Nieuw

Turkije bereidt aanvallen op Syrië voor

US forces in syria

Turkije zal binnen een paar dagen militaire aanvallen uitvoeren in Syrië. De dreiging van de Koerden wordt als reden genoemd.

Volgens de BBC heeft de Turkse president Recep Erdoğan gezegd dat hij in de komende dagen doelen in Syrië zal aanvallen.

In januari 2018 vielen Turkse troepen delen van Noord-Syrië binnen. Toen was het doel om de door de VS gesteunde YPG-militie te stoppen, die volgens Turkije een terroristische organisatie is. Deze herfst heeft Erdoğan herhaaldelijk gesproken over een nieuw offensief tegen de Koerden ten oosten van de Eufraat in het noorden van Syrië.

YPG was een van de leidende bondgenoten van de Verenigde Staten. Eerder dit jaar voerde Turkije een groot offensief tegen de door Koerdisch bestuurde regio Afrin in het noordwesten van Syrië om YPG uit het gebied te verdrijven.

Het zou voor het eerst zijn dat Turkije actie onderneemt ten Oosten van de Eufraat in gebied waar ook Amerikaanse (zie header foto) en Franse troepen gelegerd zijn.

Meer naar het zuiden van Syrië, op de grens met Irak, staan de VS oog in oog met Iraanse milities meldt Haaretz.

In Syrië steunt de Amerikaanse coalitie Koerdisch geleide krachten die gebieden ten oosten van de Eufraat controleren en een nieuw IS-offensief hebben bestreden. In Irak steunt het de Iraakse militairen.

De strijd tegen de militanten aan de andere kant van de rivier wordt geleverd door het Syrische leger, gesteund door Iran, Rusland en het PMF, waarvan de elite-fracties zich aan de grens bevinden.

Een ambtenaar van de V.S., die op voorwaarde van anonimiteit spreekt, zei de ,,openlijke” agressie niet door Shi’ite milities werd verwacht alvorens ISIS volledig werd verslagen.

Een goede reden om ISIS nog een tijdje in leven te laten zo klinkt het.

Iran wil zijn groeiende invloed over een corridor van grondgebied van Teheran naar Beiroet veiligstellen.

De Amerikanen zijn stilletjes veranderd in een bezettingsmacht:

Washington zegt dat het bereid is om dat met geweld tegen te gaan. “Wij gaan niet weg zolang de Iraanse troepen buiten de Iraanse grenzen zijn en dat omvat Iraanse proxies,” zei de nationale veiligheidsadviseur John Bolton van het Witte Huis in September.

Zelf hebben de VS 800 militaire bases buiten de Amerikaanse grenzen.

In het verleden maakte ik met enige regelmaat analyses over de situatie in Syrië, en mijn ‘laatste’ conclusie was dat het pas weer ‘spannend’ zou worden tegen de tijd dat het land definitief verdeeld zou zijn in een Syrisch, Turks, en Koerdisch-VS gebied (precies volgens de Israëlische plannen om de buurlanden langs etnische lijnen te verdelen omdat heel veel kleine landjes minder gevaar opleveren, net zoals met Irak gebeurd is).

Ik ging er altijd van uit dat eerst de warboel in Idlib opgelost moest worden en dat dat zonder veel moeite door Syrië (Rusland) beslist zou worden. Dat dat niet gebeurt betekent dat Poetin Assad niet volledig steunt in zijn idee dat hij elke centimeter terug wil. Poetin heeft een groter belang, en daar is Assad volledig van afhankelijk, en dat is Turkije losweken van de VS.

Nou heeft Erdogan al vaker gedreigd hetzelfde gebied binnen te vallen en ook Noord-Irak en qua militair overwicht zou hij het vrij probleemloos kunnen doen, en hij mag dan de doorgeslagen leider van een rogue-state zijn die zonder repercussies de EU chanteert omdat die dat lekker vinden, bij de Russen en de VS past hij toch wel op. Elke beweging die hij tot nu toe in Syrië gemaakt heeft was met toestemming van een van de twee.

Wordt ongetwijfeld vervolgd. Ondertussen zijn de bevolkte gebieden van Syrië al weer een tijdje veilig en kunt u hier de Tweede Kamerleden persoonlijk mailen dat vluchtelingen na opvang weer terug dienen te keren als hun land veilig is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

8 Comments on Turkije bereidt aanvallen op Syrië voor

 1. Turkije heeft van niemand toestemming nodig om terroristen aan te pakken laat dat duidelijk zijn sukkeltje

  Like

 2. Henk der Niederlander // december 13, 2018 om 17:33 //

  Misschien vinden ze dat in Turkije zo lulhassan.
  Maar ook Erdogan zal rekening moeten jouden met anderen die zich in de regio bevinden.
  Nou denkt die ”want to be sultan” dat dat voor hem niet op gaat maar Ik denk niet dat hij echt zin zal hebben om Frankrijk en de USA tegen zich zal te hebben.

  Like

 3. Welke zandvlo noemt jou hier sukkeltje Fub?

  Like

 4. Wordt hier ook al geïnfiltreerd?

  Like

 5. Blijkbaar een Turk in de comments. 😂 (voor zo lang als ik hem laat)

  Het meest verachtelijke volk op deze Aarde.

  Like

 6. Henk der Niederlander // december 13, 2018 om 21:54 //

  Hij noemt zichzelf niet voor niks Yarrak, wat in Turkije lul betekend.
  Daarom lulhassan

  Like

 7. tim pietersen // december 14, 2018 om 11:53 //

  turken: de illegale bezetters van byzantium en oost griekenland

  Like

 8. Niet te hard er op mensuh anders komt ie niet terug voor meer…..

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s