Nieuw

Nieuwe rellen in Parijs – eisen het ontslag van Macron en stopzetting van immigratie

Honderden mensen zijn op zaterdag gearresteerd tijdens nieuwe demonstraties in Parijs. De Gele Hesjes weigeren terug te trekken, ondanks de annulering van de geplande belastingverhogingen van president Emmanuel Macron.

De demonstratie van zaterdag in Parijs heeft weer tienduizenden demonstranten bijeengebracht en wordt “Act IV”. Houd de koers” genoemd.

Met andere woorden heeft men maling aan het feit dat de regering de geplande belastingverhogingen voor in de toekomst heeft uitgesteld. Ze eisen nu lagere belastingen, hogere minimumlonen en het ontslag van president Emmanuel Macron.

De demonstranten, die nu vier weken hebben geprotesteerd en een gemengde achtergrond hebben, hebben ook immigratie-kritische eisen.

– Het begon als een beweging tegen de belastingen. De levensstandaard daalt elk jaar. Alles wordt veel duurder. De regering belast ons meer en meer voor de financiering van legale en illegale immigratie, zegt een demonstrant tegen Rebel Media.

Het gaat dus niet alleen om benzinebelasting. Het is dus meer dan dat?

– Ja, het was slechts de laatste druppel op een grote berg stront van wat Frankrijk is geworden.

De politie gebruikt opnieuw waterkanonnen en traangas tegen de demonstranten. In het hele land zijn 700 mensen gearresteerd, waarvan ongeveer 600 in Parijs, volgens RT.

De regering heeft “zero tolerance” tegen geweld verklaard en in totaal zijn gedurende deze dag 90.000 Franse politieagenten in dienst .

– Nu wachten we op de heer Macron. Ik hoop dat hij als een vader, met liefde en respect, met het Franse volk zal spreken en sterke beslissingen zal nemen, zegt Christophe Chalencon, een woordvoerder van de Gele Hesjes, schrijft het blog Fria Tyder, een nieuwssite over immigratieproblemen.

Eerder deze week werden studenten gedwongen op de knieën te gaan nadat ze hadden geprotesteerd tegen de liberale hervormingen van Macron. De gebeurtenis heeft sterke reacties veroorzaakt.

De demonstraties hebben zich ook verspreid. In Brussel zijn vandaag in vergelijkbare demonstraties 70 mensen gearresteerd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7743 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

12 Comments on Nieuwe rellen in Parijs – eisen het ontslag van Macron en stopzetting van immigratie

 1. Macron is al gaan lopen.

  Like

 2. Raveltje // december 8, 2018 om 20:13 //

  Het is logisch dat er rellen zijn

  Like

 3. Duchesne // december 8, 2018 om 20:58 //

  Er is een Engels gezegde: “don’t talk to the monkey, talk to the organ grinder”

  Vrij vertaald wil het zeggen dat je boodschap niet bij het voetvolk moet worden gelegd maar bij de baas van het spul, persoonlijk en direct.
  Als het democratisch systeem zou werken zouden er geen rellen zijn maar afrekeningen bij de verkiezingen. Die zijn er niet. Als democratie een spel was van wederzijds respect had ik nooit hoeven vluchten en mijn zetel moeten achter laten om leven en gezin te redden.
  Dat was mijn les in democratie, alles corrupt en vuil, politie en ambtenarij die totaal lak aan rechten hebben van de eigen burgers, politici van zittende die meutes aanvoerden om te gaan lynchen omdat de stembusgang voor hen niet was gelopen zoals gepland…

  Waarom denken mensen nog steeds dat demonstraties helpen? Begrijp me goed, ik heb respect voor hen die de straat opgaan om voor hun rechten op te komen, maar ik begrijp niet dat ze denken dat er ook word geluisterd. Dat gebeurd niet, zelfs als je verkozen word ben je rechten loos of word je dat gemaakt, dus wat is de waarde van een geel hesje rond een burger geplakt?

