Nieuw

God verwikkeld in een MeToo schandaal – Professor: de heilige maagd Maria gaf geen toestemming

Eric Sprankle, een universitair universitair hoofddocent van Minnesota, zegt “er was geen toestemming voor” dat God de Maagd Maria bezwangerde.

Een professor uit Minnesota suggereerde in een reeks tweets dat de Maagd Maria niet instemde met de conceptie van Jezus Christus en suggereerde dat God misschien op een “roofzuchtige” manier had gehandeld.

Minnesota State University, Mankato hoogleraar psychologie en seksuoloog Dr. Eric Sprankle bekritiseerde het verhaal van de Maagd Maria in een tweet maandag, die suggereert dat de Maagd Maria er niet mee instemde om door God te worden geïmpregneerd.

“Het maagdelijke geboorteverhaal gaat over een alwetende, almachtige godheid die een menselijke tiener bezwangert. Er is geen definitie van toestemming die dat scenario zou omvatten. “Fijne Kerstvakantie”, aldus Sprankle.

Campus Reform >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1397 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

6 Comments on God verwikkeld in een MeToo schandaal – Professor: de heilige maagd Maria gaf geen toestemming

 1. marhammed // december 8, 2018 om 20:19 //

  Wat met mohammed? Heeft Aisa toestemming gegeven of is het een pure pedofiele verkrachting?

  Like

 2. Henk der Niederlánder // december 8, 2018 om 22:33 //

  Alweer zo’n halve gare die zijn moment van fame zoekt.
  Of het verhaal van Maria bezwangeren waar is of niet ( Ik denk zelf dat ze zich door een of andere buurman heeft laten neuken wat fout af liep en zij dus met een verhaaltje moest komen tegenover haar timmerman) maar dat terzijde.
  Wil deze professor dan zo vriendelijk zijn om uit naam van METOO een aanklacht in te dienen tegen god zodat de smeerlap een paar jaar cel krijgt.

  Like

 3. God mag weten hoeveel vrouwen die ouwe viezerik al verkracht heeft.

  Like

 4. Door zulke gasten gaat de wereld naar de kl*te. Zo iemand zou je vast moeten zetten en nooit meer los laten. Dat Twitter deze gasten maar bant i.p.v. mensen die wél weten waar ze over praten.

  Like

 5. Wie zegt er dan dat Maria geen toestemming heeft gegeven .
  En ze zal toch zelf aangifte moeten doen

  Like

 6. De Bijbel is duidelijk, Maria gaf expliciet wél toestemming voor Gods plan:
  “Maria zei: Zie, de dienares van de Heere, laat met mij geschieden overeenkomstig uw woord.”
  — Lukas 1:38 HSV

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s