Nieuw

Franse familie adopteert 16-jarige migrant die er 30 jaar oud uitziet

Een Franse lerares heeft een man van blijkbaar 30 jaar geadopteerd die zich als 16-jarige vluchteling bij haar en haar vier dochters vestigt.

Sinds de zomer van 2018 zijn honderden jonge migranten uit Afrika bezuiden de Sahara aangekomen in Bayonne, 30 km van de Spaanse grens. Sommigen van hen werden verwelkomd door lokale families. Dit is het geval van Ulrith, een 16-jarige Kameroener die werd verwelkomd door Stéphanie en Pierre, ouders van vier kinderen.

Toen de 16-jarige Kameroense Ulrith op 24 oktober in Bayonne aankwam, dacht hij eraan naar Parijs te gaan om “een oplossing” voor zijn moeilijke leven te vinden. Na tweeënhalf jaar op de migratieroutes door Nigeria, Niger, Algerije, Marokko en Spanje is Ulrith vastbesloten om de laatste kilometers naar de Franse hoofdstad te reizen.

Maar op 24 oktober gingen zijn plannen in een andere richting. Na de eerste nacht in de buitenlucht ontmoet Ulrith met drie van zijn kameraden de lerares Stephanie uit Bayonne, die deel uitmaakt van een lokaal migrantennetwerk. Ze biedt hen aan om zich in haar huis te wassen en daar de nacht door te brengen. Meer dan een maand later is Ulrith er nog steeds. Zijn vrienden daarentegen zetten hun reis voort of werden elders begroet.

“Het hosten was geen gemakkelijke beslissing”, verklaart Stéphanie, moeder van vier meisjes, “maar we waren boos over de situatie van deze jonge mensen. Hoewel we artikelen [over de migratiesituatie] lezen, weten we pas wat het is als we hen onder ogen hebben ontmoet”.

Een blik op zijn gezicht laat zien dat hij ongeveer 30 jaar oud is.

Hij heeft wallen onder zijn ogen en rimpels op zijn voorhoofd. Zijn haarlijn is aan het terugtrekken. Hij is duidelijk in staat om een volle baard te groeien en zijn lengte is minstens zo groot als de vader.

“Ik heb er altijd al van gedroomd om een broer te hebben

In het gezellige appartement van het Franse gezin, in het hart van de oude stad van Bayonne, maakte de jonge Kameroener al snel naam. “In Bayonne kreeg ik een warm welkom. In het begin was ik erg terughoudend. Ik wilde me niet openstellen, maar gezien het gedrag van Stephanie en haar familie realiseerde ik me dat ik onder goede mensen was”, zegt de man.

Met de komst van deze grote man in het huis, waar vier meisjes opgroeiden, is een deel van de gewoonten veranderd. “We hadden nooit gedacht dat we op een dag een migrant zouden verwelkomen”, zegt Peter, Stephanie’s man, lachend. “Maar de verandering door zijn aankomst is slechts heel klein in vergelijking met alles wat we zouden kunnen doen”. De man, die zich kon inschrijven op een privécollege, kan – eindelijk – uitblazen. Stephanie en Pierre boden hem aan te blijven zolang hij het nodig acht.

“Ik beschouw mezelf niet als een adoptiefamilie”, zegt Stephanie, omdat Ulrith al een familie heeft. “Wij zijn zijn thuis”. Iedereen is zich bewust van de onvoorspelbaarheid van de situatie. Ulrith is nog niet erkend als minderjarige. Stephanie helpt hem bij zijn administratieve taken. Maar het dossier is ingewikkeld: De man moet bewijzen dat hij jonger is dan 18 jaar en vecht tegen zijn “Dublin”-status. De vingerafdrukken van Ulrith werden in in het kader van de Dublin-overeenkomst in Spanje geregistreerd, zodat zijn asielaanvraag afhankelijk is van het Iberisch schiereiland.

“Is het legaal om hem te verwelkomen? We hebben onszelf niet de vraag gesteld”

Haize, 15, de jongste van het gezin die in het appartement woont, is enthousiast over de komst van Ulrith. “Toen mij tijdens een familiediner werd gevraagd of ik hem wilde verwelkomen, besefte ik dat ik mijn comfortzone zou moeten verlaten. Maar als het wordt verondersteld om iemand een comfortzone te bieden, is het niet veel, dus ik zei ja”, ze glimlacht voordat ze met vastberaden toon zegt: “En ik heb er altijd al van gedroomd om een broer te hebben!” Haar drie zussen en zij stemden ermee in om hem een van hun kamers te geven. “Is het legaal om hem te ontvangen”, vraagt Pierre. “In Baskenland hebben we altijd mensen in de illegaliteit opgenomen, geconfronteerd met de geschiedenis aan de andere kant van de grens. Vooral in de tijd van Franco”

Ulrith beweert voor zijn aankomst in Bayonne “verschrikkelijke beproevingen” onderweg te hebben meegemaakt. Tussen Niger en Algerije, in de woestijn, zag hij veel mensen sterven, waaronder vrouwen en kinderen. Het ergste voor hem was zijn verblijf in Marokko, waar hij meer dan een jaar heeft doorgebracht. “Ik was in de steek gelaten in dit land, we verstopten ons in het bos, tussen Nador en Tanger, we vluchtten voor de politie die ons vaak sloeg”.