  In confrontatie gaan met politie is als met een aapje met een geld bakje in discussie gaan over de muziek uit dat orgel….hoeveel nut denkt u dat het heeft, die aap heeft totaal niks te zeggen, die moet ook luisteren en krijgt daarvoor iets te eten. en als ie stout is mag ie zijn apenpakje uittrekken en zich scharen bij de rest van de burgers, ook machteloos en rechten loos.

  Groen links is de politieke ingekomen op twee wielen, een officiële stembusgang en terreur cellen die de partijlijn op straat in het donker in praktijk brachten.
  Groepen als RARA, Antifa en meer van dat soort afkortingen en hun toegepast geweld zijn de factor waardoor de politieke tak hierna te noemen Groen Links serieus werd genomen en als onderhandelende partij werd erkend. Orgeldraaiers die samen het orkest van nieuwe muziek voorzien…

  Al die gele hesjes, het is de gewone burger die het voortbestaan ziet instorten, het zijn ertussen de goudzoekers die de kans te roven en te plunderen en in de groep te verdwijnen uitbuiten, maar er zijn geen winnaars.
  Migranten die zichzelf rijk stelen breken ook hun eigen leefomgeving af, burgers en politie word nog meer een door wantrouwen gescheiden wereld.
  Veel politie in Frankrijk woont met gezin in een omheind kamp met meer politie gezinnen, een soort woonwagenbewoners met uniform. Eigen wereld, totale sociale controle en eigen denkwijze. Aansluiting bij de burgers was in vergelijking met 30 jaar gelden heel veel verbeterd, zoals de zaken nu gaan en het geweld dat die agenten gebruiken op die burgers, dat gaat nog lang door zweren, lang nadat Macron en zijn idioten zijn gevlucht en vergeten…

  Er zijn dus geen winnaars, alle schade moet ook weer worden betaald, de fysieke en geestelijke schade die vele mensen bij zowel gele hesjes als ordediensten oplopen is niet met geld goed te krijgen. Eigenlijk is er een ramp aan het voltrekken, voor de Fransen in zijn geheel. En waarom: omdat er een arrogante idioot in het Elysee zit en een buslading meer tuig in Brussel, en daarvoor moeten miljoenen de ellende in.
  Toen de Bataclan ineens bekend werd en de boulevard van Nice een strook slachtasfalt had de politiek al ter verantwoording moeten worden geroepen, maar dat gebeurde niet.

  Nu is er iets aan het groeien dat niet meer goed komt, en feitelijk komt het er op neer dat de orgeldraaier zichzelf de vent met de grootste pik vind en het geval bij iedereen onder de neus wil duwen, en de aap moet het voorrecht bevestigen, en de burger mag genieten, tegen betaling uiteraard.

  Dingen zullen pas veranderen als mensen met gele hesjes en met sleepkabels en autokrik de weg opgaan, een lekke band wisselen is met enkel een geel hesje aan het lijf en lege handen een vruchteloze nutteloze poging.

  Like

 4. Dat zien we hier in Nederland ook al jaren. Ik bedoel geen gele hesjes, althans weinig, wel de meest ridicule belastingen om die migratie ellende te kunnen blijven betalen. Weten jullie het nog, de hoge BTW moest omhoog toen we in de crisis zaten vanwege die crisis, die crisis is nu afgelopen en nu?

