Nieuw

Mulatto-burgermeester verklaart de oorlog aan blank erfgoed

De burgemeester van de Engelse stad Bristol, Cleo Lake, is begonnen met het verwijderen van  Brits erfgoed uit het stadhuis. De vrouw van gemengde komaf stelt korte metten te maken met het Britse slavernijverleden, maar het is natuurlijk niets meer dan een aanval op blank erfgoed.

Door: N. Arcist

Het betreft onder andere historische portretten van Lord Nugent en Edward Colston. Beide mannen waren – in verschillende mate – op de een of andere manier betrokken bij de slavenhandel. In een interview aan een lokale krant motiveert Lake haar beslissing:

“De schilderijen bevatten voor mij niets positiefs en er is geen verband met waar we – vandaag of in de toekomst – zijn als stad.”    

– Je bent ook niet Engels, Cleo, dus het is logisch dat je geen verbondenheid voelt met de schilderijen.

“Ik denk niet dat dergelijke portretten de muren moeten versieren van het gemeentehuis in Bristol, een diverse, creatieve en toekomstgerichte stad.”

– Met andere woorden: Bristol wordt steeds minder blank en autochtone Engelsen moeten zich passief opstellen.

“Als we zouden overgaan tot de verkoop van de schilderijen, dan zou er met de opbrengst educatieve en- ontwikkelingsinitiatieven moeten worden opgezet.”

– Niet alleen moeten de schilderijen worden gedumpt en verkocht, ze moeten ook nog eens multiculti-projecten financieren.

“De portretten blijven opgeborgen totdat ze weer worden tentoongesteld in een relevantere context.”

– ‘Relevantere’ context betekent hier anti-blanke context.

En alsof het verwijderen van erfgoed nog niet genoeg is, worden de schilderijen vervangen door nieuwe ‘kunst’. Het gaat om een nietszeggend schilderij van een leeuw en een portret van Henrietta Lacks, een zwarte Amerikaanse vrouw. Het portret van Lacks werd gemaakt door Helen Wilson Roe, een mulatto-kunstenaar.

Dat vrijwel alle mogendheden en volkeren vroeger aan slavernij deden, doet er niet toe. Het is alleen de geschiedenis van westerse landen die continu in moderne context wordt geplaatst, en alleen de negatieve elementen daarvan. Ook zijn het alleen blanken die moeten boeten voor feiten die zich lang geleden voltrokken.

Het is het zoveelste voorbeeld dat er zonder blanke mensen geen westerse beschaving kan bestaan. Veel blanken voelen dit onbewust wel aan, maar kunnen er geen invulling aan geven. Daarbij komt nog eens dat de overheid en de massamedia rasvermenging voortdurend als nobel streven presenteren, want alleen dan komt er wereldvrede.

Helaas wordt daar nooit bij verteld dat deze mulatto-paradijzen al lang bestaan. Ze heten Brazilië, Zuid-Afrika en Haïti, en het is er een grote klerezooi.  

N. Arcist

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8483 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Mulatto-burgermeester verklaart de oorlog aan blank erfgoed

 1. Henk der Niederlánder // december 7, 2018 om 16:09 //

  Heet is al snel duidelijk wat hier speelt.
  Cleo Lake is namelijk van de groenen en die hebben zo ongeveer Europawijd zichzelf voorgenomen om de nationale identiteiten volledig uit te wissen.
  Ook de westerse culturen moeten er bij dat tuig aan geloven dus ze doet gewoon wat de groenen overal in Europa doen.

  https://www.bristolgreenparty.org.uk/about-cleo

  Like

 2. Henk der Niederlánder // december 7, 2018 om 16:11 //

  Aanvulling.
  Misschien toch beter om haar terug te stampen naar Jamaica.
  Kan ze daar misschien beginnen om de Identiteit op te ruimen bij dat stelletje stelende niksnutten.

  Like

 3. Henk der Niederlánder // december 7, 2018 om 16:22 //

  Ben Ik nog even verder gaan zoeken over het hoe en wat.
  Jamaica op plaats 35 of zo iets van de wereldranglijst van landen volgens hun iq

  https://brainstats.com/nl/gemiddelde-iq-per-land.html

  Dan vraag je je toch af wie zo’n burgemeester kiest.
  Ze zal namelijk een iets hoger iq hebben maar erop vertrouwen dat ze bovengemiddeld is?????

  Like

 4. Toppunt van respectloosheid en minachting.

  Like

 5. Joey France // december 8, 2018 om 12:36 //

  Tot aan het verwijderen van de schilderijen kan ik nog volgen: waar dan ook mag slavernij niet vereerd worden. Voor het overige volg ik Henk: hoe raakte dat individu op die positie, en hoe kan het dat in een democratische stad zo dictatoriaal kan opgetreden worden? Geen oppositie of…angst?
  Normaal is het niet.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s