Nieuw

Frankrijk wil 90.000 agenten inzetten zaterdag – Het Elysee vreest voor een coup

Nu de demonstranten van plan zijn om zaterdag op te trekken naar het Elysee, hebben de Franse autoriteiten besloten om 8000 agenten extra in te zetten in Parijs en 89.000 in de rest van het land.

Terwijl de regering van Emmanuel Macron een controversiële verhoging van de brandstofbelasting heeft opgegeven, zijn duizenden demonstranten nog steeds van plan om zaterdag naar de presidentiële residentie op te marcheren.

“Zaterdag is het eindresultaat,” zei Gele Vest-woordvoerder Eric Drouet donderdag. “Zaterdag gaan we naar het Elysee, we willen allemaal graag naar het Elysee.”

Met overheidsambtenaren die naar verluidt voor een “staatsgreeppoging” vrezen, heeft de staat de politieaanwezigheid dramatisch uitgebreid, in de hoop om een herhaling van het geweld en de vernietiging te vermijden die de hoofdstad vorig weekend heeft geschokt. Meer dan 130 mensen raakten gewond en meer dan 400 mensen werden 1 december gearresteerd. Vier mensen, waaronder een oudere vrouw, stierven toen relschoppers botsten met bataljons van oproerpolitie.

Terwijl het ministerie van Binnenlandse Zaken waarschuwde voor een extremisten, beloofde premier Édouard Philippe dat de aanstaande rellen van dit weekend met “uitzonderlijke middelen” zouden worden aangepakt.

“We worden geconfronteerd met mensen die hier niet zijn om te protesteren, maar om te vernietigen en we willen de middelen hebben om hen niet de vrije loop te laten”, vertelde Philippe dinsdag aan TF1’s avondshow.

Op straat betekent dit dat er meer dan 75 politie-eenheden zullen worden ingezet in Parijs, in vergelijking met de 50 die vorig weekend werden uitgezonden. Agenten hebben ook de opdracht gekregen om direct in contact te komen met demonstranten, wat de angst voor geweld boven dat van vorig weekend doet uitstijgen.

Deze video, die afgelopen zaterdag gefilmd werd, toont agenten die een demonstrant tot pulp slaan;

Volgens de Franse media zal Philippe ook tien pantservoertuigen inzetten in de straten van Parijs. Een dergelijke inzet heeft zich niet voorgedaan sinds er in 2005 rellen uitbraken in de Parijse voorsteden.

Volgens onbevestigde beelden op sociale media lijken pantservoertuigen van het leger op weg te zijn naar Parijs.

Met meer protestacties van de Gele Hesjes gepland dit weekend maakt het Elysee zich grote zorgen over een mogelijke couppoging. Er zijn oproepen gedaan om parlementsleden en politiemachten aan te vallen, meldt de Franse media.

De inlichtingendiensten hebben aan het Elysee Paleis, de officiële residentie van de president, gemeld dat er “oproepen zijn geweest om te doden” en “wapens te dragen om parlementariërs, regeringsfunctionarissen en politieagenten aan te vallen”, meldde de krant Le Figaro donderdag.

Veiligheidstroepen werden ook getipt dat de demonstraties van zaterdag kunnen worden getroffen door ongekend geweld veroorzaakt door zowel ‘geradicaliseerd … extreem-rechts als extreem-links’, voegde Le Figaro toe.

De politie gaf de winkeliers op de Champs-Elysées opdracht om de dag voor de tweede advent hun deuren en ingangen te blokkeren. Het Louvre en de Eiffeltoren en andere musea blijven gesloten, operagebouwen annuleren hun voorstellingen.

Een tiental musea en winkels aan de Boulevard Champs-Elysées, populair bij toeristen, blijven gesloten, kondigden de politie en de instellingen donderdag aan. De verwachte rellen tijdens de demonstraties maakten het onmogelijk om “voldoende veiligheid” te bieden, zeiden ze. Andere bezienswaardigheden zijn zaterdag ook gesloten.

Bezoekers van Parijs moeten enorme beperkingen verwachten. Talrijke musea, waaronder het wereldberoemde Louvre en het Musée d’Orsay, blijven gesloten, zoals minister van Cultuur Franck Riester aankondigde. “We moeten onze culturele bezienswaardigheden in Parijs en overal in Frankrijk beschermen”, aldus Riester.