  De AOW wordt voor een deel uit de Algemene middelen betaald omdat de overheid daar ook een teringzooi van heeft gemaakt. De smoes is dat we met zijn allen ouder worden, de waarheid is dat ze twee jaar langer AOW premie kunnen heffen en twee jaar korter hoeven uit te betalen bij een gelijkblijvende eindleeftijd. Vanwege de geloofwaardigheid moeten ook de pensioenfondsen in die ellende meegetrokken worden door middel van een rekenrente en dekkingsgraad die beiden kunstmatig laag worden gehouden terwijl pensioenfondsen gemiddeld 7% rendement per jaar halen en ongeveer 1400 miljard bezitten waarmee we met zijn allen 150 jaar oud zouden kunnen worden als dat zou moeten. Maar ze maken een domme fout want 2/3e van de 60-plussers werken al niet eens meer, zitten in de uitkering en krijgen later pensioen omdat dat pensioen ook is uitgesteld waardoor de kosten van de overheid worden verhoogd en ze bovendien twee jaar pensioenbelasting mis lopen. Lekker slim dus. En zo kan ik eindeloos door gaan met allerlei andere lastenverzwaringen op te noemen zoals nu weer de vliegtax of de Lage BTW.

  Ik kan zo ook 20 dingen opnoemen die Geert Wilders jaren geleden al heeft voorspeld en die thans uitkomen. Een van die dingen is NIET dat hij opgeroepen heeft tot een revolte maar hij die op enig moment wel zag aankomen. Thans is het waarschijnlijk zo ver.

  Pechtold had het regelmatig over de voordelen van de EU maar niemand merkte daar wat van, dat was overigens voor de tijd dat die sprekende etalagepop het van hem overnam. Sterker, we worden steeds armer en het is een keer genoeg.

  Liked by 1 persoon

 5. Fransdo, is het niet verrukkelijk die AOW fopspeen? vooral als je uitrekent dat als je het in je eigen piggy bank had gestopt je een ton of meer per jaar zou kunnen beuren

  Like

 6. Alle gele hesjes : go go go en bedankt

  Like

 7. @Alle gele hesjes. Thanks.

  Like

 8. @Skeeter Daarom heb ik in 2014 ook gebruik gemaakt van de actie van Het Licht der Lichten bij de PvdA, te weten Dijsselbloem met zijn Dijsselbloemregeling. Mijn ontslagvergoeding stond toen nog te rotten bij de een of andere lijfrenteverzekeraar. In 2014 heb ik dat onder die Dijsselbloemregeling laten uitkeren waarbij 20% onbelast was en 80% belast met een belasting van, ik meen, toen nog 52%. Maakte verder niet uit want dat trok ik weer recht bij mijn belastingaangifte over 2014. Het netto-gedeelte heb ik toen belegd met een winst van, tot nu toe, 40% waarbij ik alleen 1.2% vermogensrendementsheffing moest betalen over het steeds groeiende netto gedeelte van die ontslagvergoeding. In 2015 en 2016 had ik geen inkomen. Dat gaf ook niet omdat ik daardoor ook geen 42% of 52% belasting hoefde te betalen over een inkomen dat ik niet genoot. Kort geleden heb ik fiscaal gemiddeld over de jaren 2014, 2015 en 2016 waardoor de fiscus mij nog even € 11.000,- moest terug betalen.

  Dus overheid, ben jij nou zo dom of ben ik nou zo slim?

  Europa dan. Volgens onder andere Pechtold genieten we nu nog steeds van de voordelen van de EU. Vrijheid van personen en goederen. Geweldig toch?? Gevolg: iedere gelukzoeker kan hier zo maar binnen lopen maar oh wee als ik mijn shag in België of Duitsland ga halen, want dat mag dan weer niet want anders breekt de fiscale pleures uit. Want natuurlijk wil de overheid niet zijn € 8,- accijns missen op elk pakje shag van € 10,- wat zonder accijns in de winkel
  € 2,- zou kosten. Moet je eens op je laten inwerken? Ik mag geen shag uit Duitsland invoeren omdat Nederland liefst zo veel mogelijk cultuurverrijkers hier wil laten binnen lopen. En ik moet op elk pakkie shag € 8,- accijns neerleggen om die cultuurverrijker zijn uitkering maar te kunnen betalen!!!

  Dit land is dood- en doodziek maar de medisch specialist die deze ziekte kan genezen moet nog opgeleid worden.

