Nieuw

Bananenrepubliek Duitsland pist jaarlijks 104 miljard door de plee door corruptie

Onder de regering-Merkel heeft Duitsland zich omgevormd tot een bananenrepubliek. Ondertussen gaan er jaarlijks meer dan 104 miljard euro verloren door corruptie. Dat is ongeveer vier procent van het bruto binnenlands product (BBP), volgens een studie van de Europese Groenen, waarover de “Redaktionsnetzwerk Deutschland” rapporteert. In de EU kost corruptie meer dan 900 miljard euro per jaar.

Volgens de studie, die vrijdag wordt gepubliceerd, verliest Duitsland door corruptie vier keer meer geld dan er landelijk in het werk van de politie wordt gestoken en tien keer meer dan er wordt uitgegeven aan volkshuisvesting. De financiële expert van de Europese Groenen, Sven Giegold, eiste een geëngageerde aanpak van de federale regering tegen corruptie. “Corruptie vernietigt het vertrouwen in de staat en zijn zorgplicht.

In het corrupte Duitse moeras verdampen jaarlijks miljarden euro’s. “Het geld zou goed kunnen worden geïnvesteerd in scholen, huisvesting en gezondheidszorg”, vertelde Giegold aan de RND. De federale regering moet “in de strijd tegen corruptie en de bescherming van klokkenluiders in de hele EU” de remmen loslaten. Berlijn moet zich ook inzetten voor een betere bescherming van klokkenluiders en een sterk Europees openbaar ministerie, aldus de afgevaardigde. [waarvan we hopen dat hij van een stoeprand lazert met zijn EU-instellingen]

De auteurs van de studie zoeken tastbare voorbeelden om de omvang van de corruptie te illustreren. Door corruptie gaat er dus twee keer zoveel geld verloren als er wordt uitgegeven aan gezinnen en kinderen. Volgens de studie zou iedereen 1276 euro ontvangen als de 104 miljard euro over alle inwoners van Duitsland zou worden verdeeld.

Vergeleken met de andere EU-landen bevindt Duitsland zich in het lagere middenveld. Volgens de studie is Roemenië de leider op het gebied van corruptie. Daar gaat 15,6 procent van het bruto binnenlands product verloren. In Nederland is dat slechts 0,76 procent.

Volgens de auteurs zijn de cijfers uit het onderzoek ontleend aan verschillende publiekelijk beschikbare statistieken. De vraag blijft of de regering niet al dan niet corrupt is, want lobbyisten komen en gaan in en uit de Bondsdag.

Bron:

Bananenrepublik Deutschland – die Korruption wächst und gedeiht

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.131 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10078 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

2 Comments on Bananenrepubliek Duitsland pist jaarlijks 104 miljard door de plee door corruptie

  1. Like

  2. Von Puffelen // december 8, 2018 om 14:03 //

    “In Nederland is dat slechts 0,76 procent.”
    Yeah right, in deze bananenmonarchie zijn de corruptiekosten voor het “onderhoud” van koning banana en zijn gevolg al veel hoger.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s