Nieuw

Criminelen stellen Zweedse politiehonden aan steeds brutaler geweld bloot 

Er is iets gebeurd in het criminele milieu als het gaat om hoe te handelen wanneer men geconfronteerd wordt met politie hondenpatrouilles. Het geweld waaraan de honden worden blootgesteld is de laatste jaren veel brutaler geworden. Dit vertelt Glenn Andersson, onderwijsmanager van politie-hondeneenheid Regio Zuid, aan het linkse boulevardblad Aftonbladet.

– Het is een sombere ontwikkeling, die helaas hand in hand gaat met hoe het er in de samenleving als geheel uitziet, legt Andersson uit, zonder te specificeren welke ontwikkeling in de samenleving en het criminele milieu bedoeld wordt.

Het is een ontwikkeling die al 15-20 jaar aan de gang is en escaleert. Behalve dat het geweld van de criminelen tegen de politiehonden grover is geworden, komt het ook veel vaker voor, vertelt Andersson aan Aftonbladet.

– Voorheen deden de daders er alles aan om de hond van zich af te schudden, maar men had niet de intentie om de hond te grijpen en met een mes dood te steken. Er was een ingebouwd moreel kompas dat zei: “dat doe je gewoon niet”.

Die kijk op dieren is volgens Andersson volledig verdwenen. Het toegenomen aantal criminelen dat er niet voor terugdeinst om de honden te doden is iets waar de politie vandaag de dag mee te maken heeft. Hondenbegeleiders laten vaak hun honden niet meer los om criminelen te vangen, uit angst dat ze de hond zullen verwonden of doden.

Andersson vertelt onder andere over de achtjarige politiehond Eddy, die zowel fysiek als mentaal gewond raakte toen een inbreker op heterdaad werd betrapt en vervolgens de hond met een hamer mishandelde. Eddy werd onderworpen aan verschillende slagen op zijn kop en nek, en was daarna zo onzeker dat hij uit politiedienst ontslagen moest worden.

Een opmerkelijk geval is de politiehond Hjalle die zwaargewond raakte tijdens een een jacht op twee winkelrovers in Västerås. Hjalle kreeg verschillende diepe messteken in zijn poten, nek en rug. Hij was bijna doodgebloed. Echter, na een lange tijd van herstel, kon Hjalle terugkeren in politiedienst.

Het opleiden van een politiehond duurt enkele jaren en kost tienduizenden euro. Het is ook moeilijk om honden te vinden met de juiste psyche om geschikt te zijn voor politiedienst. Daarom is het onmogelijk om een politiehond die in dienst blootgesteld is aan geweld, direct te vervangen, wat de effectiviteit van de politie beïnvloedt.

Onder de politiehondenbegeleiders heerst het standpunt dat Zweden het voorbeeld moet volgen van de Verenigde Staten en andere landen, waar iemand die een politiehond blootstelt aan geweld, wordt veroordeeld voor geweld tegen een ambtenaar. In Zweden komen dit soort geweldplegers weg met een aanklacht wegens vandalisme, wat vaak helemaal geen gevolgen heeft voor de straf wanneer de dader ernstiger misdrijven heeft gepleegd, en de Zweedse jurisprudentie geen straf wil toevoegen, maar alleen vonnist voor het ernstigste misdrijf.

Bron:

Kriminella utsätter polisens hundar för allt brutalare våld

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.073 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7477 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Criminelen stellen Zweedse politiehonden aan steeds brutaler geweld bloot 

 1. Gladiator // december 10, 2018 om 22:44 //

  Simpele oplossing hiervoor en dat is mooi met de honden de natuur in en ze net zoals ik met mijn hond doe een geweldig mooi leven bezorgen.

  Een grotere VRIEND(IN) (mijne is dan toevallig een dame, en ook nog een beauty!!) kun je je niet wensen.
  Ze bewaakt me, is megalief, megagehoorzaam en ehh…..nou ja, ben er helemaal gek van!!

  En dit tuig wat dit doet, gewoon een .44 magnum op hun kop richten met de bijgaande boodschap “MAKE MY DAY”!!!

  Kijken wie wint!!

  Gladiator

  Like

 2. koddebeier // december 11, 2018 om 12:27 //

  Een ingebouwd moreel kompas ????? Dat hebben islamieten en linkse regeringen als oa. de Nederlandse niet !!

  Like

 3. Liesbet lebbink // december 11, 2018 om 20:24 //

  Schoften zijn het. Kunnen de honden geen dekje krijgen, ter bescherming voor borst, buik en nek. Van het zelfde materiaal als politie mensen dragen als men moet invallen bij huis zoekingen.
  Zal best duur zijn, maar je hond laten afslachten kost meer.

  Like

 4. Dit is niet normaal wat schandalig!!! 😠😠 Dit is heel zielig voor die dieren.

  Like

 5. Hondengeleider // december 11, 2018 om 22:32 //

  Wij Nederlanders richten politiehonden af volgens richtlijnen,en de honden worden praktijk gericht getraind als echt. Zweden zou Nederlanderse getrainde honden moeren kopen dan bedenken die criminelen zich wel.
  Politiehonden die bijten doet pijn laat staan dat je een operatie moet ondergaan.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s