Nieuw

Orbán geeft het Joods Wereldcongres het deksel op zijn neus – eiste “de vrijheid van meningsuiting te beperken”

Foto: Viktor Orbán. © Kremlin (CCO Public Domain)

De voorzitter van het Joods Wereldcongres (World Jewish Congress), Ronald Lauder, eiste dat Viktor Orban een satire-afbeelding in een Hongaarse krant “krachtig veroordeelt”. De Hongaarse premier zei dat hij verrast was door de eis.

“Ik ben echter verbaasd dat u mij vraagt om de vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid te beperken. Ondanks al mijn respect voor u kan ik een dergelijk verzoek niet inwilligen”, schreef Viktor Orban in een brief aan Ronald Lauder, aldus AFP.

Het was verleden maand dat de Hongaarse krant Figyelo een afbeelding publiceerde van Andras Heisler, voorzitter van Mazsihisz (federatie van Joodse gemeenschappen in Hongarije), omgeven door geld. De krant beschuldigde Heisler en Mazsihisz van boekhoudkundige onregelmatigheden in verband met de fiscaal gefinancierde renovatie van een synagoge in Boedapest.

De voorzitter van het Joodse Wereldcongres, Ronald Lauder, is van mening dat het beeld antisemitisch is en wilde dat Viktor Orban het “krachtig veroordeelt”. Iets wat de Hongaarse premier dus weigert te doen.

In zijn brief beschuldigde Orban de leider van het Joodse Wereldcongres, Ronald Lauder, ervan dat hij zich alleen uitspreekt “wanneer een links georiënteerd persoon van joodse afkomst centraal staat in het debat”.

“De duidelijke linkse en liberale vooringenomenheid die u in Hongaarse publieke aangelegenheden aan de dag legt, is moeilijk te begrijpen. Ik ben niet zeker of we uw brief als een politiek document moeten (zien), of als een stellingname voor de Hongaars-Joodse gemeenschap. Als het de laatste is, bedankt daarvoor. Ook al is het niet nodig”, concludeert Orban’s brief aan Lauder.

De zogenaamde “antisemitische” afbeelding bracht ook een diplomatieke adviseur van de Israëlische premier ertoe om een ontmoeting met de ambassadeur van Hongarije aan te vragen. Israël wil dat de Hongaarse regering het “antisemitisme” in het Hongaarse parlement veroordeelt, aldus AFP.

Bron:

Orban dismisses Jewish leader’s request to ‘limit freedom of speech’

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7492 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Orbán geeft het Joods Wereldcongres het deksel op zijn neus – eiste “de vrijheid van meningsuiting te beperken”

 1. antiislamnu // december 10, 2018 om 19:31 //

  Smerig volk die joden was eens op Cyprus paar jaar geleden nou die Cyprioten hebben me toch een hekel aan die joden en terecht ben op niet een vakantie zulks een onbeschoft en arrogant volk tegen gekomen.

  Like

 2. Ga zo door Orbán als het hier tegek word komen we naar Hongarije met zijn allen. Kei van een vent.

  Like

 3. Jack vanderVeen // december 11, 2018 om 18:53 //

  De overtuiging van de orthodoxe joden:”er zijn buiten joden geen mensen op aarde!”
  Maar wel van die mensen, die geen mensen zijn in hun ogen, het belastinggeld opstrijken om er joodse aangelegenheden mee te financieren.
  Orthodoxe joden lijken wel fundamentalistische moslims. Ook die proberen de mensen, die zij als minderwaardig beschouwen, te plunderen en bestelen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s