Nieuw

De joodse invloed in Honduras – land waarvandaan de invasiekaravaan naar de VS vertrok

Eind oktober publiceerden we een stukje dat de invasiekaravaan met geweld de Mexicaanse grens overgestoken was.

Daarin werd melding gemaakt van joodse trucks die de invasiekaravaan vervoerden:

En in de comments stond iets over een van de herkomstlanden van die invasiekaravaan; Honduras.

This is a 2009 article in El Mundo claiming 40% of the Honduras GDP is controlled by a handful of Jewish oligarchs who engineered a coup and took over the country with the blessing of the Obama admin.

In 2009 vond er een staatsgreep plaats in Honduras, ver van ons bed dus velen zullen het zich niet herinneren, en bovendien gebeurt dat elke dag in Zuid-Amerika.

Honduras, een land van vijf families

Bijna alle muren van de labyrintische straten van Tegucigalpa zijn bedekt met graffiti.

Sommigen staan onder stroom, anderen zijn bedekt met puntige stukken kapotgeslagen glas, om inbrekers af te schrikken.

De meeste graffiti verwijst naar ‘de coup van de kardinaal’ of ‘de Turken van Honduras’, in de aanloop naar de verkiezingen in 2009.

Beide kanshebbers om de macht te grijpen lijken niet geliefd.

Hoewel iedereen ze ‘Turken’ noemt, zijn het in feite families van Joodse afkomst die in de jaren veertig en vijftig uit de Arabische landen kwamen uit de woestijn van conflicten. Het zijn de Rosenthal, de Facussé, de Larach, de Nasser, de Kafie of de Goldstein. Vijf achternamen die maquilas (assemblage-industrieën), thermische energie, telecommunicatie, toerisme, bankwezen, financiën, media, cement en handel, luchthavens of het congres beheren. Vrijwel alles. Zij vormen de harde kern van die 3% Hondurezen die 40% van de nationale productie controleert. Zij zijn de uitverkorenen van een land met 70% van de armen.

Personages als Jaime Rosenthal, presidentskandidaat in 4 verkiezingen en eigenaar van banken, vliegveld, brouwerijen, voetbalteams en media. Hij heeft investeringen in cement, telefoonmaatschappijen, vleesuitvoer en verzekeringen en telecommunicatie. Of de Facussé, die verwant zijn aan de Nasser-familie en die al tientallen jaren hun invloed delen tussen politiek en bedrijfsleven. Het zijn de capo’s van de textielsector in een land dat gewijd is aan het maken van veel van de merkkleding die later naar de Verenigde Staten gaat. Ze controleren ook chemische bedrijven of kostbare houtsoorten. Veel ministers zijn uit deze twee families gekomen en er is geen besluit in het land dat niet door hun handen gaat.

De meesten konden niet lezen of schrijven en spraken geen Spaans toen ze aankwamen, maar ze floreerden achter een loket, waar ze kranten, mijnbouw of het binnenbrengen van elektriciteit en telefoon in het land creëerden. Ze trouwden met elkaar, stuurden hun kinderen naar Amerikaanse universiteiten, verdrongen de traditionele bourgeoisie (van Spaanse en Duitse afkomst) en drie generaties later blijven ze het land controleren zonder iemand toe te laten tot hun ‘machtige’ club.

Het zijn families zoals de Atala, eigenaars van Banco Ficohsa of de Kafie “machtig onder de machtigen” volgens het boek Honduras; feitelijke krachten en politieke macht gecoördineerd door Victor Meza. Het is de meest invloedrijke familiegroep in het land en een van de grootste in Midden-Amerika dankzij de investeringen in banken, voedsel of bouw en de vele contracten met de overheid. “Aanbestedingen die moeilijk te verliezen zijn”, aldus de publicatie. Of de Canahuati, een familie van grote invloed, niet alleen omdat ze twee kranten controleren, maar ook omdat ze bottelarijen, farmaceutische bedrijven of fastfoodbedrijven zoals Pizza Hut en KFC hebben.

Misschien is dat waarom de onderminister van Buitenlandse Zaken een Israëlische vlag in haar Hondurese kantoor heeft staan.

En waar komt die invasiekaravaan vandaan, en achter welke vlag scharen ze zich?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (638 Articles)
Remigratie-activist | White Supremacist

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s