Nieuw

Nigel Farage verlaat UKIP vanwege Tommy Robinson

“Mr.Brexit” Nigel Farage heeft nu aangekondigd dat hij na 25 jaar lidmaatschap zijn ontslag bij de UKIP-partij heeft ingediend. Hij is duidelijk geïrriteerd door de richting die de partij met de steun van Tommy Robinson is ingeslagen.

De huidige partijleider Gerard Batten en Nigel Farage zijn al maanden openlijk in discussie over de zaak van Tommy Robinson. Gerard Batten had de activist en islamcriticus als adviseur betrokken bij de kwestie van de “moslimverkrachtingsbendes”. Farage reageerde met publieke beledigingen over Robinson en eiste het aftreden van de partijleider.

Maar hij en zijn partij willen deelnemen aan een Brexit-demonstratie aangekondigd door Tommy Robinson op 9 december – twee dagen voor de beslissende Brexit stemming. Om door de straten van Londen te marcheren met “rechtsextremist” zal Robinson de partij vernietigen, waarschuwt Farage.

In een interview met Daily Mail geeft hij lucht aan zijn woede over de ” radicaal” Robinson. “Ik heb er altijd op gelet dat rechtsextremisten zich niet bij de partij mochten aansluiten. Ik ben voorstander van sterke argumenten als het gaat om kwesties als illegale immigratie of wat er in het Middellandse Zeegebied gebeurt – maar altijd zonder racisme of islamofobie.

Ik kan niet geloven dat de huidige partijleider de medeoprichter van de EDL wil verwelkomen. Het ergste is dat de twee van hen zijn van plan een evenement op 9 december en willen daar samen spreken. Ik weet wat er zal gebeuren – ze zal vol zitten met skinheads en mensen getatoeëerd tot aan de wenkbrauwen. Iedereen zal dronken zijn voordat ze daar aankomen, vechten en wie weet wat anders. En dan komt de Brexit stemming. En dat zal worden geassocieerd met een groepje extreemrechtse voetbalclubs,” raast Farage in woede.

Hij had 25 jaar van zijn leven gewerkt aan deze stemming en zou moeten toezien hoe de partij kwaad, racistisch en extremistisch werd, het brak zijn hart, zei de 54-jarige politicus die van 2006 tot 2009 aan het hoofd stond van de UKIP.

Lees verder >>

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9598 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

5 Comments on Nigel Farage verlaat UKIP vanwege Tommy Robinson

 1. antiislamnu // december 6, 2018 om 22:22 //

  Nou deze toestanden komen wel heel toevallig op het meest cruciale moment dit zal de brexit geen goed doen .
  Ik vraag me toch echt af of Farage hier geen vies spelletje speelt financiël zit hij aan de grond dat geeft toch wel te denken.

  Like

 2. Wakkere Joost // december 6, 2018 om 22:55 //

  Deze uitlatingen druist totaal tegen zijn eigen uitlatingen in.
  Wat had hij dan verwacht hij loopt al jaren te brullen en heeft nog nauwelijks wat
  bereikt.Komt er een keer nieuw bloed in de partij door mensen die het beter willen
  aanpakken is tie bang voor zijn eigen populariteit en hangt de cry baby uit en
  is bang om in de schaduw van Tommie Robinson te staan.

  Like

 3. Engeland is veel meer een klasse-maatschappij dan Nederland, ik vermoed dat hij Tommy maar ‘plebs’ vindt.

  Like

 4. tim pietersen // december 7, 2018 om 14:57 //

  denk dat farrage sold out…………

  Like

 5. Von Puffelen // december 7, 2018 om 18:48 //

  Leave it to the dogs…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s