Nieuw

Marine Le Pen over terreur in Straatsburg: “Er is niets gebeurd in de strijd tegen de islamitische doodscultus”

© YouTube Telegraaf

In een interview met France 2 vertelt de partijleidster van de Rassemblement National, Marine Le Pen, over het falen van de veiligheidsautoriteiten in de strijd tegen de islamitische ideologie.

De dag na de islamitisch gemotiveerde aanslag met vuurwapens op de kerstmarkt in Straatsburg is Frankrijk nog steeds verlamd door afschuw over de bloedige daad.

Als verdachte werd gisteravond de eerder veroordeelde en als islamitische bedreiging geclassificeerde Frans-Marokkaan Cherif Chekatt genoemd. Naast de kerstmarkt zou hij op in totaal drie verschillende locaties in de stad het vuur hebben geopend op voorbijgangers, waarbij drie mensen om het leven kwamen en dertien anderen raakten gewond, waarvan zes ernstig gewond.

De Franse president Emmanuel Macron beloofde de slachtoffers van de aanslag de solidariteit van het hele land. “Solidariteit van de hele natie met Straatsburg, onze slachtoffers en hun families”, schreef hij op de korte berichtendienst Twitter.

“Tot doden bereid en daadwerkelijk dodelijke ideologie”

De partijleidster van de Rassemblement National, Marine Le Pen, heeft nu ook het woord genomen en beschuldigt de regering ervan dat zij niet de nodige maatregelen neemt tegen het islamitisch fundamentalisme.

In dit verband wees zij France 2 erop dat de Strasbourg-aanvaller nog steeds in Frankrijk kon verblijven, ook al was hij een buitenlander met een zogenaamde “fiche S” – een veiligheidsrisico classificatie. Le Pen benadrukt dat het zich bij islamistische terreur alleen om de uiterlijke gewelddadige verschijningsvorm van een ideologie handelt die gelijkstaat aan een doodscultus:

“Er is niets gebeurd in de strijd tegen het fundamentalistische islamisme, die, ofschoon terrorisme slechts de gewapende arm van deze ideologie is – een tot doden bereide ideologie en daadwerkelijk dodelijke ideologie, in slechts zes jaar tijd 250 slachtoffers heeft geëist”.

De politicus riep op tot de deportatie van buitenlandse potentiële terroristen. Hierdoor zou er meer capaciteit ontstaan om de Franse veiligheidsrisico geclassificeerden op de “fiche S”-lijst nog beter in de gaten te houden. Volgens Le Pen spreekt het profiel van de vermeende moordenaar een duidelijke taal en wijst het op hybride oorlogvoering:

“We weten maar al te goed dat dit een hybride is, zoals Coulibaly [een van de ‘Charlie Hébdo’ moordenaars van januari 2015] was, en er nog een aantal andere hybriden zijn; geradicaliseerde criminelen die, zoals zo vaak, misdragingen of misdaden begaan om terrorisme te financieren”.

Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken: “Terroristische motieven niet eerder zichtbaar”

Laurent Nuñez, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken, verwierp de beschuldigingen dat de autoriteiten onvoldoende aandacht hadden besteed. Op “France Inter” verklaarde hij dat er nog geen “terreurmotivatie” zichtbaar was. Chekatt is herhaaldelijk opgevallen in verband met misdaden van algemene criminaliteit, “maar hij is nooit opgevallen door misdaden in de context van terrorisme”.

Daarentegen verklaarde een bron uit de onderzoeksomgeving aan AFP dat Chekatt al sinds 2016 door de antiterreurdiensten als een bedreiging werd vermeld.

Marine Le Pen eiste dat er een einde zou komen aan het praten over mogelijke oorzaken en dat er gebruik zou worden gemaakt van alle beschikbare instrumenten van de rechtsstaat.

“Ik denk dat alleen al het contact van welke aard dan ook met terroristische groeperingen als landverraad moet worden gekwalificeerd, net zoals het werken voor buitenlandse geheime diensten”.

Het was niet het probleem dat de veiligheidstroepen niet over voldoende middelen beschikten om het terrorisme te bestrijden, maar dat sommige van hen eenvoudigweg effectief waren, terwijl andere niet voldoende werden toegepast.

Bron:

Marine Le Pen zum Terror in Straßburg: „Nichts ist passiert im Kampf gegen den islamistischen Todeskult“

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.073 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7476 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Marine Le Pen over terreur in Straatsburg: “Er is niets gebeurd in de strijd tegen de islamitische doodscultus”

 1. Ik wacht op een staats greep, in Frankrijk, België,Nederland en Duitsland.
  En Europa in de afgrond, en de schuldige arresteren en voor een tribunaal brengen.

  Wat hier gebeurd, is puur genocide en wordt gewoon toegestaan…….want anders gebeurt dit niet.

  Liked by 1 persoon

 2. De ontevredenheid onder burgers groeit met de dag, het is alsof het vuur onder de kookpot opengedraaid is ,de Fransen zijn in het uiten van deze ontevredenheid voortrekkers.
  voor zaterdag is er een nieuwe dag aangekondigd , na al wat gebeurd is met het marrakesch pact en de bevoordelings beslissing inzake werklozensteun door de eu , is het dus best mogelijk dat zaterdag redelijk warm verloopt.
  In Brussel was ook een mars aangezegd ,eentje tegen het pact met de duivel,maar de burgemeesters hebben het botweg verboden……De premier heeft de politieke vraag om een stemming voor het geven van het vertrouwen in de regering eveneens botweg geweigerd.
  Het verraad zal dus op deze wijze in de doofpot gestopt worden,althans dat is de bedoeling.
  Of dit gaat lukken is lang niet zeker ,gezien de steeds groeiende ontevredenheid onder de bevolking.
  De waarheid komt langzaam boven drijven ,hopelijk snel genoeg om het niet zijn volle uitwerking te laten krijgen……

  Liked by 2 people

 3. Van “solidariteit” of “medeleven” of “geschoktheid” kan niemand leven.

  Like

 4. Fenix, je hebt gelijk. Struisvogel politiek kun je niets mee

  Like

 5. Hoe geschokt zullen ze reageren op onze stroomstootwapens?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s