Nieuw

Merkel’s vervangster beschreven als “Mini-Merkel” – gaat “extreem-rechts” stoppen

Bron: Flickr © WilliamBanzai7/Colonel Flick

Op vrijdag hielden de christen-democraten een CDU-partijcongres in Hamburg. Er werd gestemd over een nieuwe partijleidster nadat de Duitse bondskanselier Angela Merkel eerder in het najaar haar vertrek had aangekondigd. Merkel hield ook een afscheidsrede over “extreem-rechts” en het beleid van Trump.

Al in oktober kondigde Merkel aan dat ze zich niet niet meer opstelt voor de partijleidingsverkiezing van de christen-democratische CDU. Merkel, die al 18 jaar partijleidster is, koos ervoor om, na de twee moeilijke provinciale verkiezingen in Beieren en Hessen met een grote verkiezingsverlies, af te treden. Volgens bronnen zou het idee van het aftreden moeten zijn om de partij de kans te geven een vervanger te vinden en ook het imago van de partij voor de volgende verkiezingen te verbeteren.

Tijdens het partijcongres van vrijdag in Hamburg in Noord-Duitsland stemde de partij voor een nieuwe partijleider. Bij de stemming werd de partijsecretaris uit Saarland, Annegret Kramp-Karrenbauer, tegenover de voormalige fractievoorzitter, Friedrich Merz, gesteld. Na een gelijkmatige verkiezing was Kramp Karrenbauer de winnaar met 517 van 999 stemmen, schrijft de BBC.

“Anti-Merkel”

Merz, die 482 stemmen behaalde, wordt door sympathisanten omschreven als “anti-Merkel”. Hij heeft eerder aangegeven dat hij kiezers wil terugwinnen die de christen-democraten hebben verlaten om op andere rechtse partijen te stemmen.

“Mini-Merkel”

Merkel’s vervangster. Kramp-Karrenbauer. wordt beschreven als een trouwe Merkel-aanhangster met een katholieke achtergrond. Zij heeft Merkel’s open houding tegenover migranten gesteund en heeft duidelijk gemaakt dat de “extremistische” opmars in Duitsland en Europa moet worden gestopt.

Merkels afscheidsrede

In haar afscheidsrede verklaarde Merkel dat de partij met de sterke opkomst van rechts in Duitsland en in de rest van de wereld voor grote uitdagingen stond. De leden van de partij werden aangemoedigd om sterk te staan in tijden van deze polarisatie en ook “wanneer krachten groeien die pleiten voor verminderde internationale samenwerking”. Merkel uitte zich ook over haar tijd als partijleidster en kanselier.

– Het was mij een groot genoegen. Het was een eer, zei Merkel.

Merkel blijft aan als Duitse bondskanselier tot het einde van het mandaat in 2021.

Bron:

Annegret Kramp-Karrenbauer: Merkel choice elected CDU leader

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7255 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Merkel’s vervangster beschreven als “Mini-Merkel” – gaat “extreem-rechts” stoppen

 1. Raveltje // december 8, 2018 om 20:06 //

  Dat wordt dus nog even pampered.

  Like

 2. Ze ziet er in ieder geval net zoals Merkel uit als een Oost-Duitse pot. Het wordt tijd dat de Duitsers en zeker de West-Duitsers korte metten met die partij maken. Anders opnieuw verdelen. Wij west en de Polen oost.

  Like

 3. @Stef Hoezo wij west? Moet er niemand bij hebben! Nederland = Nederland

  Like

 4. Jack vanderVeen // december 9, 2018 om 03:32 //

  Wij de voormalige WDR onder beheer van die klotige nar Mark Rutte? Ik moet er niet aan denken. En Polen de de voormalige DDR onder hun beheer dat is wel weer een optie.

  Like

 5. Zij gaat extremer recht wel even stoppen.
  Wat een gedachte de opmars van extreem recht is niet meer te stoppen de burgers van eu zijn ontevreden en zijn de migranten zat .
  Ook de elite van de politiek heeft straks het nakijken .
  De burger oorlog is begonnen .!!!
  En is niet meer te stoppen .

  Like

 6. cdu de partij van voorbarige overmoedige uitspraken, partijen die dat doen komen altijd ten val

  Like

 7. tim pietersen // december 9, 2018 om 17:48 //

  hure

  Like

 8. In Nederland gaat het zelfde gebeuren,als die Joker van de EU dalijk stopt of MOET stoppen is er niemand die nog op die partijen stemt die nu het kabinet vormen behalve de hedendaagse zakkenvullers in de hoop dat het blijft bestaan.
  Ondanks dat de Bonden hetde laatste jaren slecht doen zou ik toch een ieder aanraden pm lid te worden van wat voor Bond dan ook,zij zijn namelijk de enige die gesprekspartner kunnen zijn met een regering en zaken af kunnen dwingen en regelen en organiseren,endaar zijn ze in DENHAAG als de dood voor en het kost niets want het is aftrekbaar van de belasting,en laten WIJ EEN GEEL HESJE aandoen en meelopen .

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s