Nieuw

Regeringscrisis in België – De coalitie barst door het VN-migratiepact

De Vlaamse Nationalistische Partij NVA verlaat de Belgische regeringscoalitie. Dit nadat premier Charles Michel van de liberale MR had aangekondigd dat hij naar de VN-vergadering in Marrakech afreist om het zwaar bekritiseerde ‘Global compact for migration’ te ondertekenen. De aftreding betekent dat de regering niet langer in het parlement in de meerderheid is en dat het moeilijk kan zijn om te blijven zitten.

In tegenstelling tot veel EU-landen heeft het Belgische parlement over het VN-migratieakkoord gestemd. De stemming vond donderdag plaats en resulteerde in een meerderheid in het parlement dat verklaarde te zullen ondertekenen.

De Vlaamse NVA, die tegenstemde, is na interne discussies tot de conclusie gekomen dat het onmogelijk is om in een regering te blijven die het VN-akkoord wil onderteken. De NVA is de grootste partij in het Vlaamse deel van België  en heeft tot nu toe de minister van Financiën en de ministers van Binnenlandse Zaken bekleed.

Premier Charles Michel heeft aangekondigd dat hij tot hij terugkeert van de VN-vergadering in Marrakech geen actie zal ondernemen tegen de regeringscrisis .

Het terugtreden kan ook van invloed zijn op de mogelijkheden om na de parlementsverkiezingen in mei volgend jaar een regering te vormen. België heeft  al een officieus record als zijnde zonder regering. Het duurde 541 dagen om in 2010-2011 een regering tot stand te brengen.

Bron:

N-VA quits the government, Michel continues with minority

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8627 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Regeringscrisis in België – De coalitie barst door het VN-migratiepact

 1. “het Belgische deel van Vlaanderen” … moet omgekeerd worden aub!

  Like

 2. @Euh Dink // december 10, 2018 om 05:01
  Gebeurd.

  Like

 3. alwine kerkhof // december 10, 2018 om 11:46 //

  Hebben ze dan nog wel het recht om dat pact te tekenen?

  Like

 4. Blijkbaar kan dat pact getekend worden want de stemming vond donderdag plaats en toen
  was er nog een regering met de NVA

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s