  Overigens is de sigaretten- en shagprijs tussen België en Nederland inmiddels bijna recht getrokken. Er is meer ‘informeel’ overleg gaande dan waar wij enig idee over hebben.

  Liked by 1 persoon

 9. @Fransdo, goed verwoord jouw reacties

  Like

 10. @jtprf Ja, bedankt.

  De financiële zorgen van deze overheid nemen toe. De meest ridicule belastingssoorten dus ook.

  Psychologisch is men daar nu nog niet aan toe en uiteraard kan ik ook niet in de toekomst kijken maar ik begin een beetje door te krijgen hoe ambtenaren en politici denken. Daar zou een psycholoog nog een zware dobber aan hebben. Ik bedoel dit, een ambtenaar moet tegenwoordig dubbel nadenken. Ten eerste moet hij verzinnen wat hij daadwerkelijk wil en ten tweede moet hij verzinnen met welke leugen hij dit nu weer aan de bevolking verkoopt. Daarom werkt men ook met primaire en secundaire agenda’s.

  Voorbeeld: ze willen minder AOW betalen uit de Algemene middelen omdat het AOW-potje door wanbeheer al jaren lang leeg loopt, daarom thans aangevuld wordt uit de Algemene middelen (zeg maar de belasting die wij met zijn allen bealen) maar ze dat geld liever gebruiken voor de import van cultuurverrijkers onder de smoes ‘vluchtelingen en arbeidsmigranten’ terwijl het merendeel rechtstreeks na aankomst de bijstand in duikt. Dat is de primaire agenda. Aan die primaire agenda weet men ook al jaren lang gestalte geven door allerlei maatregelen te nemen, zoals het niet laten meegroeien met de welvaart of inflatie waardoor de AOW nu al is verworden van een welvaartsvast staatspensioen tot een soort van veredelde bijstandsuitkering maar dan zonder sollicitatieplicht. Een andere nare truuk is het afschaffen van het partnerpensioen. Dan komt de secundaire agenda en dus smoes: Tja, we worden steeds ouder, de vergrijzing neemt toe en als we dat allemaal betaalbaar willen houden dan moet de AOW-leeftijd omhoog. We worden overigens helemaal niet ouder maar als je tegenwoordig meer baby’s in leven kunt houden dan vroeger dan neemt de gemiddelde leeftijd toe. Daarom werkt de smoes ook in hun voordeel maar met het toegenomen drugsgebruik en obesitas worden mensen echt niet ouder dan bijvoorbeeld 100 jaar geleden.

  Ik sluit daarom niet uit dat men psychologisch nu naar een toestand aan het toe groeien is (maar men puur nog wacht op het juiste moment) om die hele AOW af te schaffen. De smoezen kan ik nu al verzinnen. Net als de WW, bijstand, ziektewet, WIA, IOAW, IOW, IOAZ enz. is de AOW een inkomensvervangende uitkering die men alleen maar krijgt als het evenement waartegen men verzekerd is en waarvoor je premie betaalt zich ook voordoet.

  Word je niet werkeloos dan krijg je ook geen WW-uitkering, word je niet arbeidsongeschikt dan krijg je ook geen ziektewetuitkering enz.

  Het enige wat men nu eigenlijk hoeft te doen is een vermogens en/of inkomenstoets te zetten op die AOW. Heb je dan nog andere bronnen van inkomsten of vermogen dan krijg je geen AOW meer. Dat doet men nu ook al op de Zorg- en Huurtoeslag dus de truuk is er al.

  Ik zeg niet dat het gaat gebeuren want nogmaals, ik heb geen glazen bol voor me staan, maar men heeft van Nederland nu al zo’n verschrikkelijke teringzooi gemaakt dat ik het in de toekomst niet uitsluit. En het psychische orgasme bij de overheid komt steeds dichter bij, sterker nog men is al voorzichtig begonnen ….

  https://www.plusonline.nl/pensioen/geen-toeslag-voor-ouderen-met-vermogen-0

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s