Nieuw

Studie: Ecologische voeding slechter voor het klimaat

© Pixabay

Deze conclusie wordt getrokken in een wetenschappelijke studie gepubliceerd in het tijdschrift Nature. Een van de vier onderzoekers achter de studie is de Zweed Stefan Wirsenius, docent bij Chalmers in Göteborg.

– We hebben vastgesteld dat ecologisch voedsel een grotere invloed heeft op het klimaat dan conventioneel voedsel. Dit komt omdat ecologisch voedsel meer oppervlakte nodig heeft, meer land voor dezelfde hoeveelheid voedsel, zegt Wirsenius tegen SR Ekot.

Op de wereldmarkt betekent ecologische landbouw dat er ergens in de wereld meer bos wordt gekapt en minder bos de kooldioxide in de atmosfeer verhoogt.

Een voorbeeld van de studie is de ecologische Zweedse erwten die 50 procent meer inwerking op het klimaat hebben dan conventioneel geteelde erwten. Voor ecologische Zweedse tarwe is het verschil nog groter, 70 procent.

– Er is een zeer groot verschil in rendement. Bijna twee keer zoveel land wordt gebruikt voor dezelfde hoeveelheid tarwe als het ecologisch groeit.

Ecologische rundvlees heeft ook een grotere invloed op het klimaat.

Tegelijkertijd benadrukt Wirsenius dat er voordelen zijn van ecologisch verantwoord ondernemen, zoals het niet gebruiken van pesticiden en een beter dierenwelzijn.

Bron:

Ekologisk mat dålig för klimatet
Studie: Ekologisk mat sämre för klimatet

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7492 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Studie: Ecologische voeding slechter voor het klimaat

  1. Von Puffelen // december 13, 2018 om 18:48 //

    Door Monsanto gesponsorde “wetenschap” vielleicht net zoals wij Wageningen hebben?
    Met ‘ecologisch voedsel en conventioneel voedsel’ wordt waarschijnlijk ‘voedsel en gmo voedsel’ bedoelt, het is maar hoe je het noemt.
    De (((wetenschap))) over E-nummers.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s