Nieuw

Tale of two uprisings: Ukraine’s Maidan got McCain & cookies, French Yellow Vests get shunned

Unlike the 2014 Ukraine uprising, which witnessed invasive meddling on the part of US politicians and diplomats, Western support for the French Yellow Vest protests has been conspicuously missing in action.

The streets of Paris are ablaze for a fourth weekend in a row, as a swarm of Yellow Vests assert themselves against a French government which, they argue, has become increasingly detached from the cares of ordinary citizens. Yet support among Western capitals for the protesters is nowhere to be found.

That is a bit odd since the ‘gilets jaunes’ are not just protesting Macron’s (rescinded) plans for a fuel tax, but have releaseda list of 42 demands they want to see implemented. This includes an increase of the minimum wage, pensions and wages, as well as a halt to illegal immigration into the country. In other words, these are not anarchists roaming the streets of France, but regular citizens who have had enough. And the movement enjoys a high level of support among the French, with one poll showing 72 percent siding with the protesters.

RT >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.076 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9816 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s