Nieuw

Soros weer op de korrel: FPÖ-leider Strache herhaalt kritiek op “vluchtelingen”-steun

Heinz Christian Strache. Bron: Wikimedia/Gregor Tatschl (CC BY-SA 2.0)

De Oostenrijkse FPÖ-leider en vice-kanselier Heinz-Christian Strache heeft met zijn kritiek op megaspeculant en “filantroop” George Soros de beschuldiging herhaald – ook door de Hongaarse president Orbán geponeerd – dat Soros bekend staat om zijn steun voor migratie. In een interview met het dagblad “Der Standard” zei Strache dat dit “niet moet worden goedgekeurd”.

In deze kwestie is de FPÖ “in een lijn met de Israëlische premier Netanyahu”, aldus Strache, die in de Nationale Raad geconfronteerd werd met de uitspraken van zijn fractievoorzitter Johann Gudenus. Maanden geleden had Gudenus gesproken over “hardnekkige geruchten” dat Soros zich “richtte op migrantenstromen naar Europa”. Deze “geruchten” ontvingen slechts enkele maanden geleden nieuw brandstof door berichten over vooraf betaalde creditcards die in drommen werden uitgegeven aan “vluchtelingen” in de Balkan – volgens verschillende berichten in de media heeft Soros hier ook een vinger in de pap.

In het “Standard”-interview verdedigde Strache zich ook tegen de beschuldiging dat de Midden-Europese Universiteit (CEU) het antisemitische beeld van de “Wanderjuden” [Zwerfjood] had opgeroepen met de term “Wanderuniversität”. De “insinuatie’ is aan de haren erbij gesleept”. De door Soros opgerichte universiteit is een “brievenbusuniversiteit” zonder “referentielocatie”. Dit moest “kritisch in twijfel worden getrokken”, zei Strache met het oog op de aangekondigde gedeeltelijke verhuizing van de particuliere universiteit van Boedapest naar Wenen.

Bron:

Soros wieder im Visier: FPÖ-Chef Strache erneuert Kritik wegen „Flüchtlings“-Unterstützung

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8485 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Trackback / Pingback

  1. Soros weer op de korrel: FPÖ-leider Strache herhaalt kritiek op “vluchtelingen”-steun | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s