Nieuw

Begroting van Frankrijk nu beroerder dan die van Italië door afkooppoging Macron van de ‘Gele-Vesten’

Macron zijn afkooppoging kost 10 miljard en daarmee komt het Franse begrotingstekort op 2.6% en dat is net hoger dan het Italiaanse begrotingstekort waar de Italiaanse regering enorm voor op zijn flikker kreeg van de EU-commissie.

Het leuke is dat er geruchten gingen dat het vooral Macron was die er op aandrong de duimschroeven bij de Italianen aan te draaien. Het botert namelijk niet tussen Macron en Salvini. Macron had Salvini al een lepralijder genoemd, waarop hij Macron voor kletskous uitmaakte.

De EU kan nu twee dingen doen, als ze redelijk zijn (dat zijn ze niet dus ze zullen wel met iets anders op de proppen komen), Macron net zo’n schrobbering geven als Italië, of het zwijgen er toe doen voor wat betreft de Italiaanse begroting.

Dát hebben die gele-hesjes dan toch maar mooi alvast binnengehaald, al is het ongetwijfeld een onbedoeld bij-effect.

BBC:

Maatregelen om de protesten tegen de gele-vesten in Frankrijk onschadelijk te maken kosten 10 miljard euro (9 miljard pond; 11 miljard dollar), aldus minister van Financiën Bruno Le Maire.

Dat geld zal worden gecompenseerd door bezuinigingen op andere overheidsuitgaven, zegt hij.

De heer Le Maire, die een dag nadat president Emmanuel Macron de veranderingen op televisie had geschetst, zei dat de geplande hervormingen op koers bleven ondanks de concessies aan de demonstranten.

Frankrijk zou zich nog steeds houden aan de door de EU vastgestelde doelstellingen voor het begrotingstekort ten opzichte van het BBP, zei hij tegen Britse en Amerikaanse journalisten.

“De aantrekkelijkheid van Frankrijk (voor investeerders) staat op het spel. Daarom is het zo belangrijk om de weg van de hervormingen te blijven bewandelen,” zei hij.

“Wij willen ons houden aan onze Europese verplichtingen. Wij zullen ons best doen om het niveau van de overheidsuitgaven te verlagen en in 2019 zo dicht mogelijk bij 3% te komen”.

Italië heeft, onder druk van Brussel om op zijn begroting te bezuinigen, de Europese Commissie al gewaarschuwd om Frankrijk geen speciale gunsten te verlenen.

De heer Macron kondigde maandagavond vier nieuwe maatregelen aan om demonstranten af te kopen, wier vier weken durende beweging de grootste crisis van zijn voorzitterschap heeft veroorzaakt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.076 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9817 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

2 Comments on Begroting van Frankrijk nu beroerder dan die van Italië door afkooppoging Macron van de ‘Gele-Vesten’

 1. Like

 2. templars2017 // december 12, 2018 om 16:23 //

  Jongens ,maak je geen illusies , ze blijven in het zadel zolang de situatie het toelaat.
  Als de vlam in de pan slaat dat gaan ze weggebracht worden door navo troepen, dit is echt ,geen gezever, wij hebben hier een oefening gezien die daarvoor gehouden werd.
  Ze worden opgehaald met een hele mobiele militaire macht en dan over zee naar een onbekende bestemming.De elite weet dus heel goed hoe ze het zullen kunnen ontlopen,heun risico dat ze in de tang zullen komen te zitten is dus relatief klein ,nog een reden om zo in iedereen zn gezicht te durven spuwen ,voor hen zijn we niets waard……
  Wat niet wegneemt dat ze geen schrik kunnen hebben ,en die is er wel ,voor het ogenblik is de nervositeit redelijk hoog.
  Ze pogen wel om met steeds absurder worden regels alles nog in hun voordeel te keren, zo is gisteren een wet in het europees halfrond goed gekeurd dat aan migranten een werklozen steun goedkeurt na één dag werken……na één dag ,er is geen enkel sociaal steltsel die dat kan verwerken.

  https://www.hln.be/nieuws/buitenland/europees-parlement-stemt-voor-uitkering-voor-buitenlanders-na-een-dag-werken~afcc6cf3/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s