Bron:

‘Final outcome’: France to deploy 89,000 cops as protesters plan massive Saturday demonstration

Elysee fears ‘putschists’, coup attempt during Yellow Vests protests this weekend – media

Eiffelturm, Louvre und Co: Polizei ordnet an – Pariser Geschäfte und Museen müssen vor „Gelbwesten“-Protesten schließen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9598 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

11 Comments on Frankrijk wil 90.000 agenten inzetten zaterdag – Het Elysee vreest voor een coup

 1. trebor2110 // december 7, 2018 om 00:34 //

  allemaal ontvoerde kinderen voor de handel

  Liked by 1 persoon

 2. Toppie last de hel maar los breken ook in ons land aub
  Alle elite verjagen

  Like

 3. Duchesne // december 7, 2018 om 09:56 //

  De dubble moraal van de pers….https://www.rt.com/news/445819-france-students-arrest-video/

  …..”schoolkinderen”, of gewoon allachtoon tuig dwt de kans schoon ziet om in de chaos alles te vernielen…
  Mantes la Jolie is al jaren een mislam bolwerk in het westen van Parijs, met aanvallen op autochtonen en blanken in het bijzonder…een serie nekschoten had voor deze “jongeren”, wiens ouders ook al plunderden en in roofbendes op pad gingen voor hun, een overweging waard geweest.

  In mijn leven heb ik al vaak met dit soort volk te maken gehad, en het is nog nooit positief geweest. Mislams en noord Afrikanen in het bijzonder zijn in mijn optiek bijna allemaal roofdieren, wachtend op zwakte van een ander om dan met ziek geweld te nemen wat de impuls van het moment ze ingeeft. Vooral bejaarden, gehandicpaten, hoog bejaarden, vrouwen en kleine meisjes zijn ene geliefd doelwit, al decennia lang. En nog zijn er autochtonen die deze soort beschermen, de slachtoffers simpelweg als stof opzij blazend.

  Die verraders horen ook op de knieeen, of op een krukje.Wie weet, misschien krijgt kerst versiering dit jaar wel een nieuwe dimensie.

  Like

 4. in de video waar de man op de stoep in elkaar geslagen wordt zie ik 1 a 2 politie tenminste dat staat op hun rug de ander zijn zwart op de rug dus geen aanduiding politie en het is de man met politie op z,n rug die het slachtoffer een beetje beschermd de andere blijven door trappen

  Like

 5. Gladiator // december 7, 2018 om 11:49 //

  @Hes,

  Beste,

  Als IK nu alvast begin met het doen losbreken van de HEL in ons land en ook alvast begin met het WEGJAGEN van de elite kan ik dan wél op uw rugdekking rekenen!!

  Want alleen…………..

  Neem aan dat u geheel begrijpt wat ik bedoel!!!!????

  Gladiator

  Like

 6. bedonderde burger // december 7, 2018 om 13:52 //

  Maar dit is toch wat Macron wilde? La France en marche!

  Liked by 1 persoon

 7. Zou mooi zijn als die agenten ineens de andere kant op draaien en het Elysee bestormen om Macron naar buiten te slepen.

  Liked by 1 persoon

 8. trebor2110
  Je ziet macron ook continu omringd door noordafrikaanse en arabische types, een (voormalige?) noordafrikaanse bodygard van macron deed zich ook voor als oproerpolitie en mepte vol overgave op demonstranten.

  Liked by 1 persoon

 9. Agenten, militairen, zijn ook mensen en geen robotten. Zij voeren hun orders uit,….maar ook dat slechts tot een bepaalde hoogte. Deze mensen hebben tenslotte ook familie, en/of vrouwen en/of kinderen die in hetzelfde schuitje zitten als de rest van het -in dit geval- Franse volk.
  Dus op het moment dat het ‘omslagpunt’ ook bij deze groepen is bereikt, dan begint het grote schoonvegen mbt die zg. ‘elite’, pas echt……….

  Liked by 1 persoon

 10. Ik hoop ook op dat omslagpunt.
  Dat ze hun woede kanaliseren en al wat anti-Westers is het land uit schoppen.
  Drijf hen de zee in of zo…

  Like

 11. Het is toch maar kanonnenvoer, en de Islam is het ‘rookgordijn’ welke de overgang naar het ‘accepteren’ van Afrikaanse kannibalen moet vergemakkelijken.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s