Nieuw

Britse universiteit lanceert campagne om meer blanken aan te werven – hebben status als minderheid gekregen

De universiteiten van Essex en Aston zijn de eerste Britse niet-elitaire instellingen geworden die het streefdoel in hun officiële wervingsplannen hebben opgenomen, waar blanke mannen nu zo weinig zijn dat ze worden gelijkgesteld met zwarte studenten en vrouwelijke ingenieurs.

Volgens het Higher Education Statistics Agency zijn blanke Britse studenten op ongeveer een op de tien opleidingsinstituten in de minderheid. In sommige cursussen, zoals apotheekscholing, bedrijfskunde en sommige wetenschappelijke richtingen, zijn meer dan zeven van de tien studenten uit een etnische minderheid. In de jaren 2016-2017 bestond 27 procent van de zogeheten undergraduate studenten in het land uit blanke mannen – een daling van 30 procent ten opzichte van 2007-2008.

Volgens Nick Hillman, voorzitter van het Higher Education Policy Institute, die een rapport uitbracht over de situatie van jonge mannen op scholen en universiteiten, was het schokkend dat zo weinig hogescholen dit soort doelen hadden.

– Het probleem is zo duidelijk en we zijn achteruit blijven gaan.

– Sommigen verzetten zich tegen deze agenda – ons werd verteld dat we verkeerd doen door naar het geslacht te kijken, en dat we ons alleen om de klas zouden moeten bekommeren.

Het rapport van het instituut roept op tot meer basiscursussen die studenten voorbereiden op examenstudies, als een manier om meer jonge mannen aan te moedigen zich aan te melden.

De cijfers laten ook een groeiende genderkloof zien in de Britse universiteiten, waarbij 23 van de 149 hogescholen meer vrouwelijke dan mannelijke studenten hebben.

Eerdere studies hebben aangetoond dat het universiteitspersoneel gemengde opvattingen heeft over de pogingen om de aanwerving van alleen blanke mannen te verhogen op een manier die ze nooit eerder gezien hebben, met bijvoorbeeld jonge mannen met een Afrikaanse achtergrond.

Bron:

Universities launch drive to recruit more white males as low numbers give them ‘minority group’ status
Brittiska universitet lanserar kampanj för att rekrytera fler vita män – har fått status som minoritet

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7486 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s