Nieuw

Hoofdstad Kongo komt om in het afval nu blanken de rotzooi niet meer opruimen

De hoofdstad van Congo, Kinshasa, verandert letterlijk in een enorme vuilnisbelt met meer dan 9.000 ton afval dat zich elke dag ophoopt – omdat blanken uit de Europese Unie in 2015 een hulpprogramma voor de verwijdering van het afval hebben stopgezet.

Volgens een rapport in de Deutsche Welle (DW) is het “gebied voor het hoofdstation van Kinshasa” het gebied waar “iedereen zich een weg moet banen door de afvalbergen.

André Kimbutu, de burgemeester van Kinshasa, wil graag herkozen worden omdat hij vindt dat hij prima werk levert

“Passerende voertuigen wervelen plastic en papieren zakken op. Het scenario herhaalt zich overal in de stad. Het is een dagelijkse marteling voor de inwoners van Kinshasa”, aldus het rapport.

“Het wordt elk jaar erger. Onze eens zo mooie Kinshasa is ontaard in een grote vuilnisbelt,” vertelde een vrouw tegen DW. Een andere voegde eraan toe: “Wij Congolezen verachten ons land duidelijk. Anders zouden we niet toestaan dat onze steden in zo’n vuiligheid wegzakken”.

Jules Mulimbi, verantwoordelijk voor milieu en duurzame ontwikkeling bij de gemeenteraad van Kinshasa, zei tegen DW dat “het probleem niet alleen de volledig inefficiënte verwijdering van afval is”, maar dat “het gedrag van de inwoners ook bijdraagt tot het probleem.

“De oplossing begint bij elke burger, elke familie. Als iedereen het huisvuil voor de eigen deur zou weggooien, zouden we al een deel van het probleem hebben opgelost”, aldus Mulimbi.

Volgens een andere persoon geïnterviewd door DW, alleen genoemd als Jeanne, is de situatie in haar buurt slecht. “De meeste goten zijn verstopt met plastic zakken en flessen. Het water loopt niet weg als het regent. Tijdens het regenseizoen zijn de meeste sloppenwijken overstroomd”.

En als je de goten wilt ontstoppen, word je gearresteerd:

In het Pakajuma-district, ongeveer drie kilometer van het hoofdstation, “zijn er overal bergen vuilnis. Kinderen en vele dieren, waaronder varkens, worden altijd gezien op zoek naar voedsel. Afvalwater stroomt van de heuvels af. Onder de hete zon is de stank nauwelijks draaglijk. Latrines zijn hier een luxe”, vervolgt het DW-rapport.

“Kijk maar eens hoe mensen hier leven! Geen wonder dat er zoveel choleragevallen in de omgeving zijn”, zegt Mimi Mututu, plaatsvervangend coördinator van de NGO Logos Premier, die werkt aan het opruimen van de buurt. “De ,,mensen gebruiken vuil water om te wassen, te drinken en te koken,” vertelde zij DW.

“De mensen hier leven in een omgeving die niet schoon en niet gezond is. Dat is waarom er vele gevallen van malaria, tyfus, cholera en andere ziekten zijn,” toegevoegde Mututu.

Gelukkig gaat Frans Timmermans, EU, plastic wattenstaafjes en koffieroerstaafjes verbieden om het wereldwijde plasticprobleem op te lossen.

De reden voor de toename van de afvalplaag wordt dan onthuld: volgens het rapport heeft de stad geen professioneel afvalbeheer en “de Europese Unie steunde een afvalverwerkingsprogramma, maar de hulp werd in 2015 stopgezet. Het probleem werd merkbaar erger.

Met andere woorden, nadat de blanken het afvalverwijderingssysteem hadden opgestart, waren de Afrikanen niet in staat om het systeem dat hun was gegeven te onderhouden.

