Nieuw

Alles voor het milieu – Duitsland gaat bossen kappen om windmolens te plaatsen

windmolen op biodiesel, foto via wereld natuurbestrijdingsfonds

Windkrachtlobbyisten argumenteren weliswaar dat de bouw in de bossen vooral in ecologisch minder waardevolle naaldbossen plaats zou vinden, maar de effecten op de natuur van zulke projecten zijn in alle gevallen ingrijpend.

Het Bundesamt für Naturschutz gaat er vanuit dat per windkrachtmast een oppervlak van 0,2 hectare bos verloren gaat. Daarbij gaat het niet alleen om de betonnen fundamenten van de masten zelf, maar ook om de toevoerwegen en onderhoudsgebouwen. Als men dit doorrekent voor de bekende uitbreidingsplannen, dan dreigt in Duitsland in de komende jaren een aanzienlijk verlies aan bosoppervlak door de uitbouw van windkracht.

Novini >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

5 Comments on Alles voor het milieu – Duitsland gaat bossen kappen om windmolens te plaatsen

 1. Die links groene milieufreaks zijn nog idioter dan normaal.

  Like

 2. Tevens waren er maandenlange protesten ,tegen het kappen van een oerbos ,alleen voor de winning van bruinkool ,voor hun energie-centrales ,bovendien gaan zij ,samen met Turkije nu over op Russisch gas ,terwijl wij ,als “speldeprik op de landkaart daar van af moeten ? Alleen als er een glazen stolp over Nederland geplaatst wordt ,helpen die belachelijke klimaat maatregelen een ietsje pietsje !

  Like

 3. templars2017 // december 15, 2018 om 21:46 //

  Waansin, heller waansin……………..

  Like

 4. Von Puffelen // december 16, 2018 om 11:37 //

  Het maakt allemaal niet uit zolang het gepeupel maar blijft dokken, daar gaat het om.
  Wanneer onze planners echt iets om het miljeu zouden geven hadden we al lang vrije energie gehad maar daar valt geen VN-koolstofbelasting mee te scoren.
  Nicola Tesla kon u dat uit eigen ervaring een eeuw geleden al vertellen.

  Like

 5. Von Puffelen // december 16, 2018 om 13:22 //

  Lachen, je zult van windmolens en zonnepanelen afhankelijk zijn op een dag als deze, zero wind en zero zonneschijn door de dichte mist.
  Start de dieselgenerators maar op.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s