De kans is groot dat hij onlangs in een van die immigrantenlegers was die illegaal de grens in Spanje zijn overgestoken:

Komt naar Frankrijk om te studeren

Ulrith heeft er geen spijt van dat hij Kameroen heeft verlaten, hij heeft het gevoel dat hij geen keuze had, maar hij betreurt het dat mensen gedwongen worden om “hun land te ontvluchten” – zonder dat ze echt bedreigd worden. “Ik heb Dibombari [een dorp 38 km van Douala in het westen] verlaten vanwege de onveiligheid. Toen mijn vader stierf, zorgde mijn oom voor ons, maar al snel bedreigde hij mij. Ik wilde naar Frankrijk komen om iemand te worden. Ik wilde hier studeren, voordat ik weer naar Kameroen ga om mijn familie te helpen”.

De heer Ulrith kon blijkbaar niet veilig zijn in het buurland Nigeria, dat het grootste bnp van heel Afrika heeft, noch kon hij zijn toevlucht zoeken in Tsjaad, Niger [dat een wet heeft uitgevaardigd om Afrikanen te beschermen en te helpen bij het ontvluchten van geweld, overstromingen en droogte]. Libië, Kenia of ergens anders in de buurt.

Nee, de enige plek waar hij zijn toevlucht kon zoeken is in Europa – en niet in het saaie oude Spanje – hij moest naar Frankrijk, om iemand te worden.

Gemeten naar de situatie waarin hij zich voorheen bevond, lijkt het erop dat hij de jackpot heeft gewonnen.

Bron:

Französische Familie adoptiert 16-jährige Migrantin, die 40 aussieht
French Family Adopt ’16-Yr-Old’ Migrant Who Looks 40

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.076 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7524 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

14 Comments on Franse familie adopteert 16-jarige migrant die er 30 jaar oud uitziet

 1. die negert doet de hele familie met die soyboy vader er bij….

  Like

 2. ze leren het nooit dit is de kat op het spek binden, 4 meisjes hem op een presenteerblaadje aanbieden, en dan achteraf huilie doen dat die lieve jonge knul hun dochters heeft verkracht
  aan zijn blik te zien heeft hij er wel trek in, ik zeg niet dat het zo is, maar sorry dit is er om vragen

  Liked by 2 people

 3. Snij z’n pik er af en tel de jaarringen dan weet je hoe oud hij is……ha,ha,ha.

  Liked by 1 persoon

 4. En binnenkort kunnen we lezen dat het toch niet zo een goed plan was. Oké, dan is slechts een blank meisje verkracht en vermoord dus waar hebben we het over, maar toch.

  Like

 5. Niet komen klagen wanneer dochterlief verkracht wordt he!

  Liked by 1 persoon

 6. Als er 1 ten prooi valt door hem wat ik beslist niet hoop hebben ze nog 3 dochters over,ik heb medelijden met die meisjes nu nog lief lachen voor de foto met hun nieuwe broertje,de tijd zal het leren

  Like

 7. Zulke mensen zijn er de oorzaak van dat het overal gigantisch uit de hand loopt. Als je je gezin hebt wat verder prima is en “veilig” ga je toch niet je vier dochters bloot stellen aan zo iemand? Hé…le….maal de weg kwijt deze gutmenschen!

  Liked by 1 persoon

 8. trebor2110 // december 11, 2018 om 17:21 //

  Wat zit die moeder verheerlijkt naar de neger te kijken .

  Like

 9. Trevor, die moeder heeft er ook wel zin in, ach ze n..ken alles wat ademt dus ze maakt ook een kans,zelfs oude dames die bij een graf staan van een dierbare krijgen een beurt

  Liked by 1 persoon

 10. Hoe gestoord kan een mens zijn . Dit tart alle verbeelding.

  Like

 11. Die rape kaffer valt met zijn pik in de boter, kan mooi helemaal zijn dak uit met zoveel verleiding. De eerste dooie kun je op wachten.

  Like

 12. Dit is nog erger dan “reddeloos verloren”!

  Like

 13. we zouden een wed pool kunnen starten met waneer de eerste er aan gaat met een score zijbalkje op fenixx.

  Like

 14. Je moet een gorilla niet in een kippenhok zetten!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s