Nieuw

Nepnieuwsvod Algemeen Dagblad: ‘Russische nep-accounts wakkeren Franse gele hesjes-protesten aan’

De Franse veiligheidsdiensten zijn een onderzoek gestart naar een grote hoeveelheid valse Russische accounts op sociale media, die zijn aangemaakt om de protesten van de beweging van de ‘gele hesjes’ aan te wakkeren.

Het Franse Secretariaat-Generaal van Defensie en Nationale Veiligheid (SGDSN) zou het onderzoek coördineren. Volgens The Times, die het cybsersecurity-bedrijf New Knowledge citeert, verspreiden ongeveer tweehonderd door Rusland aangemaakt Twitter-accounts foto’s en video’s van ‘gele hesjes’ die zwaargewond zijn geraakt door toedoen van de politie. AD >>

Bewijs wordt er niet bijgeleverd, maar kennelijk wordt het voldoende geacht dat New Knowledge het beweert. Oprichter van New Knowledge is Jonathan Morgan. Nou zegt het niks over deze Jonathan Morgan dat zijn meeste naamgenoten van een bepaalde stam zijn, maar zijn profiel op Medium geeft wel aan in welke hoek hij zich bevindt: Hij produceert een continue stroom van anti-Trump artikelen, anti-blank-nationalisme, en anti anti-globalisten, en zoekt overal Russisch nepnieuws achter. De man is partijdiger dan de coach van Ajax tijdens een wedstrijd Ajax – Feyenoord.

De fanatieke Russische conspiracy-hoaxer juicht het toe dat anderen de mond gesnoerd worden:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1742 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

3 Comments on Nepnieuwsvod Algemeen Dagblad: ‘Russische nep-accounts wakkeren Franse gele hesjes-protesten aan’

 1. Jack vanderVeen // december 10, 2018 om 06:25 //

  Jonathan Morgan gesponsord door Macron en zijn regering.
  Dat niet alles hetgeen wordt weergegeven realistisch is, ja dat geloof ik. Maar dat zijn sketches spontaan geboren, dus niet met acteurs, op het moment, beïnvloed door camera’s, die extra sappig de realiteit in beeld brengen.
  Lynx doet zoiets volledig gepland maar het ontbreekt hen helaas aan goede acteurs.

  Like

 2. shlomoshe // december 10, 2018 om 06:26 //

  Want Russen..
  sputniknews
  The real underlying problem in France goes back to 1968, first, with the false revolution instigated by the Rothschilds, who manipulated the Trotskysts to overthrow De Gaulle, which they managed, and the 1973 rogue law passed by President Pompidou, and his PM Giscard d’Estaing, who both were Rothschild’s bankers. This law on finances was passed 2 days before Xmas when the Parliament was almost empty, no debate had taken place, and no media talked about it until a few years ago. This law called “la loi Pompidou Giscard” prohibits the French state from creating money as it had always done, to finance its economy and obliged since then the French state to be indebted towards the Rothschild by borrowing money from financial markets.
  Since 1974 the debt of France has been rising exponentially, and what is happening today is the consequences of this illegal law.

  Like

 3. @shlomoshe // december 10, 2018 om 06:26

  Waar heb je dat vandaan ?

  Bij Sputnik kan ik het niet vinden, ik vind alleen tientallen Franse blogs en kranten die het bespreken ….

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s