Nieuw

Britse politie heeft dit jaar 17 terroristische aanslagen gestopt – acht van de tien gevangenen zijn moslims

Het afgelopen jaar heeft de Britse politie 17 terroristische aanslagen gestopt die op het punt stonden te worden uitgevoerd. De politie heeft in de loop van het jaar ook 317 arrestaties in verband met terrorisme verricht en ziet geen aanwijzingen dat de ontwikkeling zal veranderen.

Voorafgaand aan de komende kerstinkopen dringt de Britse antiterrorisme-politie er bij het publiek op aan waakzaam te zijn. Volgens de Britse inlichtingendienst MI5 is de kans op een terroristische aanslag groot.

Voor het vierde achtereenvolgende jaar heeft de antiterrorisme-politie in een jaar tijd meer dan 300 personen gerelateerd aan terrorisme gevangengenomen. Het aantal arrestaties van terrorismeverdachten is een recordaantal sinds de politie in 2001 is begonnen met het rapporteren van deze gevallen.

Dean Haydon is nationaal coördinator van de Britse antiterrorisme-politie en verklaart in een persbericht dat er geen vooruitzichten zijn dat deze ontwikkeling minder wordt of zal stoppen..

– Sinds maart 2017 hebben we in totaal 17 terroristische aanslagen voorkomen. Er zijn momenteel 700 terrorisme-onderzoeken waarbij ongeveer 3.000 mensen betrokken zijn, en het recordniveau vertoont geen tekenen van vermindering, aldus Haydon.

8 van de tien gevangenen wegens terrorisme zijn moslims

Eind vorige week publiceerde de Britse antiterrorisme-politie een jaarverslag over zijn werkterrein. Uit het verslag blijkt dat het aantal personen dat wordt vastgehouden voor strafbare feiten die verband houden met terrorisme, op het hoogste niveau ligt sinds het begin van de registratie van de gegevens in april 2009.

De meeste gevangenen voor misdaden in verband met terrorisme zijn moslims, 80 procent. 13 procent zijn rechtsextremisten en van de resterende groepen en gevallen is de ideologie onduidelijk. Tot deze categorie behoren ook personen die in verband worden gebracht met het conflict in Noord-Ierland.

Achtergrond

Van degenen die in het afgelopen jaar zijn gearresteerd voor misdaden in verband met terrorisme heeft 72 procent een Britse of dubbele nationaliteit.

Sinds het begin van de registratie van dit soort achtergrondgegevens na de terroristische aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september 2001, heeft 60 procent van alle criminelen die met terrorisme te maken hebben, aangegeven dat zij de Britse of dubbele nationaliteit hebben.

Bron:

Brittisk polis har stoppat 17 terrorattacker i år – åtta av tio fängslade är islamister

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7492 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Britse politie heeft dit jaar 17 terroristische aanslagen gestopt – acht van de tien gevangenen zijn moslims

 1. trebor2110 // december 13, 2018 om 12:06 //

  nog geen kerstboom op de Dam
  https://webcam.nl/amsterdam/

  Liked by 1 persoon

 2. 8 van de 10 zijn moslims? Wie zijn die andere twee dan? Oh, ik wist niet dat AFA ook al actief was in Engeland. Of is het een dependance van Groen Links?

  Like

 3. antiislamnu // december 15, 2018 om 00:32 //

  Kijk deze vanaf 2.25

  Like

 4. De enige oplossing…eruit trappen…dat is het veiligste en het goedkoopste voor ons

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s