Nieuw

Fins parlementslid vergelijkt de Europese Unie met het fascistische Duitsland in de jaren ’40

De Fins-Russische Winteroorlog (1939-1940). Toen Stalin het Rode Leger inzette tegen de kleine en onvoldoende uitgeruste Finse strijdkrachten en gigantisch klop kreeg.

Tijdens een parlementair debat heeft het Finse parlementslid Ville Tavio van de nationalistische Finnenpartij verklaard – zoals gemeld door de Finse nationale omroep Yle: “Federalisten bedreigen de bevolking van Europa en de natiestaat. Ze creëren een nieuw soort Sovjet-Unie, ze creëren een nieuw nazi-Duitsland”.

Hij heeft zowel van collega-politici als premier Juha Sipilä kritiek gekregen.

De Finnen, de partij van Tavio, distantiëren zich niet van de uitspraak over de “fascistische” gelijkenis van het Europese globalisme en noemen het een “nieuwe vorm van fascisme”.

Hij verklaart dat hij gelooft dat de Finnen zich niet bewust waren van de globalistische agenda toen ze in de jaren negentig van de vorige eeuw voor toetreding tot de EU stemden. De verklaring van de 34-jarige politicus heeft een verhit debat op gang gebracht met politici van zowel links als rechts die hier sterk op reageren.

De Finnen – die vroeger de Ware Finnen werden genoemd en nog steeds hun officiële naam is in de officiële talen van Finland en Zweden, zijn Finse rechtse nationalisten en een EU-sceptische partij.

Zij staan achter de opmerking van Ville, aldus fractievoorzitter Leena Meri: “Ik heb het zo begrepen dat Tavio zich richtte op de grootheidswaanzin van de EU, dat niets ooit genoeg is. Hij beledigde geen enkele persoon in het bijzonder, maar bekritiseerde de hele instelling als zodanig”.

Bron:

Finnish MP compares the European Union to fascist Germany in the 40s

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8192 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Fins parlementslid vergelijkt de Europese Unie met het fascistische Duitsland in de jaren ’40

 1. Groot verschil was dat de Nazies het veel beter voor hadden met hun eigen volk dan de EU

  Liked by 2 people

 2. Deze Fin heeft gelijk er is weinig verschil tussen de nazi’s.en de leiders van de eu .

  Liked by 1 persoon

 3. @Rudolf // december 14, 2018 om 06:08 /

  Wilden de nationaal socialisten de Duitsers vervangen door negers ?

  Het is een absurde vergelijking.

  Wat je ook van Hitler mag denken; zijn doel was de Duitsers die van hun land in Oost-Europa onteigend waren na Versailles weer te verenigen. Ze veiligheid te bieden na de holocaust die op ze gepleegd was.

  Dat is het compleet tegenovergestelde van wat de EUSSR aan het doen is. De EU voert het uitroeiingsplan voor de blanke volkeren uit van Hooton, Kaufman en Morgenthau. (en dat waren alledrie geen nazi’s om het maar voorzichtig te zeggen).

  Liked by 1 persoon

 4. De EU is een schepping van de (ex)nazi’s, die na de tweede wereld oorlog toch hun derde rijk wilde maken.

  Like

 5. tim pietersen // december 14, 2018 om 11:48 //

  LOL (((rene))) , nog meer komische grappem?

  Like

 6. Juist Fub, de vergelijking gaat volledig mank

  Like

 7. tim pietersen // december 14, 2018 om 11:48

  Om ‘grappen’ moet je toch kunnen lachen…….??!
  Oke dan,…veel plezier.
  ——-
  Walter Hallstein:
  Hallstein was staatssecretaris van buitenlandse zaken onder Bondskanselier Adenauer. Hij was lid van een aantal Nazi organisaties, waarvan de belangrijkste “Nationaal socialistische docenten associatie” (Dozentenbund) waar hij zich kwalificeerde als Nazi leider officier, hetgeen hem in 1942 een positie als officier in het leger opleverde.

  Walter Hallstein werd de eerste president van de EEG commissie in 1958.
  ———
  Heinz Twetschler von Falkenstein:
  Falkenstein was een van Von Ribentrop’s ambtenaren in het ministerie van buitenlandse zaken. Von Ribentrop werd ter dood veroordeeld in Neurenberg. Falkenstein werkte naderhand onder Bondskanselier Adenauer na 1949.
  Falkenstein, benoemd door Hitler als secretaris van het “Europa Comité” werd in 1949 door Adenauer gekozen voor eenzelfde positie als directeur van de Europese divisie van West Duitsland, waarbij hij een leidende functie had gedurende de onderhandelingen voor de oprichting van de EEG.
  ————-
  Walter Funk: Funk werd lid van de Nazi partij in 1931 en werd al snel Hitler ‘s persoonlijk economisch adviseur, pers chef onder Goebbels en uiteindelijk minister van economische zaken. Hij was contact persoon tussen de Nazi partij en de grote industrieën van wie hij financiële ondersteuning verkreeg voor Hitler. Hij speelde ook een grote rol in de onteigening van Joodse eigendommen. Funk werd veroordeeld in Neurenberg. In 1957 kreeg hij een baan bij het ministerie van onderwijs in Neder-Saksen, waar hij de EEG voordroeg op scholen en universiteiten.
  Funk’s blauwdruk voor de EEG, zoals opgemaakt bij een Nazi vergadering in 1941, is precies zoals de Europese Unie structuur er vandaag uit ziet.
  ———

  Tja,…leuker wordt het niet………….

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s