Nieuw

Internationaal onderzoek toont aan: Antisemitisme neemt het meest toe in Zweden

Een groot onderzoek is uitgevoerd om de situatie van Joden in de EU met betrekking tot antisemitisme te onderzoeken. Zweden springt in het oog als een van de landen waar antisemitisme het meest is toegenomen, en waar de Joden ook van mening zijn dat de regering te weinig doet om grip op het probleem te krijgen.

De trend in het onderzoek, dat onlangs door de Europese Commissie is gepresenteerd, is dat de Joden in het algemeen een toename van antisemitisme ervaren, maar dat de situatie in Zweden erger is dan in de meeste andere EU-landen. 82 procent van de Joden in Zweden verklaart dat antisemitisme in Zweden een nogal of een heel groot probleem is. Het overeenkomstige cijfer was vijf jaar geleden 60 procent.

Het onderzoek maakt niet specifiek bekend welke groepen voor het toegenomen antisemitisme in Zweden als verantwoordelijk worden beschouwd. De manifestaties van neonazi’s en andere rechts-extremistische groepen hebben de laatste tijd veel Zweedse media-aandacht gekregen, terwijl internationale observaties erop wijzen dat de toename voornamelijk te maken heeft met de grote immigratie uit moslimlanden waar Jodenhaat wijdverbreid is.

In het bijzonder heeft Malmö belangstelling getrokken als een van de ergste stijgers van antisemitisme in Zweden. De internationale kritiek van onder andere de Verenigde Staten is ook fel op het sociaal-democratische regime in Malmö, die een een ​​oogje dicht zou knijpen of zelfs compleet wegkijkt voor het antisemitisme van moslim-migranten.

Dit komt ook overeen met het beeld dat in het huidige onderzoek wordt geschetst, namelijk dat de joden in Zweden behoren tot degenen die het meest ervan zijn overtuigd dat de sociaal-democratische regering te passief op het probleem reageert. Slechts twee op de tien geven de socialistische politici hun goedkeuring, wat ver onder het gemiddelde van 5 op de 10 voor de EU als geheel ligt.

Bron:

Internationell studie visar: Antisemitismen ökar mest i Sverige

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7492 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Internationaal onderzoek toont aan: Antisemitisme neemt het meest toe in Zweden

  1. Alphons Mantel // december 11, 2018 om 13:23 //

    Koran staat vol met Jodenhaat; wanneer meldt Rutte dit?

    Like

  2. Dankjewel barbara lerner spectre (jodin).

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s