Nieuw

Britse minister geeft toe dat massa-immigratie de lonen laag houdt

Sajid Javid

Minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid heeft toegegeven dat de massale migratie de lonen voor Britse werknemers laag heeft gehouden. Dat het eindeloze aanbod van goedkope buitenlandse arbeidskrachten die de vooruitzichten van de gewone Britten schaadt, lijkt eindelijk door te dringen.

In een interview met minister dat hij geen voorstander was van een strikte beperking van de aantallen, maar dat het duidelijk was dat de huidige open grenzen aanpak de vooruitzichten van de Britse arbeiders had geschaad: “Als je zo veel laaggeschoolde arbeidskrachten kunt blijven krijgen als je wilt, waar is de druk voor je om meer mensen uit de binnenlandse beroepsbevolking aan te trekken? De voor de hand liggende manier om dat te doen is om de lonen geleidelijk te verhogen.

Hij wijst erop dat het systeem het bedrijfsleven in staat heeft gesteld om te vertrouwen op goedkope arbeidsmigranten: “Politici bepalen de regels. Bedrijven houden zich aan de regels. Het zou verkeerd zijn om bedrijven de schuld te geven van rationeel handelen. Maar het is ook zo dat, omdat ze zo gemakkelijk toegang hadden tot arbeid uit het buitenland, er een domino-effect was.

Zoals Javid aangeeft: “De toegang tot buitenlandse werknemers is zeer eenvoudig geweest”.

Het aantal EU-werknemers is in een jaar tijd met 132.000 gedaald, en wat denk je dat? De lonen begonnen te stijgen, in hun snelste tempo sinds 2008. Grappig dat.

De vraag is natuurlijk: wat gaan hij en de regering eraan doen? Er is nog steeds geen enkel teken dat de overheid zich actief inzet om de cijfers terug te brengen naar een duurzaam niveau. Vorig jaar was het netto migratiecijfer nog steeds 273.000.

Bron:

Javid: Mass immigration has kept wages low

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9780 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

8 Comments on Britse minister geeft toe dat massa-immigratie de lonen laag houdt

 1. Mosterd na de maaltijd.
  De gewone man weet dit al tientallen jaren.

  Like

 2. Sajid David: als de “engelse” minister van binnenlandse zaken zo heet, dan is het toch duidelijk dat de autochtone blanke britten uitgeschakeld zijn. Ze zijn allang vervangen, achterhaald en uitgeschakeld door al die fijne, bruine, goedkope, met messen zwaaiende, grooming gang- kolonisten met hun waanzin-religies.

  Liked by 1 persoon

 3. De blanke Britten zijn inderdaad al uitgeschakeld en de Zweden zullen snel volgen.

  Like

 4. Ik geloof dit nieuws niet. Als de Britse situatie ook maar enigszins vergelijkbaar is met Nederland hoe komt het dan dat allochtonen in Engeland kennelijk de arbeidsmarkt verdringen en die 7% allochtonen hier al meer bijstandsuitkeringen genieten dan de overige 93% autochtonen bij elkaar?

  Zo ik het zie is dit fake-nieuws in de openbaarheid gebracht door een stel ‘good-people’ die zo gestoord zijn dat ze het nieuws naar buiten brengen dat die massale import op de een of andere kromme wijze goed is voor de economie omdat werkgevers daardoor minder salaris betalen en meer winst maken. Fake-conclusie: Mass-immigration is good foor good old England.

  Dat is net zo iets als dat Rutte hier zegt: We brengen de hoge BTW omhoog van 19 naar 21% want dat is goed voor de crisis. Ok, de crisis is nu afgelopen en nu? En what about de lage BTW? Of denken jullie dat Rutte hier in Europa de enige leugenaar is? Vervolgens gaan de accijnzen omhoog, de energie-belasting en we introduceren de vlieg-tax.

  Let wel, ik zeg dus niet dat FENIXX hier fake-nieuws loopt te vertellen maar wel dat het dat waarschijnlijk wel is. De Linkse globalisten gaat niets te ver om een gelijk te halen dat ze niet hebben.

  Like

 5. Dat is toch altijd al de bedoeling geweest. Denken ze nu echt dat we dat niet door hadden. Waarom denk je dat eerst werd verteld dat de Oost-Europeanen alleen op vacatures konden solliciteren waar geen mens voor te krijgen was. Kijk naar de zorg of de tuinbouw waar de lonen extra laag werden gehouden. Maar ook op andere functies is dat zo. Een loonsverhoging van 1 a 1.5% over een jaar terwijl de prijzen en belastingen met gemiddeld 7% stegen. En waar blijven de vakbonden dan. Nergens want die huilen met de bedrijven en regeringen mee. Als je echt wat wilt bereiken al je moeten worden als de Fransen. Massaal de boel een week plat leggen. Maar dan ook echt plat.

  Liked by 1 persoon

 6. Ik ben het helemaal met je eens @Stef

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s