Nieuw

Zweden – 116 aanvallen met handgranaten in acht jaar tijd: “Extreem”

© Pixabay

In de afgelopen acht jaar is het aantal aanvallen met handgranaten in Zweden sterk toegenomen, volgens een nieuw onderzoek, schrijft de Zweedse staatstelevisie SVT Nyheter.

Niet alleen het aantal fatale schietpartijen neemt sterk toe in Zweden. Het aantal handgranaatexplosies ook, berekend over acht jaar terug in de tijd.

Dat blijkt uit de studie “Explosive violence: A near-repeat study of hand”, waar SVT de hand op wist te leggen.

Van 2011 tot 2016 nam het aantal geëxplodeerde handgranaten toe van twee tot in totaal 39 stuks.

De meeste daarvan vonden plaats in Malmö, Stockholm en Göteborg. Inmiddels vonden in dezelfde steden 1.048 schietpartijen plaats .

In acht jaar tijd zijn er in totaal 116 explosies veroorzaakt door handgranaten geweest met twee onschuldige dodelijke slachtoffers en acht gewonden.

– Dit is extreem voor een land in vredestijd, zegt politiecommissaris Gunnar Appelgren, expert op het gebied van bendecriminaliteit, tegen SVT.

In 2017 en 2018 is het aantal aanvallen met handgranaten afgenomen, maar in vergelijking met landen als Denemarken, Noorwegen en Duitsland is het nog steeds hoog. In andere landen zijn onderzoekers verrast door het extreme cijfer in Zweden, schrijft SVT, omdat ze er zelf relatief weinig hebben.

Bron:

116 granatattacker på åtta år: “Extremt”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.076 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7524 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Trackback / Pingback

  1. Zweden – 116 aanvallen met handgranaten in acht jaar tijd: “Extreem” | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s