Nieuw

De EU bevindt zich in een “zwakke en kwetsbare staat” volgens deskundige

In een gesprek met de Britse krant de Express speculeerde Ian Kerns, deskundige op het gebied van Europese zaken, dat een financiële crisis – Genoeg zou zijn om de eenheidsmunt te vernietigen.

– Gebeurt dat in de komende zes maanden? Gebeurt dat over drie jaar? Vijf jaar vanaf nu?, vraagt de expert op het gebied van Europese zaken zichzelf af.

– Ik weet het niet, maar volgens mijn analyse zou dat zo zijn als de Europese Unie in haar huidige staat en haar regelingen voor het beheer van de eurozone blijft verkeren, en de financiële crisis zich voordoet, dan zou de eenheidsmunt het niet overleven.

In zijn rapport van oktober waarschuwde het IMF voor “grote uitdagingen” die aan de horizon verschijnen “om een tweede grote depressie te voorkomen”, schrijft Voice of Europe.

Met een wereldwijde schuldenlast op een hoger niveau dan in de aanloop naar de crisis van 2008, en de groeiende ontevredenheid onder de lidstaten, waarschuwde de EU-deskundige voor de kwetsbaarheid van de Unie:

– Ik ben van mening dat de kwetsbaarheid van dien aard is dat het de Europese Unie gewoon als een ‘sitting duck’ achterlaat.

– Het zit daar simpel, blootgesteld en in de hoop dat het rustig blijft, in de hoop dat het niet geconfronteerd wordt met een grote externe crisis of een interne crisis die bijvoorbeeld wordt veroorzaakt door het geschil tussen de Italiaanse regering en de Commissie.

– Vanuit mijn oogpunt, ik weet niet wanneer de laatste momenten komen, maar men kan zeggen dat het in een zeer kwetsbare positie verkeert, kwetsbaar is voor negatieve gebeurtenissen, en we leven in een tijd waarin er veel volatiliteit [mate van beweeglijkheid van de koers van een aandeel of een ander financieel product zoals een aandelenindex of valuta] is en het zeer gemakkelijk en plausibel is om gebeurtenissen voor te stellen die de Europese Unie tot instorten zouden brengen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7255 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s