Nieuw

Macron geeft een toespraak in de hoop te ontsnappen aan de guillotine

Macron kruipt na drie weken eindelijk uit zijn bunker en probeert zijn hachje te redden door met wat kruimels te strooien.

Epoch Times:

In een toespraak voor de natie kondigde de Franse president Macron belangrijke concessies aan op het gebied van sociaal beleid.

Na massaprotesten komt de Franse president Emmanuel Macron de “gele jassen” tegemoet. Hij kondigde in een toespraak tot de natie grote concessies in het sociaal beleid aan. Er moeten onder andere geen belastingen of sociale bijdragen op overuren worden geheven.

Je mag gratis overwerken om de immigratie te betalen. Dat is nog eens tof.

“Wij willen een Frankrijk waar je van je werk een fatsoenlijk inkomen kunt verdienen”.

Het minimumloon wordt volgend jaar onder andere met 100 euro per maand verhoogd, zoals hij maandagavond in een televisietoespraak aankondigde. Dit is een van de belangrijkste eisen van de protestbeweging.

Daarnaast kondigde het staatshoofd een tegemoetkoming aan voor gepensioneerden die minder dan 2000 euro per maand tot hun beschikking hebben: Voor hen zal de verhoging van de socialezekerheidsbijdragen in 2019 worden opgeschort, zei hij.

Daarna worden ze ongetwijfeld dubbel gepakt en moeten ze hun huis aan een Marrakesh-neger afstaan.

Bovendien moeten de werknemers in de toekomst voor overuren belastingvrij worden beloond. Volgens de televisiezender TF1 hebben de maatregelen betrekking op ongeveer twee miljoen huishoudens in Frankrijk.

Zonder overuren kunnen twee miljoen mensen in Frankrijk al niet meer overleven blijkbaar.

Macron benadrukte dat hij zijn “deel van de verantwoordelijkheid” voor de huidige crisis op zich nam. Zijn regering had zich in het eerste anderhalf jaar te veel geconcentreerd op het hervormingsprogramma. Daarnaast had hij “velen beledigd” met sommige verklaringen.

Dat zal zijn speechwriter geschreven hebben.

Sociale ongelijkheid ontwikkelde zich niet tijdens zijn ambtsperiode, maar decennia lang benadrukte Macron in zijn toespraak van ongeveer 13 minuten in prime time: 

Het is niet mijn schuld.

“Het is een opeenstapeling van 40 jaar”. 

Sinds de kosten van de massa-immigratie op de Fransen afgewenteld worden.

Het staatshoofd noemde de eisen van de protestbeweging “legitiem”. Hij had de woede van de burgers gehoord en begreep dat het niet alleen ging om de milieubelasting, waarvan zijn regering de geplande verhoging als eerste concessie had opgeschort. “Deze woede zit dieper. Het kan onze kans zijn,” zei de 40-jarige president.

Een klein rondje op twitter maakt duidelijk dat de Fransen niet gediend zijn van deze kruimels.

“Klein raadsel. Weet u wat dictator Ceausescu op 21 december 1989 besloot, toen de volksopstand al vergevorderd was? Ik laat u het plezier van het kijken naar zijn laatste toespraak”:

In de ondertiteling kondigt Ceausescu een kleine loonsverhoging aan, en we weten hoe dat afliep …

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.076 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9817 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

10 Comments on Macron geeft een toespraak in de hoop te ontsnappen aan de guillotine

 1. Moet hij niet aan de botox? Hij krijgt rimpels in zijn voorhoofd, zwaar leven hè

  Like

 2. John Peters // december 11, 2018 om 00:14 //

  Ik ben heel benieuwd hoe dit zich komende dagen gaat ontwikkelen.

  Like

 3. Die 100 euro waren al voorzien, wordt nu alleen niet in 3 fasen gedaan maar in één keer: https://twitter.com/menard2017/status/1072240820630118401 , het is bovendien geen extra bovenop het SMIC maar een soort van bijstandsaanvulling waarvoor een inkomensplafond geldt. plafond:persoon alleen 1500 € en tweeverdieners 2200 € , belastingvrije overuren gaat naar mijn weten pas in 2020 in en maatregelen opschorten betekend niet dat ze er niet komen.
  Je ellende verzuipen kan al niet meer, zeker niet voor de schamele 2 miljoen Fransen waarvoor dit opgaat. De kater is er niet minder om.

  Like

 4. @ Wim // december 11, 2018 om 00:22 /

  Je aanvulling is helemaal correct van wat ik gelezen heb.

  Het is een sigaar uit eigen doos die hij presenteert.

  Like

 5. Ik ken de mentaliteit daar redelijk goed, zodra dit bij iedereen is doorgedrongen , zal vooral het gevoel van zware belediging en minachting overheersen. Act V staat al gepland. Kon wel eens een zware vlam zijn die in de pan slaat.
  Juist ook van diegenen (burgemeesters) waarvan hij veel verwacht zal hij weinig medewerking krijgen. En door ook juist de verantwoording bij het bedrijfsleven neer te leggen, zal meer kwaad bloed ontstaan. En we weten allemaal dat de Fransen een dagje protesteren eenvoudig verkiezen voor een dagje uit.
  NB als ik kijk naar de verwachtingen voor 2019 in Nederland, vraag ik me ook af hoever deze regering nog kan en durft te gaan. Maar dat is een andere discussie.

  Liked by 1 persoon

 6. John Peters // december 11, 2018 om 08:41 //

  @Wim. Hoe bekend ben je met de actualiteit in Frankrijk?
  Denk jij dat de gele hesjes in aantal zullen afnemen, gelijk zal blijven, of toe zal nemen deze week en a.s. zaterdag?

  Like

 7. Tenzij deze keer de geschiedenis zich niet herhaalt zal het afzwakken en uitsterven. En dat weet die hond van een Macron maar al te goed.

  Like

 8. Nou nou. Wat een woede mensen. Begrijp mij goed. Ik vind de EU en massa immigratie en dat pact ook verschrikkelijk. Maar geweld is niet de oplossing en haat ook niet. De mogelijkheid tot referenda moet er zijn. Zo krijgt de burger weer echte democratie.

  Like

 9. Macron is net als alle andere “presidenten of premiers” de spreekbuis van diegene die de touwtjes achter de schermen in handen hebben, de poppenspelers dus, en meer niet. Ik denk niet dat de doorsnee Fransman zich niet zo snel laat ringeloren. Protesten zullen niet zomaar gedaan zijn vermoed ik.

  Like

 10. @Klaas, met braaf briefjes schrijven en spandoekjes omhoog houden redt je het niet en zeker geen echte democratie behouden, “helaas jonguh”. Er is meer tamtam nodig om wat te bewegen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s