Nieuw

Sebastian verloor vijf liter bloed na messteken – Afghaanse messentrekkers vrijgelaten en verdwenen

"Als je in een situatie terechtkomt waarin je hulp van de overheid nodig hebt, gebeurt er niets. Ik heb het vertrouwen in de rechterlijke macht volledig verloren"

Op nieuwjaarsnacht van vorig jaar was er een steekpartij in Grums. Drie mensen werden naar het ziekenhuis gebracht en één van hen raakte door twee messteken ernstig gewond. Twee asielzoekers uit Afghanistan werden gearresteerd wegens poging tot moord, maar werden vrijgelaten en zijn nu spoorloos verdwenen.

Wanneer de 23-jarige Sebastian in het Centraal Ziekenhuis in Karlstad aankomt, mist hij  hartslag en zitten twee mesbladen vast in zijn lichaam. De messteken in zijn buik hebben geleid tot het verlies van ongeveer vijf liter bloed.

Achteraf verklaarden de artsen dat het levensbedreigende verwondingen waren en Sebastian slechts enkele seconden van de dood was verwijderd. Een maand lang wordt hij behandeld met een beademingsapparaat en zweeft meerdere malen tussen leven en dood, meldt het Zweedse dagblad Aftonbladet.

Begon met een overval
Op de plaats delict in Grums, net buiten Karlstad, vond de politie nog eens drie afgebroken mesbladen. De steekpartij in Grums vond plaats na een overval eerder op nieuwjaarsnacht.

Sommige vrienden van Sebastian Karlstad waren aangevallen door een groep asielzoekers die hen mishandelen en beroofden. Op de nachtbus naar Grums komen de vrienden en de asielzoekers elkaar weer tegen. Een gevecht breekt uit en een van de vrienden belt Sebastian en vraagt hem om naar de plek te komen om te helpen.

– Mijn vrienden stapten uit bij dezelfde halte als deze bende, en toen probeerden ze binnen te komen waar ze woonden. Ze wilden hen op de straat krijgen om hen te confronteren, legt Sebastian uit aan Aftonbladet.

Hulp van tolk nodig
De politie arresteert twee verdachte daders, een 19-jarige man en een 25-jarige man die beiden naar Zweden immigreerden als asielzoekers uit Afghanistan. Tijdens de hoorzitting is er hulp nodig voor vertolking van Dari [Oostelijk Perzisch].

De mannen worden verdacht van poging tot moord en volgens het politierapport staan hun vingerafdrukken op de messen waarmee ze Sebastian mee hebben gestoken. De politie daarentegen heeft moeite om te weten te komen wie van de twee asielzoekers de messteken heeft uitgedeeld.

De rechtbank laat de 19-jarige arrestant jaar vrij.
De arrondissementsrechtbank van Värmland besluit in maart dat de 19-jarige man uit detentie moet worden vrijgelaten, ondanks de verdenkingen die nog steeds tegen hem bestaan. De rechtbank stelde vast dat de 19-jarige, gezien zijn “lage leeftijd“, te lang in arrest was gehouden.

Een beslissing die het Hogergerechtshof kiest om te veranderen, de Afghaan moet opnieuw gearresteerd worden. Maar nu kan de politie hem niet meer vinden.

Sebastian kan het ziekenhuis in mei verlaten, op hetzelfde moment dat de 25-jarige Afghaan de gevangenis mag verlaten. Ook de 25-jarige verdwijnt, al was de politie van mening dat deze twee asielzoekers een beperkt netwerk in Zweden hadden, wat het voor hen zogenaamd moeilijker zou maken om te vluchten.

Het Hogergerechtshof heeft opnieuw bevolen beide asielzoekers te arresteren, maar aanklager Per Svensson heeft geen hoop op het vinden van de Afghanen. Kortom, hij zal het vooronderzoek stopzetten.

– Ik beoordeel het bewijs zodanig  dat ik niet met voldoende zekerheid kan vaststellen wie wat heeft gedaan, zegt Svensson tegen Aftonbladet.

Teleurgesteld in de rechterlijke macht
Momenteel werkt Sebastian aan een terugkeer naar een normale conditie en zijn werk. Hij heeft geen vertrouwen meer in het Zweedse rechtssysteem.

– Als je in een situatie terechtkomt waarin je hulp van de overheid nodig hebt, gebeurt er niets. Ik heb het vertrouwen in de rechterlijke macht volledig verloren, zegt hij tegen Aftonbladet.

Bron:

Sebastian förlorade fem liter blod efter knivhugg – nu går asylsökande knivmännen fria

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7736 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Sebastian verloor vijf liter bloed na messteken – Afghaanse messentrekkers vrijgelaten en verdwenen

 1. Duchesne // december 6, 2018 om 15:05 //

  zijn altijd te vinden, ergens komen ze voor geld janken…

  Like

 2. Mijn eigen rechterlijke macht zou in dit geval ter vergelding 100 willekeurige soortgenoten tegen de muur zetten.

  Liked by 1 persoon

 3. Jack vanderVeen // december 6, 2018 om 19:03 //

  In Zweden mag men als een kameleon leven, met aantal verschillende identiteiten als kleuren van de regenboog.
  Dus die Killers hebben weer ergens een uitkering.
  En zo zielig dat old spinsters zich nu over hen ontfermen.
  Trouwens wat maakt het uit. De rechter zal beiden in vrijheid laten gaan, want niet bekend wie gestoken.
  Volgende keer nog meer vingerafdrukken op de wapens.
  Zo leren die negers hoe het ongestraft gewelddadig zijn hier functioneert.

  Like

 4. Wanneer komt de doodstraf voor dat tuig.niks vast zetten opruimen die handel

  Like

 5. antiislamnu // december 6, 2018 om 22:38 //

  Niet te geloven ik zou de staat aanklager en dan te beginnen met een aanklacht wegens het moedwillig en met opzet in gevaar brengen van zijn onderdanen.
  Een regering moet zijn onderdanen beschermen dat is gewoon een taak van de overheid we hebben niet voor niets een politie en een leger.
  Wat nu gebeurt is totale waanzin ongecontroleerde massa immigratie die zwaar destructief is voor de inwoners zij zijn de dupe van dit vernietigende beleid .
  Bewijslast is een makkie pak de misdaad statistieken er maar bij bewijs genoeg.
  Hier moeten mensen voor boeten dit kan en mag niet ongestraft blijven zij hebben immers een héél land geruïneerd.

  Liked by 1 persoon

 6. Angela Merkel dient te bloeden voor het welzijjn van de autochtone duitsers.
  Genoegdoening !

  Liked by 1 persoon

1 Trackback / Pingback

 1. Sebastian verloor vijf liter bloed na messteken – Afghaanse messentrekkers vrijgelaten en verdwenen | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s