Nieuw

Michel Houellebecq: “Het aantal meningen dat toegestaan is, wordt steeds kleiner”

Iconische Franse schrijver slaat alarm over de vrijheid van meningsuiting

Michel Houellebecq

De legendarische Franse auteur Michel Houellebecq waarschuwt dat de “waaier van toegestane meningen” die mensen in het openbaar mogen uiten “gestaag krimpt”.

In een stuk voor Harper’s waarschuwt het literaire icoon dat de vrijheid van meningsuiting wordt gewurgd.

“De Amerikanen zijn niet langer bereid om te sterven voor de persvrijheid”, schrijft Houellebecq en voegt daaraan toe: “Welke persvrijheid? Sinds ik twaalf jaar oud was, heb ik gezien hoe het scala aan meningen in de pers steeds kleiner werd”, aldus Houellebecq.

Hij heeft vervolgens een nieuwe “jachtexpeditie” in Frankrijk afgekeurd tegen de conservatieve schrijver Éric Zemmour, auteur van The French Suicide, die stelt dat de Franse samenleving grote schade heeft geleden door het neoliberalisme, de islam en de politieke correctheid.

Zemmour kreeg onlangs kritiek voor zijn waarschuwing dat Frankrijk omgekeerd werd gekoloniseerd door tientallen jaren van massa-immigratie die tot stand kwam als gevolg van nationale zelfhaat.

Houellebecq, wiens boek Submission, dat waarschuwde voor een islamistische overname van Frankrijk, werd gepubliceerd op de dag van het bloedbad van Charlie Hebdo, is ook het doelwit geweest van het uiten van onpopulaire waarheden.

In 2002 werd de auteur berecht voor rassenhaat en later vrijgesproken nadat hij tijdens een interview had gezegd dat de islam “de stomste religie” was. Hij heeft ook af en toe een beroep moeten doen op gewapende bescherming als gevolg van bedreigingen tegen zijn leven door islamitische terroristen.

Elders in zijn stuk in Harper’s merkt Houellebecq op dat Europa altijd al in een historische strijd tegen de islam heeft gestreden en dat “die strijd gewoon weer op de voorgrond is gekomen”.

“Het is mijn overtuiging dat wij in Europa geen gemeenschappelijke taal hebben, noch gemeenschappelijke waarden, noch gemeenschappelijke belangen, dat Europa in één woord niet bestaat, en dat het nooit een volk zal vormen of een mogelijke democratie zal ondersteunen, simpelweg omdat het geen volk wil vormen”, schrijft Houellebecq. “Kortom, Europa is slechts een domme gedachte die geleidelijk is uitgegroeid tot een slechte droom, waaruit we uiteindelijk zullen ontwaken”.

Bron:

MICHEL HOUELLEBECQ: “RANGE OF PERMISSIBLE OPINIONS” IS “STEADILY SHRINKING”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.076 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9817 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s