Nieuw

Deense arts waarschuwt: Veganistisch voedsel kan leiden tot mentale achterstand

© Pixabay

Hoofdarts Allan M. Lund van het Rigs ziekenhuis in Kopenhagen waarschuwt dat veganistisch voedsel ernstige gevolgen kan hebben, zoals epilepsie en uiteindelijk ontwikkelingsstoornissen.

In Denemarken is er momenteel een debat gaande over de kwestie van een toenemend aantal gezinnen die hun kinderen alleen veganistisch voedsel geven. Critici zijn tegen het schrappen van alle dierlijke producten in de voeding van kleine kinderen.

Het probleem is dat slecht voedsel, waarvoor bijvoorbeeld de toevoeging van vitamine B12 nodig is, ernstige gevolgen kan hebben voor kinderen. Als gevolg daarvan zijn er al meerdere kinderen met een veganistisch dieet behandeld in het Rigs ziekenhuis in Kopenhagen.

– Zo’n dieet kan gepaard gaan met het ontwikkelen van verschillende hersensymptomen. Met spierzwakte, slecht contact en epilepsie. En op de lange termijn mentale achterstand, zegt hoofdarts Allan M. Lund aan TV4.

Volgens Lund moet men vlees, eieren en zuivelproducten niet volledig verwijderen uit het dieet van kleine kinderen zonder eerst een diëtist te raadplegen.

Naast ontwikkelingsstoornissen kan het ook leiden tot voedingstekorten.

Bron:

Danska läkare varnar för veganmat till småbarn
Danish doctor warns: Vegan food may lead to mental retardation

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7492 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Deense arts waarschuwt: Veganistisch voedsel kan leiden tot mentale achterstand

 1. Republikein // december 11, 2018 om 14:26 //

  Zuurkool met vette jus, die Sjef van Oekel was zo gek nog niet, wist dat God het zo had bedoeld.
  Weet ik veel, zeg maar wat.

  Like

 2. Veganisme leidt ook tot mentale krankzinnigheid, daarom zijn veel radicale feministen ook veganisten!

  Like

 3. Von Puffelen // december 11, 2018 om 15:29 //

  Op zich logisch dat die wijven knetterlijp worden, je hersenen bestaan voor een groot deel uit cholesterol en dat kan het lichaam niet uit een spinaziesmoothie of een mueslireep halen.

  Liked by 1 persoon

 4. Hun hersenpan was al flink beschadigd!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s