdurend oorlog heerst, hongersnood, corruptie, religieuze twisten en structurele overbevolking?
  In zekere zin wel, maar waarom deze problematiek grootschalig importeren naar enkele landen in West-Europa die zo dom en kortzichtig zijn om zonder een volksraadpleging hun handtekening te zetten onder een pact met onoverzienbare gevolgen?

  Cultuurverrijking leidt tot Islamisering en een sterke toename van de criminaliteit.

  De vergrijzing kan men binnen de EU-lidstaten zelf oplossen met een flexibele uitwisseling van jongeren binnen Europa. En ijverige en geschoolde arbeidskrachten zijn ook te vinden in de voormalige Oostbloklanden. Hoewel we hier nog steeds te maken hebben met 350.000 werkelozen die met geen stok aan het werk te krijgen zijn.

  Laren die 1000 Somaliërs maar lekker terugkeren naar Afrika met hun riante repatriëringssteun. Dan kunnen ze daar weer wat piraterij mee bedrijven. Want die vaste bron van inkomsten kan wel wat geld gebruiken voor de aanschaf van verse munitie en de allernieuwste automatische vuurwapens.

  Want het opzetten van een bedrijfje zou niet passen in de cultuur van dit volk.

  Like

 12. @Horatius. Ik ken dat plan van Groen Links niet, ben ook geen fan van Groen Links maar tegen dat plan is niets tegen. 18 maanden (en geen dag meer) is beter dan 10 jaar procederen met alle bijkomende ellende van dien zoals Kinderpardon, ouders die je dan ook niet meer kunt uitzetten en krokodillentranen huilende Linkse asieladvocaten in allerlei praatprogramma’s.
  En ik heb ze gezien die praatprogramma’s!!.

  Voor de rest ben ik het gloeiend met je eens.

  Like

 13. @Fransdo.

  GroenLinks-wethouder Rutgers Groot Wassink wil in Amsterdam 500 uitgeprocedeerde asielzoekers 24-uurs opvang gaan aanbieden, o.a. leden van We Are Here.

  De voorlopige kosten zijn geraamd op 30 miljoen euro voor de komende 3 jaren.
  Ieder individu krijgt een z.g. case manager tot zijn beschikking die gaat bekijken welke mogelijkheden er nog zijn voor een verdere procedure.

  Dus de absolute limiet van 18 maanden moet met een fikse korrel zout worden genomen. Want de asieladvocatuur weet er wel raad mee, zeker na het ondertekenen van het pact van Marrakesh.

  Like

 14. Jack vanderVeen // december 17, 2018 om 17:29 //

  Indien het Denemarken lukt om 1.0000 Somaliërs per luchtpost terug te zenden, dan moet het ons ook lukken om alle Somaliërs, die niet in hun dagelijkse levensbehoeften kunnen voorzien,toch al snel 95%, per zelfde pakketpost terug te sturen. Aangetekend en met ontvangstbevestiging.

  Like

 15. mensen schei toch uit, dat word niks en als dan, vind je dat nog normaal dat ze een oprotpremie mee krijgen van 14.000 euro pér volwassene en er bovenop 4200 per kind?? alsjeblieft zeg, denk eens na. wie betaald dat dan? … juist de deense belastingbetaler, Denemarken is er niet beter af als hier in dit rotte land

  Like

 16. @jtrf, Net zoals wij als Nederlandse belastingbetalers die fijne plannetjes van Groen Links betalen. Maar ik geef jullie gelijk. Groen Links het terugkeerbeleid laten bepalen is net zo iets als Sylvana Simons laten bepalen hoe Zwarte Piet er in de toekomst uit moet zien.

  Liked by 1 persoon

 17. Dat zie ik in ons land niet gebeuren .met onze slape kut regering !!
  Die laten liever hun eigen burger creperen met de criminaliteit van Deze mensen .
  Maar o wee als je voor je zelf op komt dan staat er op elke hoek een kantoor waar ze discriminatie kunnen melden.

  Like

 18. @Rudolph, of je kunt achter de burgemeester aan in optocht naar het dichtstbijzijnde stadshuis of politiebureau om daar je kruisje te zetten op de reeds voorbedrukte aangiftes.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s