Nieuw

Afghaanse en Iraakse mannen domineren seksuele misdaadstatistieken in Finland

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat buitenlanders – MENA-landers (Middle East and North Africa) sterk oververtegenwoordigd zijn in de statistieken over sekscriminaliteit in Finland.

Deze zomer schreef het Finse dagblad Hufvudstadsbladet dat het aantal seksuele misdrijven in Finland sterk toeneemt. Volgens de politie in Helsinki is het aantal meldingen van seksuele delicten tussen januari en juni 2018 292 gevallen. Vergeleken met dezelfde periode in het voorgaande jaar waren dat er 202.

Nu heeft de op één na grootste krant in Finland, Ilta-Sanomat, de statistieken over seksuele misdrijven in het land in 2017 onderzocht. De krant heeft de nationaliteit van de verdachten nader bekeken. Via gegevens van Finland Statistikcentralen en de politie blijkt uit hun onderzoek dat Afghaanse en Iraakse mannen veertig keer zo vaak verdacht werden als Finse mannen van seksuele misdrijven zoals verkrachting en uitbuiting van kinderen.

Vergelijkingen

Het onderzoek is in kaart gebracht met vergelijkende cijfers voor verschillende nationaliteiten in 2017.

 • Afghaanse mannen werden verdacht van 138 seksuele misdrijven per 10.000 Afghaanse burgers.
 • Iraakse mannen werden verdacht van 133 seksuele misdrijven per 10.000 Iraakse burgers.
 • Syrische en Turkse mannen waren vergelijkbaar met ongeveer 41 per 10.000 Syrische en Turkse burgers.
 • Finse mannen werden verdacht van 3 seksuele misdrijven per 10.000 Finse burgers.
 • Onder jongeren tussen 15-35 jaar worden Iraakse mannen 14 keer vaker verdacht van seksuele misdrijven.

De Finse politie voegt daaraan toe dat als de statistieken gebaseerd zijn op absolute aantallen, de Finse burgers de statistieken over seksuele misdrijven domineren. In 2017 werden Finse burgers verdacht van 1 836 seksuele misdrijven. Terwijl Irakese burgers werden verdacht van 157 seksuele misdrijven en Afghaanse burgers van 80 seksuele misdrijven.

De Finse krant heeft gesproken met deskundigen die geloven dat de oververtegenwoordiging van buitenlandse mannen in de statistieken over seksuele misdrijven te wijten kan zijn aan culturele achtergronden.

Nationaliteit

In Finland zijn er iets meer dan 250.000 buitenlandse burgers. De grootste nationaliteiten in het land zijn Estland, Rusland, China en Zweden.

De volgende afbeelding van Ilta-Sanomat stelt buitenlandse burgers in Finland samen. De twee grootste groepen zijn Viro wat Esten betekent en Veneäja wat Russisch betekent.

De volgende grafieken uit Ilta-Sanomat geven een overzicht van nationaliteiten die verdacht worden van seksuele misdrijven in het land in 2017. Aantal misdaden per 10.000 burgers schrijft de krant.

Bron:

Afghanska och irakiska män dominerar sexualbrottsstatistiken i Finland

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7500 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Afghaanse en Iraakse mannen domineren seksuele misdaadstatistieken in Finland

 1. scherpschutter1943 // december 16, 2018 om 14:17 //

  sla hun ballen af dan is het over. Liefst nu, direct

  Like

 2. Ik vind het vreemd dat je in NL nooit iets hoort over verkachtingen door islamitische mannen. Doofpot of hebben wij enkel niet sexueel-gefrustreerde barbaren in huis?

  Like

 3. In nederland zit alles in de Doofpot. Hun nemen hele wijken over vette klootzakken met glimlach.Pas als er blanke mensen iets ergers overkomt Pas dan hoor je ze janken. Anders moet alles in de Doofpot van de blanken. Hun zijn ook opgefokt en lui in mijn buurt en zoeken ruzie met hun vette kloten. Turk Afghaan marokaan pakistaan allemaal hetzelfde boeven gedrag en haat. Geen werk alleen maar Sociale Dienst lui varken.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s