Nieuw

De politie krijgt de opdracht om illegale immigranten NIET te melden als ze het slachtoffer zijn van een misdrijf

foto ter illustratie

De politie mag geen actie ondernemen tegen slachtoffers van misdrijven die zij ervan verdenken illegale immigranten te zijn, overeenkomstig de nationale richtsnoeren voor de nationale politie.

Het beleid is overeengekomen door de hoofden van de politie na het Windrush-schandaal.

Daarin staat dat wanneer een persoon die een misdrijf meldt ook wordt geïdentificeerd als een persoon die niet de mogelijkheid heeft om in het Verenigd Koninkrijk te blijven of het Verenigd Koninkrijk binnen te komen, het “grondbeginsel” moet zijn dat hij of zij “eerst en vooral” als slachtoffer wordt behandeld.

Wanneer de politie een misdrijf onderzoekt en tijdens dat onderzoek, hetzij bij de eerste aangifte, hetzij later, blijkt dat het slachtoffer er ook van verdacht wordt een illegale immigrant te zijn, is het volkomen terecht dat de ambtenaar in de zaak op het juiste moment contact opneemt met de Immigration Enforcement, en er tegelijkertijd voor zorgt dat zij ook als slachtoffer worden behandeld”, aldus een document waarin de aanpak wordt uiteengezet.

De politie zal die informatie delen met de Immigration Enforcement, maar zal geen handhavingsmaatregelen nemen met betrekking tot vermoede inbreuken op de immigratiewetgeving.

Het beleid – waarvan de details door de Guardian zijn gerapporteerd – is opgesteld nadat de politie kritiek had gekregen op het delen van informatie over slachtoffers van misdrijven met de immigratiediensten.

The Daily Mail >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s