Kinshasa’s bijdrage aan de CO2 bestrijding

De reden voor dit onvermogen om een functionerende Eerste Wereld infrastructuur in stand te houden wordt duidelijk als men bedenkt dat Congo een gemiddeld IQ van 78 heeft.

Volgens de internationaal aanvaarde Stanford-Binet-schaal van intelligentie, wordt een IQ tussen 70 en 79 geclassificeerd als “borderline deficiëntie”, en is daarom niet in staat om enige vorm van maatschappij boven het tribaal niveau te ontwikkelen of te onderhouden.

Aangezien de wetenschap nu heeft bewezen dat intelligentie volledig genetisch en niet omgevinggericht is (omdat intelligentie kan worden bepaald door genen in ongeboren embryo’s te bestuderen), zal elk immigratiebeleid dat deze mensen aanmoedigt om naar blanke landen te komen onvermijdelijk tot gevolg hebben dat deze landen naar het niveau van Congo worden teruggebracht.

Bron:

Congo Capital Chokes on Trash: Garbage Removal Stops after White Aid Program Ends

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1422 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

11 Comments on Hoofdstad Kongo komt om in het afval nu blanken de rotzooi niet meer opruimen

 1. Rotherotje // december 6, 2018 om 21:48 //

  Zo wordt er aan meerdere maar hier twee duidelijke kanten gewerkt. De globalistische plannen voor Europa. Geen lekkende kraan zonder waterdruk.

  Like

 2. Duchesne // december 6, 2018 om 21:56 //

  De sleutel tot verzet; laat de infrastructuur vastlopen als je leefomgeving onleefbaar word gemaakt, steden zonder water of stroom zijn ten dode opgeschreven, om te zwijgen van de stront die niet meer wegspoeld…

  Liked by 1 persoon

 3. trebor2110 // december 6, 2018 om 22:50 //

  Als ze nu eens een heleboel van die plastic flessen vullen met zand dan kan je ze stapelen tot een huis

  Liked by 1 persoon

 4. antiislamnu // december 7, 2018 om 00:09 //

  De natuur lost het probleem al op men sterft aan golera tifus en malaria tevens heeft de massale sterfte aan deze ziektes een enorm extra bonus effect voor het milieu.
  Mínder mensen is minder milieu vervuiling .
  Dit geeft nogmaals een mega bonus op de vermindering van de immigratie naar West Europa.
  Mijn idéé stop al de hulp aan Afrika en laat de natuur zijn werk doen.

  Liked by 4 people

 5. Laat ze die plastic flessen maar omsmelten tot duurzame grafkisten zullen ze straks hard nodig hebben .

  Liked by 1 persoon

 6. Stop ook iedere vorm van medische hulp en laat de natuur zijn werk doen.

  Like

 7. In vele landen in Afrika is dit zo. Ik kom net uit The Gambia waar ook de nodige rotzooi en vooral plastic op straat ligt. Ook al staan er geleegde vuilnisbakken klaar, toch lopen er altijd van die varkens rond in een mooie jurk die het dekseltje van hun drinkbekertje gewoon in de tuin, die op dat moment net gemaaid wordt, neergooien, of gewoon achterloos achter zich laten vallen. Geen opvoeding genoten natuurlijk en nu dus een zeer slecht voorbeeld voor de flink toenemende jeugd.

  Nu mogen wij in Nederland blij zijn met onze reinigingsdiensten die alles keer op keer weer tracht op te ruimen. Maar wat wordt er niet achtergelaten in de parken na het barbecuen of gedumpt naast de containers? Daar betalen we toch belasting voor of niet.
  Ja hoor, dat wel maar zou de reinigingsdienst een paar weken gaan staken dan zou het hier in de kortste keren er net zo uitzien als in Afrika.

  Liked by 1 persoon

 8. trebor2110 // december 7, 2018 om 11:02 //

  Laat ze die plastic flessen maar omsmelten tot duurzame grafkisten

  een grafkist van plastic is niet duurzaam of je moet ze willen hergebruiken .

  Like

 9. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s