Nieuw

Litouwen ondertekent niet het VN-migratiepact

Foto: Litouwen parlementsgebouw. Bron: Wikimedia. Auteur: Marcin Białek (GNU Free Documentation License).

Litouwen zal afzien van ondertekening van het globale migratiepact van de VN. Het land zal echter zijn mondelinge goedkeuring geven, schrijft Spoetnik News.

Litouwen zal volgende week tijdens de top van Marrakech zijn mondelinge goedkeuring hechten aan het VN-migratiepact. Maar men zal het niet ondertekenen.

Dit heeft de Litouwse premier Saulius Skvernelis aangekondigd tijdens een persconferentie op woensdag.

– Een minister zal de conferentie bijwonen en zijn goedkeuring voor het VN-handvest uitspreken. De minister zal niets ondertekenen, aldus Skvernelis.

Welke minister de vergadering zal bijwonen is onduidelijk.

Op dinsdag nam het Litouwse parlement een resolutie aan die de regering van het land mandaat gaf om toe te treden tot de overeenkomst.

Op het laatste moment worden steeds meer kritische geluiden opgeworpen tegen het mondiale pact. Het akkoord wil van alle immigratie een mensenrecht maken en is ook bekritiseerd vanwege de poging om immigratiekritiek in de media strafbaar te stellen.

Voorstanders van het akkoord hebben betoogd dat het niet juridisch bindend is. Het is echter politiek bindend en kan uiteindelijk van invloed zijn op de wetgeving. De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft eerder gewaarschuwd dat elke rechtszaak in de toekomst het document als referentiepunt kan gebruiken.

Bron:

Lithuania to Refrain From Signing UN Migration Pact – Prime Minister

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s