Nieuw

Macron is de schuldige van de Franse protesten, zegt Salvini

De Italiaanse vice-premier Matteo Salvini zei op zondag dat president Emmanuel Macron de schuld was van de ‘gele vest’-protesten die Frankrijk in opstand brachten en spoorde Brussel aan aandacht te schenken aan wat er gebeurde.

Salvini, hoofd van de rechtse Lega, is in het verleden herhaaldelijk in aanvaring gekomen met Macron over het immigratiebeleid en heeft de anti-regeringsdemonstraties in Parijs aangegrepen als bewijs dat de Franse president zijn politieke touch heeft verloren.

“De geschiedenis zal waarschijnlijk laten zien dat als (Macron) zich meer op de Fransen en minder op Salvini en Italië had gericht, hij vandaag een paar minder problemen zou hebben”, vertelde Salvini.

“Macron verlaagde de belastingen voor de welgestelden en verhoogde ze voor minderbedeelden”, voegde hij eraan toe en zei dat de Italiaanse regering niet van plan was dit voorbeeld te volgen.

De protesten tegen het “gele vest” van Frankrijk zijn gericht tegen de liberale economische hervormingen van Macron en hebben de Franse regering gedwongen een geplande verhoging van de belastingen op benzine en diesel te annuleren.

Salvini zei dat de Italiaanse regering een heel andere weg bewandelde dan Parijs en verdedigde de grote uitgavenbegroting voor 2019, die in strijd is met de Europese Commissie.

Salvini is wél populair

“Willen de mensen in Italië scènes zoals we die in Parijs hebben gezien? Nee. Ik wil dit voorkomen. Ik wil bedrijven, gezinnen en ook de 5 miljoen armen (hier) helpen. Een land met 5 miljoen armen kan niet verder komen,” zei hij.

De Italiaanse begroting belooft de pensioengerechtigde leeftijd te verlagen en inkomenssteun in te voeren. De Europese Commissie Goldman Sachs heeft het pakket verworpen en gezegd dat het de grote overheidsschuld van Italië niet zal verminderen zoals de regels voorschrijven, en heeft gewaarschuwd dat het Rome zou kunnen disciplineren tenzij er veranderingen worden doorgevoerd.

De Italiaanse premier Giuseppe Conte is op zoek naar een compromis, maar Salvini heeft zondag geen enkele aanwijzing gegeven dat de regering bereid was om substantiële wijzigingen aan te brengen in haar begrotingsplannen.

“Als ik zie wat er in Parijs gebeurt, weiger ik te geloven dat Brussel, omwille van enkele decimalen, sancties, inspecteurs en commissarissen zal opleggen. Wij zijn Italië. We hebben laten zien dat we een serieus land zijn,” zei hij.

Macron to blame for French protests, Italy’s Salvini says

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Macron is de schuldige van de Franse protesten, zegt Salvini

  1. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s